OPTIMISTISKE: Praphatsorn Chobtham og moren Saweewan Stafseth (t.v) sier de er optimister når de nå søker kommunen om å få selge mat fra området rundt Mittetparken. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


-Vi har varslet naboene

Det sier Praphatsorn Chobtham. Nå er det opp til kommunen å bestemme.

 


byline friwal


13.april 2019



baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: 1.mars åpnet Praphatsorn Chobtham og moren Saweewan Stafseth ei matvogn som startet salg av eksotisk thaimat i Spjelkavik sentrum.

 

Måtte flytte

Tilbudet ble raskt svært populært, men for nærmeste nabo til vogna ble det alt annet enn idyll. Vogna måtte flyttes, for matlukt og trafikk ble etter hvert uutholdelig for familien.

Redningen kom fra Kari Janne Myklebust, hotelldirektør ved Thon Hotel Baronen. Praphatsorn kunne plassere vogna si i eller i området rundt Mittetparken, som er eid av eiendomsselskapet som også eier hotellet.

 

Mange savner vogna

Praphatsorn Chobtham stengte vognen, og etter hvert forsvant den også fra oppstillingsplassen, noe som gjorde at Spjelkavika.no fikk mange henvendelser om saken.

Matvogna til Praphatsorn var tydelig populær, og det ble regnet med rask flytting.

Slik gikk det ikke.


(Saken fortsetter under bildet):

HIT?: Thon Hotel Baronen, og eiendomsselskapet som eier hotellet og Mittetparken har tilbudt driverne av thaimatvogna å stå i dette området ved Mittetparken.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Må søke

-Vi har hatt møte med de som driver vogna, og de må søke om å få drive i det området de skal til, opplyser Lars Roger Lundanes i Ålesund kommune.

-De må blant annet ordne med nabovarsel til de eiendommene som grenser opp mot eiendommen, forteller han.

-På torget i byen slipper de en slik søknad, og heller ikke papirer fra Arbeidstilsynet. Er ikke dette forskjellsbehandling?

-Nei, fordi på torget er regulert til nettopp salg av matvarer og er tilrettelagt for dette, det er ikke området rundt Mittetparken eller på parkeringsplassen. Da er de nødt til å ha en dispensasjon.

-Når de leverer en full søknad der de også har med kart og bilder av vogna så er vi beredt til å prioritere saken.

-Hvor lang behandlingstid er det på slike søknader?

-Normalt opp mot 12 uker, men i denne saken er vi beredt på å prioritere den for å en rask avgjørelse, sier Lundanes, som for øvrig kan opplyse at Spjelkavika mangler et torg, eller i alle fall nesten.

 

Eneste torget

-Området der en kjører inn til Sparebanken Møre, og delvis bak banken er faktisk regulert som torg. Men her vil det kreve en god del tilrettelegging før området eventuelt kan brukes til dette, sier han.

Lundanes sier det er en omfattende prosess om en skal omregulere et annet område til torg og torghandel.


(Saken fortsetter under bildet):

TORG: I følge Lars Roger Lundanes i Ålesund kommune så er dette Spjelkavikas eneste torg. Men påpeker at det er mye som må tilrettelegges om det faktisk skal brukes som et torg der en selger matvarer.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Naboene varslet

Praphatsorn Chobtham forteller til Spjelkavika.no at de er i full gang med arbeidet for å få av gårde en søknad.

-Kommunen ønsket forskjellige dokumenter som skulle ligge ved. Dette har vi holdt på med nå, blant annet fått signaturene til naboene.

-Så det er på plass?

Ja, det er vi ferdig med. Nå venter vi på papirer fra Arbeidstilsynet, men det er over to uker siden vi sendte det inn, så en avgjørelse fra dem er vel rett rundt hjørnet, forteller Praphatsorn, som er glad Ålesund kommune vil prioritere søknaden når den blir sendt inn.

-Ja det er snilt av dem, for vi taper jo en del på å ikke kunne selge mat, men vi er optimister.

Vi får bare jobbe ekstra hardt for å tjene det inn igjen når vi får startet opp.

-Så det blir thaimat på folket snart da?

-Ja, det vil nok gå bra, så vi håper at vi kan åpne opp om ikke så lenge, sier hun.