lillevannet

LILLEVANNETS VENNER:   Spjelkavika har en vedlikeholdt oase i Lillevannet. Men det koster frivillighet og penger. Nå blir Lillevannets Venner tatt opp som gruppe i Spjelkavik IL sammen med Spjelkavikfjellets Venner. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


To vennegrupper tas opp i SIL

I dag holder SIL ekstraordinært årsmøte der de vil ta inn to grupper som medlemmer i idrettslaget.


byline friwal                                17. november. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | NYHETER:  I kveld holder Spjelkavik Idrettslag ekstraordinært årsmøte med to saker på sakskartet.

 

facebookknapp

 

Fjell- og vannvenner

Idrettslaget ønsker nemlig å utvide antallet grupper med to nye grupperinger i byens største idrettslag.

 

-Ja, vi skal behandle opptak av to nye undergrupper i idrettslaget. Det ene er ”Spjelkavikas Venner”, den andre er ”Lillevannets Venner, sier leder i SIL, Perry Holen til spjelkavika.no.


 

(Saken fortsetter under bildet):

perry holen

VIKTIG FOR SIL:  -Jo mer vi får til rundt anleggene våre jo mer attraktive blir vi, sier Perry Holen. 
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Fra før har Spjelkavik IL fire grupper der fotball og håndball er de to største gruppene.

I tillegg har SIL i mange år hatt egen alpingruppe, men siden to av de tre flotte hoppbakkene nå er i full drift har idrettslaget også fått en hoppgruppe.

 

-Hoppgruppa kom til i fjor som det siste tilskuddet. Nå vil vi tilslutte også Spjelkavikfjellets Venner og Lillevannets Venner.

 

Ildsjeler

-Men dette er ikke konkurrerende grupper eller medlemmer. Hva er bakgrunnen for at SIL vil ha dem inn i ”folden”, og hvem er disse to?

-De to gruppene består av ildsjeler som gjør en stor jobb med å holde ved like, samt å oppgradere både på fjellet og rundt vannet. Og for oss som idrettslag er det slik at jo mer vi kan få til rundt anleggene våre jo mer attraktive blir vi.

 

Det kommer meldinger til oss fra andre bydeler som lurer på hvorfor vi klarer å få til alt dette, sier Perry Holen. Han har en enkel forklaring på hvorfor SIL ser seg tjent med å få dem inn.


 

(Saken fortsetter under bildene):

lillevannet sti page

LILLEVANNETS VENNER:  Sammenhengende stier, lys og vedlikehold koster penger.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

012

SPJELKAVIKFJELLETS VENNER:  Gapahuker, stier og veier. Det koster frivillighet og penger å ha det fint på fjellet.
Foto: Spjelkavikfjellets Venner.


 

Tippemidler

-Disse gruppene er avhengige av midler for å få til ting. De lager flere gapahuker, ordner veier og stier for penger de har søkt om, blant annet fra Gjensidige-stiftelsen. Denne stiftelsen ønsket å se hva som var blitt gjort for pengene Spjelkavikfjellets Venner fikk med stiftelsen, så gjengen i gruppa sendte dem bilder de har tatt før og etter arbeidet. Tilbakemeldingen fra Gjensidige-stiftelsen var overveldende positivt, forteller han.

 

-Men det koster å holde ved like og å bygge ut både på fjellet og rundt vannet. Derfor ønsker de å søke om Tippemidler. Problemet da er at en må være tilslutta en plass, og en må ha både organisasjonsnummer, stiftelsesdato og en masse ting for å bli tatt med i betraktning.

 

Det slipper de å starte med som medlemmer i SIL. Kommunens idrettskonsulent, Idar Rotnes mente at dette var en grei måte å gjøre det på. Dessuten er jo de som er med i disse gruppene medlemmer i idrettslaget fra før.

 

-Tror du noen kommer til å stemme mot?

-Nei, jeg tror dette vil bli et raskt møte. Alle medlemmer i SIL har stemmerett, men jeg tror ikke noen vil ha noe i mot å få disse to gruppene inn i idrettslaget, sier Perry Holen.