sillys07

STRAFFE?:   Litt over halvtimen ute i kampen ser dommeren at Trond Håkon Edøy (t.h) feller en lyseklosterspiller innenfor 16.meteren. Men gjorde han det?. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no

Tre mål på åtte minutt

Lysekloster vant med tre mål på åtte minutt. Det første på en straffe flere mente ikke var korrekt.

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN.

silfotbanner

byline friwal                                23. sept 2017

baronen pageann

Spjelkavika.no | SIL- Lysekloster (1-3) 1-3: Vikamål etter fire minutter, men Lysekloster med tre mål på åtte minutt, først på en tvilsom straffe (se bildet).

facebookknapp

Gode sjanser

Det var kort oppsummert kampen i mål, alle i første omgang.

Og det var Spjelkavik som begynte mest etter at Spjelkavik fikk frispark etter snaue tre minutt ut i kampen. En nydelig skru fra Lars Austnes ble umulig å ta for Lyseklosters keeper Kjetil Hansen.

Men deretter var det i det store og hele Lysekloster som hadde mest tak på kampen, selv om Spjelkavik slett ikke spilte en dårlig kamp.

Et par store sjanser på bortelaget kommer tidlig, med blant annet et frispark som går rett i stanga, før Trond Håkon Edøy fem minutter senere kommer inn i en situasjon der han prøver å ta ballen fra en motspiller innenfor 16.meteren.

Straffe?

Lyseklosterspilleren faller, og Trond Håkon bedyrer at han ikke var borti spilleren, noe han i følge våre bilder kan ha rett i.

En skal ikke tilegne straffedømmingen avgjørende vekt i kampen totalt sett. Lysekloster vant fordi de var det beste laget på vikagresset, men det fikk gjestene inn i kampen på et brutalt vis. For lite tyder på at Trond Håkon hadde fysisk kontakt med motspilleren.

Straffe ble det, for dommer Torgeir Halsen pekte på krittmerket, og tabelltoer Lysekloster utlignet til 1-1.

(Saken fortsetter under bildet):

sillys16

TRE STRAKE:  Lyseklosters Kasper Hjørngaard stusser inn et vakkert mål bak vikakeeper Tor Erik Larsen.

Gjestene fortsatte målrekken. Fire minutter senere utnyttet Lysekloster en corner perfekt. En fin ball inn i feltet, god hodebruk og en sjanseløs Tor Erik Larsen i vikamålet.

Nok en fireminutts bolk, og Lysekloster satte kampens siste mål bak en frynsete vikaforsvar.

Lysekloster tok kontroll over 1.omgang, men Spjelkavik startet best i 2.omgang, men ikke lenge.

Ti mann

Til tross for noen gode vikasjanser er det gjestene som fører an, også på kortfronten.

For når det står vel 20 minutter igjen av kampen må gjestene spille med ti mann, etter at Ole Thomas Herrem får sitt andre gule, og dommeren peker på garderoben.

Mannskapsreduksjonen til Lysekloster hjelper lite for Spjelkavik. Gjestene kontrollerer inn seieren tross et par gode angrep uten resultat.

Fem minutt før full tid kunne det imidlertid fort gått vikas vei, kun marginer stoppet reduksjon etter et flott angrep som endre i tverrliggeren.

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)