LABOOMBA`S: Spjelkavika har fått enda et velsmakende tilbud i kategorien "Streetfood". Og det er Ida Edwards og faren Gil som står for maten fra kjøkkenbilen. Og her snakker vi tex-mex og meksikansk mat i mange varianter. Foto: JOHANNES WALDERHAUG / spjelkavika.


Tex-mex

Det har nesten vært helt "texas" framfor matbilen til Ida og pappa Gil i sentrum.

 



14.november 2020



baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Denne uken har stadig flere oppdaget kjøkkenbilen som har dukket opp i Spjelkavik sentrum. Og her kan mye tyde på at de som elsker det litt hot vil trives godt.

Laboomba`s
For på bilen står det ”Laboomba`s texian food”.
 
-Det var pappaen min og jeg som kom på ideen om å starte med ”streetfood”, og nå har vi holdt på i tre år.
 
-Denne uka kom vi hit, og har vært så heldige at vi har hatt mange kunder fra dag en, sier Ida Edwards, datter til Gil Edwards som for mange er en kjent musiker, i tillegg til at han driver skomakerverkstedet like ved kjøkkenbilen.
 
Farmors oppsrkifter
-Hvor kommer oppskriftene fra?
 
-Det har seg slik at pappa er fra USA, så vi har mange gode oppskrifter fra farmora mi, i tillegg til at vi har funnet på noen selv. Vi er glade i mat begge to, forteller Ida, og bedyrer at en får mye mat for pengene.
 
-Prisene ligger fra 40 kroner og opp mot 150, og da får du mye mat, sier hun.
(Saken fortsetter under bildet):

SENTRUM: Matbilen Laboomba`s finner du like ved Mittetparken og skomakeren i sentrum.
Foto: JOHANNES WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Gatemat

Pappa Gil og Ida har to slike matbiler med gatemat, eller streetfood. Et fenomen som brer om seg, også i Ålesund.
I tillegg til bilen i Spjelkavik sentrum har de en i Volda, men som for øyeblikket holdes stengt grunnet pandemien.
 
-Det begynner heldigvis å ta seg opp med streetfood i Ålesund, forteller Ida, som er nabo til Mi-Ma, vognen med Thai-mat plassert i Mittetparken.
 
-Vi reiser også på en del festivaler og selger mat. Men pandemien har satt en stopper for det aller mest.
I sommer skulle vi vært på ti festivaler. Men det satte altså koronaviruset en stopper for, sier hun.
 
Dermed har tilbudet i Spjelkavika økt betraktelig når det kommer til eksotisk mat.
Noe kjenner du nok til, men lær det navnene først som sist; Empadas, Carnitas, Quesedilla, Burrito, Churros og Nachos, for å nevne noe