SE PADLEKONKURRANSEN: Sett deg til rette og nyt padlekonkurransen under VIkadagenes siste dag. Tretten båter til start skapte drama, underholdning og tempo. Video: TVSMIA.NO


Flotte Vikadager

-Målet var å skape aktivitet i Spjelkavika. Det fikk vi til.


byline pk

5.september 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | VIKADAGENE: Det sier leder for Team Spjelkavika, Fridgeir Walderhaug en uke etter at Vikadagene gikk av stabelen.

 Gode tilbakameldinger
-Når situasjonen med pandemien ble som den ble, var vi nødt til å redusere på aktiviteten. Mest fordi en del smitteverntiltak ville blitt for omfattende for oss å håndtere, spesielt rundt Markedsdagen.
 
-Derfor valgte vi å avlyse den slik den var planlagt, men vi oppfordret lokale utstillere til å holde stands eller åpent i ”eget hus” eller tomt. Heldigvis gjorde flere det, og de har gitt oss gode tilbakemeldinger, sier han.
 
Team Spjelkavika er initiativtaker til Vikadagene, der de har flere egne arrangementer, men også der andre står som arrangører for eget event, og oppført og ekstra markedsført av Vikadagene.
(Saken fortsetter under bildet):

BVIKAQUIZ: Alle bord ble utsolgt da foreldregruppa til J15 SIL-håndball arrangerte VikaQuiz under Vikadagene. QuizMaster var Frode Fagermo. DJ for kvelden var DJ Phongsak.
Foto: PRIVAT


VikaQuiz

VikaQuizen er en av eventene der initiativtakeren står som arrangør. Og i dette tilfellet foreldregruppa til håndballjentene i SIL-Håndball Jente 15. og ble arrangert fredag på SIL-huset.
 
-Det passet perfekt for oss å sette dette opp på agendaen i forbindelse med Vikadagene, og for en strålende kveld det ble. Alle bordene ble utsolgt og vi er veldig fornøyd med hele gjennomføringen, også smitteverntiltakene, sier Kimy Hjemaas Fagermo, en av initiativtakerne til arrangementet.
 
Ektemannen, en ikke ukjent fotballspiller og fotballtrener, Frode Fagermo var quizmaster for kvelden.
 
-Han var i storslaget og i sitt rette element, og fikk geleidet oss strålende gjennom kvelden, godt akkompagnert av DJ Phongsak.
God stemning og gode inntekter, noe som kommer godt med til jentene som trenger både utstyr og litt ekstra til cuper framover, sier Kimy og innrømmer at dette frister til gjentakelse.
 
-Vi er utrolig takknemlig for det sjenerøse næringslivet som har bidratt til så mange flotte premier, sier hun.
(Saken fortsetter under bildet):

HELT PRIMA: Leikny Aasen driver Villmarkshusets Honning og er storfornøyd etter Vikadagene.
Foto: PRIVAT


Honning til folket

En av utstillerne som skulle delta i sentrum under Markedsdagen var Leikny Aasen i Villmarkshusets Honning.
Med bolig og flott uteareal like ved turstien rundt Lillevatnet ble det naturlig å følge oppfordringen til Vikadagene om salg fra egen tomt.
 
-Et prima resultat. Rett og slett. Det var like bra som på Boligmessa i fjor, sier Leikny Aasen til Spjelkavika.no.
 
-Tomme esker og godt salg er resultatet. Vi hadde en kjempebra respons, og det var store interesse for både honningen og bikubene oppe i bakken, sier Leikny, som savnet flere stands på stien rundt vannet.
 
-Bare på vår eiendom kunne vi hatt tre stander til, uten å komme i konflikt med smitteverntiltakene. Tenk hvor flott det ville være å ha flere salgsboder langs gangstien, sier hun.
(Saken fortsetter under bildet):

BOBLER OG KUNST: Mette Fausa er en av fire kunstnere bak Atelier 2020, som åpnet dørene på Vikadagene.
Foto: ATELIER 2020


Atelier 2020.

Under Vikadagene ble det også storveis åpning av det nye kunstnerstedet i Spjelkavik sentrum.
 
-Vi hadde en flott åpning med masse folk innom, så vi er strålende fornøyd, forteller de fire kunstnerne til Spjelkavika.no.
 
Mette Fausa, Evy Anne Brotnow, Evy Bolseth Gjørsvik og Anita Øren slo til med gode tilbud på de vakre bildene. Og det er slett ikke for sent å ta et besøk.
Atelier 2020 er åpent fem dager i uken. Tirsdag, onsdag og fredag er åpningstiden fra 12.00. til 16.00. Torsdager åpner de 16.00. og stenger 19.00. Lørdag fra 12.00. til 15.00. Mandag og søndag holder de stengt.
 
I tillegg hadde også Skattkammeret til Kirkens Bymisjon åpent hus under Vikadagene
(Saken fortsetter under bildet):

REKORD: Jonas Gardien vant Pederløpet for andre gang, med ny "verdensrekord" på tiden 14.29.
Foto: ØYVIND BRAUTE


Pederløpet

For andre gang ble også Pederløpet arrangert. Lørdag stilte 46 løpere til start på marka til Gøta gård i sentrum.
 
-En kan si vi var litt nervøse, for i utgangspunktet avlyste vi også Pederløpet, som jo var en happening under Markedsdagen. Samt at vi så svært liten påmelding, forteller lederen for Team Spjelkavika, men frykten var ubegrunnet.
 
-Vi snakket med flere i miljøet som sa at løpere gjerne melder seg på siste døgnet, av forskjellige grunner. Og de fikk rett. Siste døgnet kom de aller fleste med sine påmeldinger, og det ble et flott løp med ny ”verdensrekord” opp til toppen av Turheisa. Den sto fjorårets vinner Jonas Gardien for. Vikagutten løp opp på 14,29 i år, mot 15.17 i fjor. Aldeles imponerende, sier han.
(Saken fortsetter under bildet):

PADLERNE: Vinnerne av de tre beste kanoene under padlekonkurransen kan juble for gode tider.
Foto: PRIVAT


Padlekonkurransen

Sammen med 1.Ålesund speidertropp arrangerte Teams Spjelkavika stor padlekonkurranse på Lillevatnet. Det ble en formidabel suksess, mye takket være speiderne og de frivillige som gjorde en formidabel jobb.
 
-Nervene kom der også, for under rigging høljet det ned, sier Firdgeir Walderhaug.
 
-Men like før innrulleringen skulle starte, og både pølser, kaffe og vafler var varme, snudde været til smilende sol.
 
-Hele tretten båter stilte til start, og vi fikk filmet det hele med flere kameraer både på bakken, i båt og i lufta (Se hele padlekonkurransen øverst i saken).
-Folk storkoste seg, og det kom turgåere i hopetall både før og etter padlekonkurransen for å få vaffler.
 
-En ny trapp ned til vannet gjorde absolutt susen som startpunkt, og har blitt en nydelig plass for badende. Spennende ble det også når Rolf Ytrebø, som driver sitt Fremmerholbaserte firma What-Sup kom med sine SUP-brett folk fikk prøve.
 
-Og så må vi jo nevne at grunnet en sjenerøs og velvillig grunneier fikk vi satt opp tre paviljonger som fungerte som sekretæriat, kafé og sitteplass for å nyte mat og drikke.
 
-Og konklusjonen er?
-At det tross pandemien som reduserte oss ble det en nydelig helg der folk kunne kose seg.
 
-Planene var jo store, blant annet med stor dans med Vassendgutane som måtte avlyses, og et stort marked. Men vi ser fram til, og håper på pandemifrie Vikadager neste år. Da skal vi slå på stortromma.
 
-I mellomtiden bør folk se opp for nye arrangementer og pop-up fra den fantastiske gjengen i Team Spjelkavika. Der er vi nemlig svært uberegnelige, ler han.
(Saken fortsetter under bildet):

TURKAFÉ: fR Frivillige fra Team Spjelkavika sørget for nydelige vafler, kaffe, pølser og brus. Har du lyst å bli med?
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no


Bli med

Vi kommer med to aldri så små oppfordringer helt på slutten av denne oppsummeringen av Vikadagene 2020.
 
 
Og, ønsker du å støtte opp om arbeidet til Team Spjelkavika så er det greit å vite at pengene går tilbake til Spjelkavikas innbyggere på flere områder.
Du kan støtte på Vipps #603043.
 
Næringslivet oppfordres gjerne til å gi gevinster til arrangementer Team Spjelkavika arrangerer. Tilbake får jo næringslivet både publisitet og et mer vitalt nærmiljø.