JULEPARADEN:   Her avslører den lille "Vikanissen"  hva han vil du og alle du kjenner skal være med på søndag 29.november. Video: Fridgeir Walderhaug / spjelkavika.no / Jonny Nedregård og Arvid Hjelm


Juleparade og fest

I denne andre videoen til den lille "Vikanissen" får du svaret. Han inviterer til Juleparade og fest.

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  20.11.2015faceknapp


naf 480page

Spjelkavika.no | REPORTASJE:  Hadde du rett svar?

 

Uansett så avslører den lille "Vikanissen" hvor han ville at du skulle være med ham i denne andre videoen. Og kanskje er du filmet selv også, for "Vikanissen" mimret fra folkefesten og folkehavet som var med i fjordårdets Juleparade.

 

Julete

Et "mantra" går igjen hos "Vikanissen", og det er at alle kommer så "julete" som overhode mulig. Og da er terskelen svært lav for hva som er lov. Nisser, tusser, Josef eller Maria. Alt er opp til deg.

 

Vinneren av konkurransen vil bli ropt opp under Juleparaden, og få en liten oppmerksomhet. Og nådde du ikke opp så fortvil ikke. På festplassen blir det nye konkurranser.

 

Premiering

Også i år har arrangøren Spjelkavik skolekorps invitert både barnehagene og skoleelevene i området til å delta under sin egen fane eller skilt.
Og som vanlig vil dommere stå langs veien for å ta en avgjørelse.

 

Beste skoleklasse og beste barnehage blir premiert, og da igjen; Så JULETE som mulig.

 

Skoleklassen får en godsak de vil sette pris på. Den beste barnehagen vil igjen vinne korpset en dag i mai, med marsjtrening til 17.mai, samt pølsefest.

 

fjellgutta pager

  GUTTA KLAR:  - Ja vi er klar, sier Per Ove Stølen og Tobben Aarø (t.v). På nedtelling
  fra folkehavet til Juleparaden vil de sørge for at julegrana tennes.
  Foto: LARS OLAUSEN / Spjelkavika.no

 


Til ungdomsskolen

Årets 1.søndag i advent er altså 29.november, og Juleparaden starter som i fjor ved nordsiden av Peppes Pizza på Amfi Moa Gård.

 

Oppstilling er klokken 16.45, og klokken 17.00 går Juleparaden 2015 nedover mot Spjelkavik sentrum.

 

Nytt i år er imidlertid at festen foregår på Spjelkavik ungdomsskole.

 

- Det er fordi barneskolen dessverre var opptatt i år. Derfor ble vi nødt til å finne et annet sted å ha festen, sier styreleder i Spjelkavik skolekorps, Jack Blindheim til spjelkavika.no.

Han og korpset måtte finne et sted der en også ser toppen av fjellet, for også i år skal julegrana på toppen tennes.

 

- Ja, og det med tradisjonell nedtelling, og vi mener å ha funnet en god erstatter til vår egen skole når vi i år skal feire på den nye Spjelkavik ungdomsskole. Det er kanskje mange som ikke har sett den ordentlig, så nå har de sjansen til det også, forteller Blindheim.

 

- Vi er klar

- Vi er klar, er den korte beskjeden fra Tobben Aarø og Per Ove Stølen, godt kjent som "gutta på fjellet". Og de sikter selvfølgelig til julegrana på toppen.

 

De to julegranveteranene er lydhøre og vil lytte til nedtellingen fra forsamlingen på plassen.

Skolekorpset spiller, drillerne vil sørge for nissete juledrill, og det blir ellers både moro og annen underholdning i tillegg til katta i sekken-lotteri, julekafé og en svært så smellende overraskelse.

 

- Vi håper at så mange som mulig kommer på det som er blitt en tradisjon. Den første Juleparaden ble arrangert i 2005, etter mange år med vanlig grantenning i sentrum. Dermed har vi også et aldri så lite 10-års jubileum, forteller Jack Blindheim.

- Del nyheten med alle du kjenner, da blir det ekstra koselig, og gå gjerne sammen en gjeng, jobben eller klubben og lag et morsomt eller flott innslag i paraden, oppfordrer han.

- Selger dere fakler i år?

-Ja, det gjør vi. De koster 50 kroner, så vi håper folk har med seg kontanter til både fakler, katta i sekken-lodder og en svært bugnede julekakebuffet og pølsegryte, sier han.

 

Dermed er oppfordringen gått ut. Bli med å starte adventstiden 2015 med Juleparade, og oppfordring nr.2; JULETE.