SLIK VAR JULEPARADEN:   Nettavisen spjelkavika.no gir deg en ørliten smakebit på Juleparaden 2015 i denne videoen. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Lyste opp i mørket

Fremst gikk Røde Kors og arrangør Spjelkavik skolekorps - Bak kom flere hundre sambygdinger.

SE  VIDEO OVER.


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  1.12.2015.faceknapp


naf 480page

Spjelkavika.no | REPORTASJE:  HO HO HO ropte selveste Julenissen, som sammen med den lille Vikanissen hadde fått skyss på planet til en lastebil, generøst utånt av HI-Bygg for anledningen.

 

Flott nissedrill

Og sammen med dem sto skolekorpsets drilljenter som etter paraden imponerte med feiende flott "nissedrill" på festplassen etter et lite teknisk problem som innebar mangel på strøm.

Men jentene beholdt roen og det hele ble elegant gjennomført, ledet av korpsets drillinstruktør Marianne Årsnes Lunheim.

 

Solid tradisjon

Allerede lenge før paradestart 17.00 kunne en se små og store nisser strømme til startplassen ved Amfi Moa Gård, og de kom fra alle retninger, noe som til slutt ble en av de største Juleparadene i den ti år lange rekken.

 

For den første Juleparaden ble arrangert i 2005, og den tok over etter tradisjonen med julegrantenning i Spjelkavik sentrum.

 

parade1

  MINIKONSERT:  Skolekopset underholdt, det samme gjorde korpsets aspirant- og
  juniorkorps i amfiet til den nye ungdomsskolen.
  Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

parade4

  BESTE KLASSE:  Klasse 1C ved Spjelkavik barneskole fikk 500 kroner å kose seg
  med i adventstiden etter å ha vunnet prisen for mest "julete" klasse. 
  Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Imidlertid opplevde ildsjelene Torbjørn Aarø og Per Ove Stølen stadig oftere at julegrana de satte opp og holdt ved like ble utsatt for hærverk.

Dermed fant de to ut at de skulle lage ei julegran på toppen av Spjelkavikfjellet, og dermed ble både samarbeidet mellom de to og Spjelkavik skolekorps videreført.

Nå setter svært mange av 1.søndag i advent som en dag de selvfølgelig skal delta i Juleparaden, en tradisjon som blir stadig sterkere i bygda.

 

Beste barnehage

Også i år ble det avholdt konkurranse mellom skoleklassene og barnehagene.

Dommerne var samstemte da de først bestemte at årets beste barnehage var Olsvika barnehage.

De vinner korpset for en dag i mai. Også noe som etter hvert har blitt en kjærkommen tradisjon, og ikke minst til stor begeistring for de små, som dermed får spise pølser og kose seg med korpsmedlemmene, før de selvfølgelig legger ut på marsj rundt i nærmiljøet for å øve til 17. mai.

 

Beste skoleklasse

Årets beste klasse ble klasse 1C ved Spjelkavik barneskole. Dommerne mente de overgikk alle andre, både i "Vikanissens" beskjed om å komme "JULETE", og i oppfinnsomhet. Ei flott dekorert trillebår ble det sentrale elementet til klassen, som nå kan kjøpe seg noe godt for fem hundre kroner.

For første gang ble den nye Spjelkavik ungdomsskole tatt i bruk som bygdas festplass, og i følge korpsets folk så dugde den nye skolen fint til både kakesalg og underholdning i det store og lyse amfiet.

Der spilte og underholdt både hovedkorpset og aspirant- og juniorkorpset til Spjelkavik skolekorps. I tillegg ble det julequizz, der alle de seks deltagende barna fikk premie, og hvor hovedpremien var en middag for to på Spisestua.

 

Juletretet gikk i svart

Tradisjonen tro var det også nedtelling til tenning av julegrana på Spjelkavikfjellet, og påfølgende fyrverkeri.

Juletreet fikk kun snaue ti minutter på seg før de to driftige karene opplevde at en komponent tok fyr.

 

Spjelkavika.no omtalte saken i går.

Dermed ble det en kortvarig glede, selv om mye nå tyder på at lysene vil komme på igjen i løpet av tirsdagskvelden.

 

LES OGSÅ:

-Dette ville den lille Vikanissen ha deg med på

Blir du med? Hva vil den lille Vikanissen ha deg med på?

SÌSTE: Det blir lys i juletreet.

Spjelkavik skolekorps

Juletreet på Facebook