JULEPARADEN 2016:   Årets Juleparade ble en ny suksess for arrangøren Spjelkavik Skolekorps og samarbeidspartnerne. Her en liten stemningsrapport. Video: Lina Walderhaug, Per Kristian Olsen og Fridgeir Walderhaug / spjelkavika.no


...OG JULA KOM TIL SPJELKAVIKA

Med nisseluer, lys og dekorasjoner kom flere hundre for å delta i Juleparaden 2016.

 

SE  VIDEO OVER.

 


byline friwal         byline pk                       28.desember 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR: Flere hundre trosset duskregn og snaue en grader pluss for å delta på Juleparaden 2016.

 

facebookknapp

Blitt tradisjon

Det ser for alvor ut for at Juleparaden og tenning av julegrana på fjellet er noe folket i Spjelkavika har trykket til sitt bryst og må få med seg 1.søndag i advent.

Og søndagens arrangement er et bevis for det.

 

Flere hundre deltok i arrangementet Spjelkavik Skolekorps arrangerte for ellevte gang.

 

Startpunktet for Juleparaden måtte endres i siste liten på grunn av graving på det opprinnelige stedet, men det hindret ikke juleglade spjelkavikinger og andre å finne rett plass.

 

Her er vinnerne

I Juleparaden har det også blitt en flott tradisjon med Røde Kors som fakkelborg fremst, etterfulgt av skolekorpset som ga julemusikk gjennom gatene.

Så fulgte barnehagene på, og igjen var korpset hovedgevinsten da dommerne skulle plukke ut vinnerne, som i år ble Veslefrikk barnehage.


 

(Saken fortsetter under bildet):

juleparaden2016 veslefrikk

VANT KORPS:  Veslefrikk Barnehage vant skolekorpset for en dag i mai.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Arrangørene fikk av flere årsaker ikke offentliggjort vinnerne på arrangementet etter Juleparaden, heller ikke at klasse 1C stakk av med prisen for den mest ”julete skoleklassen”.

Veslefrikk barnehage får dermed besøk av Spjelkavik Skolekorps en dag i mai, for å spise pølser, kose seg og øve på å gå i 17.maitog sammen.

 

Klasse 1C vil få en hyggelig overraskelse på klasserommet som de kan kose seg med i løpet av adventstiden.

 

Nissene kom

Etter barnehagene kom nissens bil, pyntet med lys og julepynt.

Og med seg hadde bilen selveste Julenissen og Vikanissen, samt drilltroppen til Spjelkavik Skolekorps som danset og vinket. Nissene hadde selvfølgelig med seg klementiner til alle.

(Saken fortsetter under bildet):

juleparaden2016 nissene

NISSENE KOM:  På nissens bil var både Julenissen og Vikanissen, samt drillen til korpset.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Bak nissebilen kom skoleklassene og alle andre som hadde møtt opp for å gå i Juleparaden.

Og helt bakerst kom Lyd & Lyspartner med sin nye bil, stappet med både lys og lyd. Noen benyttet også anledningen til å ta en liten juledans framfor bilen.

 

Trollsk juletre

Etter at Juleparaden ankom barneskolen var det duket for enda en tradisjon. Nedtelling til tenninga av julegrana på fjellet.

 

Per Ove Stølen og Torbjørn Aarø kom opp i god tid for å sørge for at vårt lysende landemerke ble tent på tallet 0, altså 5,4,3,2,1,0. Og etter en liten øvelse ropte alle oppmøtte hele nedtellingen, før en kunne høre et ”åååååå”, gjennom forsamlingen.

 

Og det var ikke rart. For det så en liten stund skummelt ut med tanke på skyer. Men når nedtellingen begynte meldte de to på fjellet at nå kunne de se Spjelkavika, og det til rett tidspunkt.

 

Og det lille sløret av skydekke som var igjen på toppen gjorde at juletreet lyste opp på en helt spesiell, kanskje litt trollsk måte. Vakkert.

 

Innekos

Etter at fyrverkeriet hadde herjet luftrommet rundt skolen var det mange som satte pris på å kunne gå inn i aktivitetshallen på skolen.

(Saken fortsetter under bildet):

juleparaden2016 mandel

KONKURRANSE:  Fem barn ble satt på "juleprøve", og til slutt kunne de ta med medhjelperne for å finne mandelen i grøten
Foto: LINA WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Der ventet en innholdsrik julekafé og korpsforeldre som var klar til å servere.

 

Skolekorpset spilte, og korpsets drill disket opp med flott nissedrill, før fem barn ble deltagere i en julekonkurranse med julequiz, pakkepakking, juletrepynting og til slutt å finne mandelen i grøten.