SKOLE PÅ ISEN:   Spjelkavik barneskole fikk en kjempedag i strålende sol da de brukte skoledagen på isen. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  og PER KRISTIAN OLSEN / spjelkavika.no


Skoledag på isen

Rundt 600 elever storkoste seg på Lillevannet. Vi var med på isen.

 

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN OG VIDEO OVER.

 


byline friwal         byline pk                       7.mars 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | REPORTASJE: I to dager har folk valfartet til Lillevannet for å bruke den solide isen vi har fått etter en lang kuldeperiode.

facebookknapp

 

Spontant

Og Nettavisen spjelkavika.no var selvfølgelig tilstede da rundt 600 elever og lærere fra Spjelkavik barneskole så å si spontant inntok isen for å kose seg i det flotte været.

 

karneval korpsUndervisningsinspektør Stig Johansen satt nemlig i sofaen sent fredag kveld. Han grublet over isen, unger i aktivitet, kos, hygge, musikk, leik, pølser, saft og moro.

 

Lørdag tok spjelkavika.no med seg nærmeste nabo, ildsjel og innehaver av målbånd og drill, Per Ove Stølen ned for å måle tykkelsen på isen. Og den viste et snitt på 28 svært solide cm.

 

Undervisningsinspektør Johansen fikk resten av skolens ledelse og lærere med på ideen, dermed fikk de sponset både pølser, saft og krus.

 

To puljer

De delte opp skolen i to. De minste først, og de tre eldste trinnene sist. Det ble kimen til noen røde kinn og masse moro.

Og mange hadde tydeligvis vært på isen både søndag og mandag, for mange av skolebarna hadde ferske økter i beina der de gikk rundt på skøytene sine, tok små piruetter eller spilte ishockey.

 

Valfart til isen

At folk hungret etter å komme seg ned på Lillevannet var tydelig etter responsen spjelkavika.no fikk etter vår reportasje fra ismålingen, og allerede søndag kom folk i hopetall ned på isen for å kose seg.

 

Fortsatt har vi et par fine dager i vente, i følge værmeldingen.

 

Helga er litt mer usikker, men en vet jo aldri. Isen er i alle fall så tykk at den står over litt ruskevær og plussgrader i rimelig lang tid.


(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA DAGEN PÅ ISEN

isdag_01
isdag_02
isdag_03
isdag_04
isdag_05
isdag_06
isdag_07
isdag_08
isdag_09
isdag_10
isdag_11
isdag_12
01/12 
start stop bwd fwd

 

BILDENE:   Her kan du se noen bilder fra dagen på isen - Se video øverst. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no