DET SMERTER MEG: Siden oppstart i 2014 har June R. Johansen (midten) ledet «Eliasklubben» med en rekke andre voksne. Nå sier helsa stopp, i alle fall midlertidig, og June må si fra seg vervet og håper nå noen vil ta den populære klubben videre. - Det smerter meg enormt å måtte gi seg i et så morsomt verv, sier hun. Her sammen med Sivert (t.v) og Henrik (t.h) Foto: PRIVAT


Latter, kos og læring

Eliasklubben er et familieprosjekt der barn, foreldre og besteforeldre storkoser seg. Nå trenger de ny leder.


byline friwal  22.februar.2019


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | REPORTASJE:  June  R. Johansen og samboer Andrè Fiksdal har to aktive gutter i skolealder, og i flere år har «Eliasklubben» vært familiens store lidenskap.

facebookknapp

 

Må gi seg

Der får de oppleve mye moro og lærerikt sammen. Det skal de fortsette med, men mamma June, som har vært leder av klubben siden oppstart i 2014 må nå si fra seg vervet.

-Det smerter meg enormt å måtte gi meg i et så morsomt verv, sier hun.

 

Å gjøre noe sammen

-Det knuser egentlig hjertet mitt å måtte gi seg, men helsa sier rett og slett stopp, forteller June, som er pressefotograf av yrke. Nå trenger klubben vår ny leder og gjerne et par styremedlemmer, for å sikre videre drift.

Sharon Lauten vil stå midlertidig i vervet som leder (bildet under), men klubben må få på plass det som kanskje er det hyggeligste vervet en kan få.


(Saken fortsetter under bildet):

MIDLERTIDIG LEDER: Sharon Lauten har tatt på seg å lede klubben midlertidig, til en etterfølger kan velges etter at June R. Johansen sluttet i vervet.
Foto: PRIVAT


Kort fortalt så er «Eliasklubben» Rednigsselskapets klubb for barn i alderen tre til ni år.

Mange barn er kun medlemmer i Redningsselskapets klubb på internett, men June R. Johansen har ledet et aktivt lokallag som har flere aktiviteter gjennom året.

-Vi kaller den bare «Eliasklubben», men stiftelsesnavnet er «RS Elias Aktiv Emblemssanden», og ble altså stiftet våren 2014, av en gjeng engasjerte og uteglade foreldre.

Hun setter trykk på at «Eliasklubben» er et familieprosjekt. Noe voksne og barn gjør sammen. For alle skal ha det moro, og alle skal lære noe.

 

Mange aktiviteter

-Det kan være vi er i fjæra en dag, og setter navn på ting. Vi padler og ror, kjører Eliasbåt eller andre båter med litt fart.

Vi har vært på tur med redningsskøyta, leid en stor fiskebåt og reist på fisketur.

Vi har stor fokus på sikkerhet, så dette med å lære barna at redningsvest er naturlig å ha når en ferdes på og ved vannet har vært viktig. Vi har derfor vært en del i basseng der barna får se at redningsvesten faktisk er til å stole på. At den virkelig får oss til å flyte og at den snur oss over på rygg i vannet, forteller hun.

 

SE BILDESERIE NEDERST

 

-Sikkerhet er viktig å lære for både for voksne og barn. Gjennom Henry-prosjektet til Røde Kors har vi hatt førstehjelpskurs for barna. Og invitert til eget kveldskurs for foreldrene.

I tillegg tar vi et miljøansvar med å samle søppel langs strendene. Alt gjør vi sammen. Det viktigste er kosen og å leke seg til ny kunnskap.

-I helga hadde vi kokkekurs på Klippfiskakademiet. Stor stas med 40 til bords, og spiste masse spennende sjømat som vi hadde laget fra bunnen. Alt fra fiskekaker, nuggets, hvalkjøtt til blåskjellgryte.

 

Lavterskel

«Eliasklubben» har drøyt 40 medlemmer og er en klubb der barna må ha med en ansvarlig voksenperson på klubbdagene. Og i følge June er både foreldre og besteforeldre med.

-Det å skape gode relasjoner mellom barnebarn og besteforeldre er jo både viktig og fint.

-Men hva kan din arvtager forvente seg?

-Mye moro, kos og hygge. For dette er jo først og fremst et lavterskeltilbud, fritt for stress og press. Styret har helt frie tøyler til å bestemme aktivitetsnivå sjøl.

-Nå er vi egentlig så mange som det er plass til i klubben. Det fordi vi blant annet er ute i båter med begrenset plass. Men ønsker noen å ta ledelse i klubben får de jo plass til seg og barna, kanskje det er en gulrot? Og er det noen som slutter, så fyller vi straks på med nye.

Heldigvis har jeg hatt med Åshild Marie Lien som styrer med det økonomiske. Hun er heldigvis med videre. Og flere i styret blir med i en overgangsperiode, i håp om å sikre videre drift for klubben, det er jeg veldig takknemlig for.

 

Lønna er glede

-Strålende smil som jager rundt på stranda er lønn god nok for det arbeidet vi legger ned. De spør om alt mulig, storkoser seg i fjøra, og har sommerfugler i magen og håret til værs når det går unna i raske båter.

-Nå håper jeg et par nye koster har lyst å være med i en veldrevet klubb, forteller June R. Johansen.

Selv ser hun ikke bor fra at hun en dag gjør et comeback, om helsa vil.

Denne reportasjen har også vært å lese i Nytt i Uka.

 

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA ELIASKLUBBEN

elias_01
elias_02
elias_03
elias_04
elias_05
elias_06
elias_07
elias_08
elias_09
elias_10
elias_11
elias_12
elias_13
elias_14
elias_15
elias_16
elias_17
elias_18
elias_19
elias_20
elias_21
elias_22
elias_23
elias_24
elias_25
elias_26
elias_27
elias_28
elias_29
01/29 
start stop bwd fwd

BILDENE: Her kan du se bilder fra mye moro med Eliasklubben ..... Foto: JUNE R. JOHANSEN OG PRIVAT