BRANNSLUKKING: Som en av ni nyansatte sommervikarer hos Thon Hotel Baronen måtte også Robin Valderhaug (t.v) gjennom opplæring i brannslukking. Her med instruktør Joakim Hansen fra Ålesund brannvesen som kursleder. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Viktig øvelse

Ni sommervikarer som skal i sving på Thon Hotel Baronen i sommer, fikk brannopplæring.

 


byline friwal

29.juni 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: -Brann er det verste som kan skje på et hotell, derfor kjører vi kurs i brannslukking nå når de skal begynne på hotellet, sier hotelldirektør Kari Janne Myklebust.

Brannøvelse
Fire ganger i året kjører hotellet i Spjelkavik sentrum brannøvelse, en av disse øvelsene foretas i starten av perioden der hotellet ansetter skoleungdom til sommerjobber.
 
I bygget er det også andre selskaper, som blant annet Baronen Bowling og Vikapuben. Også disse deltok på øvelsen når instruktør Joakim Hansen fra kursavdelingen til Ålesund brannvesen kom på besøk.
(Saken fortsetter under bildet):

TIL PERS: Alle sommervikarene må prøve brannslukkingen. Her er det Martin Elias Blengsli som sikter.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Først gikk instruktøren gjennom litt teori, før hver enkelt fikk prøve å slukke brann med apparat.

 
-I tillegg har vi alle med på en brannrunde på hotellet, der de får bedre forklaring på hvordan en evakuerer, finner brannslukkingsapparater og nødutganger, samt at de går gjennom smittevernshåndtering.
 
-Hjertestarter har vi også på hotellet, og de skal vite om den også, sier Kari Janne Myklebust.
 
Sommerjobb
Jakten på sommerjobber kan være hard når sommermånedene melder seg, og hos Thon Hotel Baronen er Robin, Martin Elias, Sunniva, David, Daniel, Emilie, Christina, Johannes og Elin de ni heldige som har fått jobb denne sommeren.
 
-Hva skal de gjøre på hotellet?
 
-De blir satt til forskjellige oppgaver. Tre av dem er nye, resten var her også i fjor og gjorde en fantastisk jobb. Spjelkavika har flott ungdom som er arbeidsvillig, og nå har vi fordelt oppgavene, og de uttrykker at de er glade for å ha fått seg sommerjobb.
(Saken fortsetter under bildet):

OPPLÆRING: Det er mye å sette seg inn i når en skal jobbe på hotell en hel sommer. Hotelldirektør Kari Janne Myklebust holder samling i hotellets store møterom.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-En blir vikar i resepsjonen, noen skal servere frokost, drive vedlikehold og hjelpe der det trengs. Blant annet er noen i full gang med å montere tjue nye sovesofaer som skal byttes ut på en del rom, forteller hotelldirektøren, som kanskje ble tatt litt på senga av sommeren som kom.

 
-Ja, de skulle jo begynne 1.juli, men vi måtte bare få dem inn ei uke tidligere, for nå fylles hotellet raskt opp med gjester for sommeren, forteller hun, men legger raskt til at sommeren i fjor var de mindre forberedt på.
 
Forberedt
-Den så vi ikke helt komme nei, så i år er vi mye bedre forberedt, og jeg tror sommeren i år blir litt lik den i fjor når en ser på antall rom.
Vi er også et hotell som tar småbarnsfamilier, noe ikke alle hoteller i Ålesund gjør.
Og da er det viktig å gjøre litt ekstra stas på barna med godteri og såpebobler.
(Saken fortsetter under bildet):

-FLOTT GJENG: -Spjelkavika har flott og arbeidsvillig ungdoms. Mange har søkt, og disse ni er vi glade for å kunne tilby jobb i sommer, sier hotelldirektør Kari Janne Myklebust.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Normalt har vi jo byens største lekerom, men pandemien gjør at vi ikke kan ha det i år. Vi får heller glede oss til å få det åpnet neste år.

 
Mange tilbud
Kari Janne Myklebust mener at både Spjelkavika og regionen har mye å tilby de tilreisende.
 
-Vi har turløyper, Lillevatnet, nye Liv & Røre, Barnas Lekeland, Sportsparken, Spjelkavikfjellet, Baronen Bowling og alt det andre her inne.
I tillegg skal en jo ikke reise langt for å komme til Atlanterhavsparken, sentrum og ut til kysten, sier hun, og frister med et nytt smakfullt samarbeid.
 
-Ja, nå har vi innledet samarbeid med Baronen Bowling som lager byens beste pizza og baguetter, sier Kari Janne Myklebust.