pocegutt page

DER STÅR EN!!:   Heine Lausund Sund (12) får raskt kompisenes oppmerksomhet når han oppdager en pokémon på plena nedenfor Spjelkavik kyrkje. Foto: PER KRISTIAN OLSEN / spjelkavika.no


-Seeee! Der står en pokémon!

Heine (12) varsler kompisene om fangsten, klar for å kaste en pokémonball.

Og visste du at du kan få kjøpt pokéboller med som kos på jakta?

 

 


byline pk                     2.august.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | REPORTASJE: Jakten på pokémons intensiveres, og spesielt på utvalgte steder med god fangst, som sør for Spjelkavik kyrkje der vi fulgte kompisgjengen på sju gutter.

 

Kompisgjeng

-Der, oppe på marka, sier Heine Lausund Sund (12) og får raskt de seks kameratenes oppmerksomhet der han fanger inn det blå flaksende vesenet med telefonen sin, så starter ballkastinga.

 

facebookknapp

 

Tolvåringene Nicolas Vestre, Gard og Heine Lausund Sund, trettenåringene Simon Stave Langlo, Magnus og Erlend Riise, og yngstemann Leopold Langevold Strand er på ivrig jakt da spjelkavika.no møter dem.

 

De to brødreparene og resten av guttegjengen satt klar med mobiltelefonene, kampklare til å angripe og fange blant annet Pikachu som hoppet foran dem på gresset.

 

-Vi får bevegd oss

-Vi må opp på et høyere level, sier den ene. De andre nikker, fortsatt med blikket på telefonene der de står like ved minnesmerket etter 22.juli ved kirka.

 

-Gutter, hva er det beste med å spille Pokémon Og?

 

-At vi kommer oss ut, sier Gard.

-Vi treffer nye venner og får bevegd oss, legger tvillingbroren Heine til.

 

(Saken fortsetter under bildet):

pocegutta page

JAKTKAMERATER:  (F.v): Leopold Langevold Strand (8), Erlend Riise (13), Heine og Gard Lausund Sund (12), Simon Stave Langlo (13), Magnus Riise (13) og Nicolas Vestre (12) hadde utstyret på stell for ivrig pokémonjakt da spjelkavika.no møtte dem ved Spjelkavik kyrkje. Foto: PER KRISTIAN OLSEN / Spjelkavika.no

 

For de begynte kvelden med tre gutter, senere kom fire nye til, og vips så er de sju karer på jakt.

 

-Hva er det største vesenet å fange da?

-Dragonite, sier de unisont.

 

Gutta er utstyrt med egne mobilladere, for pokémonjakt sliter på batteriene ettersom spillet går hele tide med opplyste skjermer.

Noen har også med egen PC i jakten på de japanske fantasifigurene.

 

Best ved kirka

-Det flust av pokémons her, sier en av gutta, uten øyekontakt med annet enn mobilen.

 

-Og i byen, sier en annen.

 

-Hvordan kommer dere rundt for å nå dem da?

-Nja. Foreldrene våre stiller opp og kjører oss rundt for å samle pokémonballer av og til. Eller vi sykler eller bare trasker rundt, sier Gard.

 

Minstemann Leopold er hjertens enig med dem andre i at området ved Spjelkavik kyrkje er det beste.

 

Hjem klokka 23

Gutta trosser alle typer vær, men ikke klokka. På slaget 23.00 må de være hjemme.

 

-Men det er ikke lenge til skolen starter igjen. Hva skjer da med jakta?

-Vi skal ikke la det gå ut over skolearbeidet, men friminuttene kommer nok til å bli brukt til Pocémon Og, sier Simon, og får støtte fra resten.

 

Alle er med

Trenden er soleklar. Det er gutter fra åtte og opp til tretten år en finner flest av ute på gatene i jakten på pokémons, og de er mange, men slett ikke alene.

 

Fedre, mødre, besteforeldre og mosjonister er med i jakta.

På Stortinget bedriver Arbeiderpartiets representanter storstilt pokémonjakt, trolig under slagordet "Alle skal med", til partiet Høyres store ergrelse. En agurkpolitisk krangel på høyt plan.

 

(Saken fortsetter under bildet):

lene page2

POKÉBOLLER:  Lene Walderhaug Heltne ved bakeriavdelingen til Eurospar på Moa Syd har laget rett niste til ivrige pokémonspillere. Ekte pokémonboller, ikke til å kaste på vesener, men til å fylle magen med. -Det er egentlig spesialdesignede skoleboller, sier Lene til spjelkavika.no. Og hun serverer dem selvfølgelig med et egetkomponert dikt. (Se nederst i saken). Foto: PRIVAT

 

Pokémonboller

For Alle er med på "galskapen", som de utenforstående kaller trenden.

Håndballjentene, politifolk, ja alt en kan tenke seg av samfunnsaktører er med på jakta og skal skyte vesener med de rød-hvit-gule og svarte ballene, som for øvrig har gitt inspirasjon til noe enda mer matnyttig.

 

For mat må en jeger ha. Og hva er da ikke bedre enn Pokémonboller som er helt lik pokémonballer?

 

Det kan nemlig Lene Walderhaug Heltne på Eurospar på Moa Syd skilte med.

Fristende som de er ligger de klar i brøddisken til Lene, kliss lik pokémonballene spillerne bruker til å kaste mot de virituelle figurene.


-Oppskriften er egentlig ikke så vanskelig. Det er bare vanlige skoleboller som er designet med kraftig konditorfarge. Ellers er ingrediensene de samme, avslører Lene til spjelkavika.no.

 

-Det er som vanlig, skoleboller med melis og kokos. Forskjellen ligger nok i at vi bruker en egen konstruert rød saus som former det hele til en pokémonball, forteller Lene som slapp nyheten om «pokébollene» sammen med et eget dikt på butikkens facebookside. Det lyder slik:

 

Når du springer rundt og leter etter figurer i den virtuelle verden,
Er det kjekt om du innom Eurospar Moa legger ferden.

 

Våre Nydelige skoleboller er forkledt som pokeballer,
Ikke rart om du for denne fristelsen faller.

 

Bare spør bulbasaur, squirtle Og pikachu,
Kulere bolle finner ikke du!

 

Gotta catch 'em all!

 

Vi er enig, så god jakt folkens!