halloween nfu 09

MEST GRUSOM:  Kristoffer Roald Kvamme fra Spjelkavika var nok den mest grusomme på NFU sin Halloween-fest lørdag. Han og Ingrid Alnes Johannessen vant for beste kostymer. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Blodtørste vampyrer og sjarmerende prinsesser

Nettavisen spjelkavika.no føler seg heldig som kom levende fra NFU sin grusomme halloween-fest lørdag kveld.

 

SE DEN GRUSOMME BILDESERIEN NEDEST I SAKEN


byline pk                       23. oktober. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | REPORTASJE:  Det var blod, huggtenner, hekser, drakulaer, edderkopper, kjeltringer og prinsesser.

Vi snakker om da Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU), avdeling Ålesund Sula og Giske lørdag arrangerte Halloween-fest på Color Line stadion.

 

facebookknapp

 

Alle koste seg

Den ene mer fryktinngytende enn den andre kom i flokk og følge til stadion. Så populær er denne festen blant medlemmene at til og med vampyrene kom før sola hadde gått ned.

 

-Vi har i mange år arrangert en slags høstfest, men i fjor falt denne dagen på halloween, så da tenkte vi at vi skulle prøve å arrangere høstfesten som en halloween-fest.

-Vi var spente på om det skulle bli skummelt eller kanskje litt ”teit”, og om det var noen som ville komme i det hele tatt, sier leder for lokallaget, Janne Muri til Nettavisen spjelkavika.no.

 

Hun og styret hadde ikke så mye å frykte.

 -Det er jo en familiefest med alt fra små barn til besteforeldre, men det så ut til at de koste seg godt i fjor, så da valgte vi å kjøre på en gang til, og det ser ut til at de koser seg også i år.

 

Mange av de utviklingshemmede bor i egen bolig, flere i indre bydel, og de har med seg sine ledsagere til festen. Alle kom de som grusomme kreaturer eller flotte prinsesser.

 

 

Største lokallag

NFU Ålesund, Sula og Giske er landets største lokallag og har et ganske stabilt medlemstall.

 

-Vi ligger ganske stabilt på rundt 250 medlemmer og vi har en rekke sosiale arrangementer gjennom året. Vi i styret arrangerer denne festen, samt en juletrefest på SIL-huset i Spjelkavika. (Klikk og se vår reportasje fra julefesten).

 

SE DE GRUSOMME BILDENE NEDERST I SAKEN

 

Flere aktiviteter

-Vi har også to undergrupper som arrangerer noe jevnlig for medlemmene. Det ene er en barneaktivitetsgruppe som har eksistert i 20 år. De lager aktiviteter myntet på barn fra de er små til de er tenårene.

 

De lager aktiviteter som svømming, turer i fjellet og på gårdsbesøk, samt at de er innom Lekeland. For de større ungdommene har vi gruppen «Sans og samling» der vi har en sosial tur alle kan være med på, også de som sitter i rullestol. Denne gruppa har i år begynt å samarbeide med friluftsgruppa på Bogneset.

 

-Kommer det uviklingshemmede fra regionen rundt?

-Ja, alle får komme. Det kommer ofte folk fra Sykkylven, Haram og Skodje. De har ikke så lang vei å kjøre, sier Janne Muri.

 

Musikk er viktig

En fest uten musikk er ingen fest. Og denne gjengen liker både fest og musikk. Det fikk ikke minst kveldens ”husband”, Stines Trio erfare.

 

Mange av medlemmene i lokallaget går nemlig også på ”Klubben” hver onsdag, der de er vant til at musiker Lasse Silnes spiller opp en gang i måneden. Han tillater både allsang og at medlemmene inn i mellom griper tak i mikrofonen.

 

Og siden gjengen er vant til å delta framfor mikrofonen så var Stines Trio også med på de notene.


 

(Saken fortsetter under bildet):

halloween nfu 08

MICHAEL:  Trine Woldsæter storkoste seg på festen, som selve levendegjøringen av popkongen Michael Jackson.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

-Jeg storkoser meg

To av deltagerne er som veteraner å regne i NFU sammenheng, og på andre arrangementer. Trine Woldsæter og Frank Dragsund, henholdsvis Michael Jackson og kjeltring for kvelden, stortrivdes blant de andre utkledde.

 

-Det er kjempemoro å være med. Og så er det god mat og god musikk, så jeg storkoser meg, sier Trine.

 

Frank er enig.

 

-Det er kjempestas, og veldig moro å treffe så mange hyggelige folk. Og så er både maten og underholdningen god sier Frank som slett ikke har tenkt å bli sittende når dansen begynner.

-Ja, danse skal jeg. Faktisk så danser jeg veldig ofte, så nå skal det dansen, sier ”kjeltringen” Frank.


 

(Saken fortsetter under bildet):

halloween nfu 32

BESTE KOSTYME:  Ingrid Alnes Johannessen fra Blindheim tok storeslem og vant for beste kostyme med sitt flotta "Frost" antrekk. Kristoffer Roald Kvamme (se bildet øverst) vant guttenes pris, utdelt av styremedlem Synnøve Furholm (t.v) og styreleder Janne Muri (t.h). 
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Beste kostyme

Etter trekking av premier på inngangsbilletten, og litt ut i dansen griper Janne Muri og Synnøve Furholm mikrofonene. Begge sitter i styret, og nå har de en kunngjøring.

De skal avsløre hvem som hadde det beste kostymet for kvelden, og det er to klasser, hunnkjønn og hannkjønn.

 

Den første vinneren var ikke skrekkelig i det hele tatt. Tvert imot faktisk. I sitt flotte hvite og frostblåe kostyme ble Ingrid Alnes Johanneseen vinner av jentenes klasse, fortjent.

Ingrids kostyme var faktisk sydd av mamman hennes for anledningen, og det er ingen ringere enn prinsesse Elsa i Disney-suksessen «Frost» som kommer fram i egen person.

Vinneren av gutteklassen var imidlertid av det skremmende og blodige slaget.

 

Kristoffer Roald Kvamme var nemlig utkledd som blodtørstig vampyr, men hadde lagt fra seg tennene og nektet videre fotografering før de var framskaffet igjen. Dermed ble det et flott felles vinnerbilde av ham og Ingrid, for kvelden ”Skjønnheten og uhyret”.


 

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE SÅ GRUSOMT | REPORTASJE | SAKEN FORTSETTER UNDER BILDESERIEN

halloween_nfu_01
halloween_nfu_02
halloween_nfu_03
halloween_nfu_04
halloween_nfu_05
halloween_nfu_06
halloween_nfu_07
halloween_nfu_08
halloween_nfu_09
halloween_nfu_10
halloween_nfu_11
halloween_nfu_12
halloween_nfu_13
halloween_nfu_14
halloween_nfu_15
halloween_nfu_16
halloween_nfu_17
halloween_nfu_18
halloween_nfu_19
halloween_nfu_20
halloween_nfu_21
halloween_nfu_22
halloween_nfu_23
halloween_nfu_24
halloween_nfu_25
halloween_nfu_26
halloween_nfu_27
halloween_nfu_28
halloween_nfu_29
halloween_nfu_30
halloween_nfu_31
halloween_nfu_32
halloween_nfu_33
halloween_nfu_34
halloween_nfu_35
halloween_nfu_36
halloween_nfu_37
halloween_nfu_38
01/38 
start stop bwd fwd

MEN IKKE BARE GRUSOMT:   Det var ikke bare grusomme kreaturer på NFU sin Halloween-fest på Color Line lørdag. Bare se....om du tør. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no