KLOKKER OG ÅLESUND:   Filmskaper Øyvind VonDoren Asbjørnsen lanserer sin egen designet klokke inspirert av Ålesund. Og hva er da mer naturlig enn å bruke hjembyen i presentasjonsvideoen? Video: VON DOREN


Satser alt på eget klokkedesign

En guttedrøm går i opplyllelse for Øyvind VonDoren Asbjørnsen.


byline friwal                                21. desember. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | REPORTASJE:  I ni måneder har filmskaperen Øyvind Vondoren Asbjørnsen fra Åse og Spjelkavika gått ”svanger” med en mangeårig drøm. Nå realiserer han den, og det med stil.

 

facebookknapp

 

Lidenskapelig

Her i hjembyen Ålesund kjenner vi Øyvind som lidenskapelig fagmann innen filmproduksjon, og lidenskap for sjakk. Noe som nylig har resultert i den kritikerroste filmen om sjakkverdensmester Magnus Carlsen.

 

Men for mange år siden var nok oldefaren til Øyvind litt skyld i å holde liv i en annen lidenskap hos den utflytta ålesunderen.

-Klokker. Og jeg er og var ikke alene om den lidenskapen.

 

I ungdomsperioden, etter at jeg fikk min oldefars sveitsiske klikke så var vi flere i guttegjengen som var både bil- og klokkegal når vi gikk på Spjelkavik ungdomsskole, sier Øyvind til spjelkavika.no.


 

(Saken fortsetter under bildet):

vondoren front

EGET DESIGN:  Når Øyvind VonDoren Asbjørnsen designet klokkene lå inspirasjonen i hjembyen. 
Foto: Von Doren


 

Tegnet klokker

Unge Øyvind Asbjørnsen var også en habil tegner. Det skulle komme til nytte.

-Jeg var glad i å tegne, som flere andre i gjengen. Og vi designet jo både biler og en masse annet rart opp gjennom ungdomsåra. Mye kult faktisk.

Deriblant også tøffe Sci-Fi klokker, sier Øyvind, som gjerne forklarer navnendringen sin.

 

Tok mellomnavn

-Da jeg var 12-14 år husker jeg at jeg tenkte; -En kan jo ikke være bil- eller klokkedesigner internasjonalt og hete Øyvind Asbjørnsen, det ville blitt alt for vanskelig i utlandet.

Og siden jeg hadde kallenavnet Assa, eller Asa, ja så kreerte jeg pseudonymet Asa Von Doren.

 

-Navnet har jeg også brukt til å kreditere en fagfunksjon i alle mine filmer der jeg har hatt flere funksjoner. Og det har jo blitt noen filmer etter hvert, forteller han.

 

I voksen alder ble det altså til at Øyvind tok VonDoren som mellomnavn offisielt.

Og det er der vi må tilbake til oldefar, klokker.

 

Inspirert av Ålesund

For etter ni måneders intens arbeid natt og dag har han nå lansert sitt eget klokkemerke, og da med merkenavnet Von Doren.

 

-Jeg går all in for dette, og har brukt mine egne sparepenger på å få fram produkter jeg både er glad i og stolt over, sier han til spjelkavika.no, og når noe han er glad i, og synes er vakkert så bruker han det han synes er vakkert når han skal lansere Von Doren for alle klokkeelskere; Ålesund og Sunnmøre.

 

-Jeg har fått flotte tilbakemeldinger fra utlandet om akkurat det. Folk lurer på hvilken by det er, fordi de vil dit, sier han.


 

(Saken fortsetter under bildet):

vondoren page2

SMAKFULLT:  Klokkene er rene i designet og leveres i smakfulle treesker.
Foto: Von Doren


 

Gode kritikker

Og det er ikke bare byen som får gode tilbakemeldinger. Det får også klokkene til Øyvind, som en nå kan skaffe seg i seks forskjellige utgaver, vakkert plassert i esker av tre.

Fagnettstedet tidssonen.no skryter av klokkene til Øyvind og slår fast at han har gjort hjemmeleksen sin før han gikk inn i prosjektet.

Og det ligger mye Ålesund bak inspirasjonen til de vakre urverkene.

 

-Klokkene er inspirert av Ålesund. Vi markedsfører de også som ur med et ”Vintage” look, og med et ”Art Nouveau design”, forteller han.

 

Klokkene har en ren og enkel design. Klokkene er i rustfritt stål og hvor glasset er buet safirkrystall, og de er vanntett ned til 50 meter, opplyser Øyvind, som er optimistisk for klokkenes plass i markedet.

-Det er nå en folkefinansiering på kickstarter som er over 80 prosent foundet, så sannsynligheten for at klokkene kommer på markedet er i skrivende stund veldig stor, forteller han.