brage korps

JUBILEUM:   Søndag skal Musikklaget Brage feire sine 110 år med en jubileumskonsert der musikklagets historie skal fortelles i ord og toner. Gjester er sangerne Rein Alexander og Line Trones Seter. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


En syklists historie

Sykkelen er et viktig framkomstmiddel i Brages historie.


byline friwal                                24.oktober 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Det er en sprek jubilant som i ord og toner skal fortelle om sin 110 år lange reise i musikkens tjeneste.

facebookknapp

Med gjester

Det er selvfølgelig Musikklaget Brage vi snakker om, og det er litt av en historie de kan gå gjennom, i ei bygd som ikke alltid har vært like stor som den er nå, men som så lenge en kan huske har vært rik på kultur, og ikke minst korpsmusikk.

Det er 29.oktober Brage holder sin jubileumskonsert, noe de gjør på Borgund folkehøgskole, men de blir ikke alene.

-Vi har med oss Rein Alexander, en sanger som skulle være kjent for de fleste. Med oss får vi også Line Trones Seter. Disse to skal synge både hver for seg og sammen, forteller Oddgunn Ervik til spjelkavika.no.


(Saken fortsetter under bildet):

rein page

GJESTESANGERE:  Rein Alexander og Line Trones Seter er syngende gjester når Brage inviterer til jubileumskonsert.
Foto: PRIVAT


En syklist

At Brage har en spesiell historie er noe vi her i avisen har vært inne på tidligere, og uten å minne våre lesere mer enn høyst nødvendig på akkurat det, kan vi avsløre at framkomstmiddelet ”sykkel” har mye å si her.

For at Brage framfører stykket ”The Happy cyclist” er ikke tilfeldig. Samtidig har nok både ”Morgenstemning” og ”Dovregubbens hall” også noe å si i den historien.

Årsaken til at vi ikke sier mer er at Brage selv vil trekke den lykkelige syklisten inn på scenen på Borg i form av ord og toner. Men da må du dit, noe du nok ikke vil angre på.

Marsjer er også et stikkord, og ”The Great little army” og ”Florentiner marsj” skal framføres som en selvfølge.

 

Slagere

Gjesteartistene tatt i betraktning kan en jo nevne ”New York New York”, ”Singing in the rain” og ”Feeling Good” som en selvfølge?

Uansett lover Odgunn Ervik og Musikklaget Brage en uforglemmelig aften på Borgund folkehøgskole 29.oktober.