nissehodet02

JULENISSEN:   (F.v) Synnøve Fagermo har stått for treutskjæringene av julenissetrofeet, Reidun Urke har gitt den liv med penslene sine, og Oskar Nedregård sier han har stått modell, noe som betyr at han har sørget for trevirket og formskjæringen av seg selv. Nydelig har det blitt, og spjelkavika.no og Spjelkavik skolekorps er imponert og takknemmelig for jobben. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Julenissen har fått liv og sjel

Tre kunstnere har i en måned gitt et stykke tre liv og sjel. Nå er nissehodet klart for å bli vandretrofé under Nisseløpet 2017.


byline pk                       24.november 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Etter en måneds møysommelig arbeid fra tre kunstnere er vandretrofeet til Nisseløpet endelig klar til å vises fram.

facebookknapp

Donerte til korpset

Oskar Nedregård har sørget for treemnet og modellutskjæringene, Synnøve Fagermo har skåret ut det flotte julenissehodet til en 3D virkning, og Reidun Urkes stødige hånd har gitt julenissen liv og sjel med pensel.

dagotto ann

Det er noe som heter at ”frimodighet gir stor lønn”, og da spjelkavika.no spurte trioen om de kunne tenke seg å lage et julenissehode som skulle være et vandretrofé, så eksisterte ikke ordet nei. De tre gikk løs på oppgaven, og nå foreligger det nydelige resultatet, og de tre har donert kunstverket til skolekorpset og Nisseløpet.

-Det er jeg som har stått modell når de to andre har skjært ut og malt, ler Oskar, og det er i hans verksted i Fremmerholen julenissens hode har blitt til.

Her samles det flere håndverksinteresserte flere dager i uka for å lage de vakreste ting.

 

Vandretrofé

Julenissens hode skal være et vandretrofé som kan pryde veggen til bedriften som vinner Nisseløpet 3. desember 2017.

Meningen var at messingplatene skulle festes til skjegget, men der har spjelkavika.no satt ned foten.

-Det er alt for fint til at vi skal feste noe til skjegget. I stedet for vil vi få laget en lenke under nissen, der vil platen på årets- og de kommende års vinnere få navnet sitt, sier redaktør Fridgeir Walderhaug i spjelkavika.no

I tillegg til det flotte nissehodet vil vinneren også få en konsert med S

pjelkavik skolekorps, som får inntektene av Nisseløpet 2017.

 

Lag på lag

Selve julenissehodet har virkelig blitt et detaljrikt ansikt med fargevalører og levende øyne.

-Vi har holdt på med det i en måneds tid. Tatt det fram inn i mellom det andre vi holder på med, og intensivert nå den siste tiden.

-Det har fått skikkelig behandling?

-Ja. Først har hodet blitt modellskjært, før utskjæringene. Deretter ble det behandlet med Ovatrol, en tynn olje som impregnerer treverket. Deretter tre lag med Benarolje, før et utall lag med maling utenpå der igjen for å sette det riktige preget på julenissen, sier Oskar Nedregård.


(Saken fortsetter under bildet):

nissehodet03

FÅR LIV:  Stødig med penselen legger Reidun Urke lag på lag med maling på julenissen slik at han får liv.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Møt opp 3,desember

Nå er det bare for firmaer og arbeidskolleger å møte opp for å sikre bedriften et år med nisseheder på veggen, og en flott konsert med skolekorpset.

Og det er ik

ke bare en firmaklasse under Nisseløpet. Det er også en familieklasse der det å delta er det viktigste, og at en kan vinne flotte premier.

Baronen Best Western og Viddals gartneri er to av premieleverandørene til familieklassen. Og det blir noen artige poster på vei rundt Lillevannet der en kan sikre seg flotte premier.

 

Ny startplass

Det er Nettavisen spjelkavika.no som sammen med SIPE-Transport står for arrangementet for skolekorpset. Og tidligere er det annonsert at start og mål er ved broene i sentrum.

Dette er nå endret til fotballbanene til SIL, nærmere bestemt i området ved Leikeland. Der vil det hele starte kl.13.00 1.søndag i advent, fire timer før den tradisjonelle Juleparaden med tenning av julegrana på toppen av fjellet.

På stedet blir det solgt julegløgg og servert gratis pepperkaker med mer. Og ikke minst blir det underholdende oppvarming med støvveldæns, tøy og bøy. Og husk, Nisseløpet er for alle, altså et lavterskeltilbud.

På Spjelkavik ungdomsskole like etter Juleparaden vil alle som skal premieres få heder og ære. Der trekkes også vinnerne av familieklassen, samt premiene på postene.

 

LES OGSÅ: Nisseløp i Spjelkavika

SE VIDEO NISSELØPSVIDEOEN

nissepage

 

Slik blir du med, og slik fungerer Nisseløpet:

 

BEDRIFTSKLASSEN: Ta med deg kollegene og meld dere på til et sosialt og koselig Nisseløp. Startkontingenten er på (minimum) kr. 200.- og betales inn på Vips til 99212 eller konto nr. 3900.34.41729. og merk betalingen med firmanavn og antall deltagere. Begge kontoene tilhører Spjelkavik Skolekorps.

Alle firmaene vil listes opp og bli profilert både i spjelkavika.no og på sosiale medier, og en er fri til å profilere seg med logoer og eventuelle ”give aways” under selve Nisseløpet.

Jo tidligere en melder seg på, jo lenger blir en profilert.

PREMIE: Vinneren av bedriftsklassen får et flott vandreskjold i eie til neste år, samt en opptreden/konsert av Spjelkavik Skolekorps som møter opp og spiller for vinneren. (Ikke i skoleferiene).

 

FAMILIEKLASSEN: Nisseløpet er for alle, uansett alder eller førlighet. Du kan løpe, gå eller trille. Det viktige er at du og dine har det moro.

Deltagerkontingenten er kr.50.- for voksne og kr. 20.- for barn.

Her blir vinneren trukket ut fra startnummer på de som deltar.

Vips til 99212 eller konto nr. 3900.34.41729. Husk å føre på familienavn og antall deltagere.

PREMIE: En overraskelse som helt sikkert faller i smak. Trekkes og deles ut på Juleparaden senere på dagen.  I tillegg blir det poster langs løypa som også har flotte premier fra blant annet Best Western Baronen Hotell og Hageland Viddals Gartneri.

 

SE DEN MORSOMME NISSELØPSVIDEOEN

GJØR SOM NISSEN:   Men ikke kom i underbuksa, ta fram nissedrakta og bli med. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no