nissevinnere

SVENSK SEIER:   (F.v) Svenskene Agnes Lilja, Tore Wikander og Greta Nystrõm jobber alle ved Best Western Baronen hotell. Og de stakk av med seieren i Nisseløpet, og dermed det flotte nissevandrehodet. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Regn og sludd, men jul

Mange trosset regn og sludd for Juleparade og Nisseløp

 

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN 

 


byline pk                       3.des 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Nisseløp og Juleparade med tenning av Julegrana på toppen ble en superduper 1.søndag i advent, tross surt regn og sludd til tider.

facebookknapp

 

Nisseløp

For aller første gang prøvde en seg på Nisseløp rundt Lillevannet, og det var spjelkavika.no som sto som arrangør for et arrangement til inntekt til Spjelkavik skolekorps.

Surt vær la nok en demper på lysten hos mange, for det ble få deltagere som tok seg rundt løypa og innom de forskjellige postene der en kunne vinne flotte premier.

 

dagotto ann

Premiedryss

På første post skulle deltagerne skrive en julehilsen og feste på et flott juletre. Med ”god jul til alle” vant en familie juletreet med LED-lys, gitt av Hageland Viddals gartneri.

På post to var det snakk om å få en noe tett Julenisse ned i pipa til jul. Deltagerne skulle tippe vekta til nissen, sekken og Vikanissen. Premien ble en stor konfekteske.

I bedriftsklassen var det Best Western Baronen hotell i sentrum som stakk av med vandrenissehodet, og som får en konsert med Spjelkavik skolekorps. Det får også Spisestua på Moa.

Martha Rye Otterdal og familien vant familieklassen, og dermed et opphold på valgfritt Best Western-hotell for 2.000.- gitt av Baronen hotell.

I tillegg kunne familien kose seg med ei marsipankake fra Spar Myrstad Mathus.

 

Julete

Premiedryss ble det også som vanlig for den mest julete skoleklassen og barnehage. Men først skulle Juleparaden gå.

Flere hundre små og store nisser hadde samlet seg på startplassen ved Fellini, og fremst gikk Spjelkavik Røde Kors i fakkelborg, etterfulgt av arrangørkorpset Spjelkavik skolekorps.

Vel nede på skoleplassen ble det grantenning og fest inne på ungdomsskolen med kaker, kaffe, loddsalg, filmframvisning og opptreden av Spjelkavik skolekorps.

 

Så var det premieringen da. For den er viktig når en har gjort seg flid med å være "julete". For ute langs ruta hadde skolekorpset plassert sine dommere som vanlig. Og de kom fram til følgende vinnere i år:

Klasse 3C vant som beste skoleklasse, og får et gavekort på 500 kroner de kan kjøpe mye kos for.

Veslefrikk barnehage vant som beste barnehage og får besøk av Spjelkavik skolekorps en dag i mai, for å øve til 17.mai.


(Saken fortsetter under bildet):

rolf ytrebo02

GRANTENNER:  Rolf Ytrebø fikk æren av å tenne årets julegran på toppen av fjellet.
Foto: PER OVE STØLEN


Vant grantenning

Per Ove Stølen og Torbjørn Aarø hadde alt klart med nytt juletre på toppen av fjellet.

Og den som skulle få æren av å tenne juletreet ble tidligere i år trukket ut av giverne til juletreet.

Vinneren var Helga Krogsæter Ytrebø, men hun måtte melde pass grunnet sykdom og sendte mannen Rolf Ytrebø til fjells.

 

-Han klarte oppgaven perfekt etter nedtellingen på skolen, og vi var jo en ti tolv stykker der oppe som varmet oss med kakao og varmt hus. Ute var det jo snø, sier Per Ove Stølen.

-Når vi var på vei opp med heisa så satt det en gjeng på vei ned. De var bunnfrosne, så vi snudde heisa slik at de kunne varme seg på toppen sammen med oss, og se tenningen av juletreet, sier han.

Alt i alt en vellykket 1.søndag i advent, selv om Nisseløpet godt kunne hatt flere deltagere. Men siste gang blir det ikke. For Nisseløpet er kommet for å bli, og både skolekorpset og spjelkavika.no bedyrer at denne første gangen var litt ”prøv og feil”. Nisseløpet kommer sterkere tilbake neste år.


(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA ANDVENTSSØNDAGEN

nisseparade01
nisseparade02
nisseparade03
nisseparade04
nisseparade05
nisseparade06
nisseparade07
nisseparade08
nisseparade09
nisseparade10
nisseparade11
nisseparade12
nisseparade13
nisseparade14
nisseparade15
nisseparade16
nisseparade17
nisseparade18
nisseparade19
nisseparade20
nisseparade21
nisseparade22
nisseparade23
nisseparade24
nisseparade25
nisseparade26
nisseparade27
nisseparade28
nisseparade29
nissestart
nissevinnere
rolf_ytrebo01
01/32 
start stop bwd fwd

BILDENE:   Her kan du se bilder fra Juleparaden og Nisseløpet. Foto:ANJA AAMÅS, PER KRISTIAN OLSEN, SIRI HATLEN GJERDE OG  FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no