VIKAS STOLTHET:   Spjelkavik skolekorps er flott og stilig. Nå inviterer de også 1.klassingene inn i korpsrekkene. Her er en videosnutt der de presenterer seg selv. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  / TV-SMIA og SPJELKAVIK SKOLEKORPS


Inviterer 1.klassingene

Musikklek, dans, rytmer og korpsfølelse. Stikkord når Spjelkavik skolekorps inviterer 1.klassingene til korpset.

 

SE  VIDEO OVER.

 


byline pk                       22.mars 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Normalt har det vært fra 3.klasse en har kunnet melde seg inn i skolekorpset. Nå endrer Spjelkavik skolekorps dette.

facebookknapp

 

Fra 1.klasse

For allerede nå kan 1.klassingene bli med i korpset, opplyser styreleder Karoline Blengsli og leder for korpskomiteen Fridgeir Walderhaug. Og mandag holdt Ålesund kulturskole vervekonsert for klassetrinnene 1. til 3. klasse på Spjelkavik barneskole.

Formålet var å rekruttere nye medlemmer til Spjelkavikas stolthet, Spjelkavik skolekorps.

 

Inviterer til korpskafé

Og i kveld torsdag, på korpsets faste øvingsdag, inviterer korpset til korpskafé på skolen fra kl. 18.30.

 

Først får barna lov å prøve ut forskjellige instrumenter, for deretter å oppleve skolekorpset med musikk og drill, og selvfølgelig med kafé og loddsalg etterpå.

-Tanken med å åpne opp for 1.klassingene er å gi dem korpsfølelsen og samholdet på den ene siden, og gleden med musikk, dans og rytmer på den andre, sier Karoline Blengsli.

Korpskafeen åpner 18.45, og konserten med skolekorpset starter kl. 19.00.

 

-Korpset har førsteklasses folk som til daglig arbeider med barn til å engasjere barna i musikklek og moro. For det er moro som er første prioritet, ikke tung instrumentlære. De skal kose seg, gjøre sine ting og samtidig få lov å være en viktig del av skolekorpset.

-Deretter er det som i all annen aktivitet at ting utvikler seg fram til barnet finner ut om det er klarinetten, kornetten eller drillstaven som frister å gå videre med, sier Fridgeir Walderhaug.

-Her er vi minst like spent som barna på hva dette skal bli til. Og vi gleder oss, legger han til.

 

Begivenheter i kø

Våren er på mange måter korpsenes halvår, og for Spjelkavik skolekorps blir det en ekstra begivenhetsrik vår og forsommer.

 

Konserten nå i dag innleder en vår der de viser fram det de har arbeidet med i vinter.

 

Spjelkavik skolekorps gjør som alle andre korps på denne tiden, sikter inn mot marsjering og marsjer. Og Spjelkavik skolekorps har i flere år spisset inn mot akkurat dette. Noe som har gjort at de ligger i landstoppen når det kommer til marsjering.

 

Det understrekes også med tur til Oslo 20.april.

 

-Vi har alltid en øvingshelg med overnatting på våren. Normalt til et egnet sted lokalt. Men i år tar vi den litt ekstra ut og reiser til Oslo for å ha en helg sammen med Huseby Skolekorps, som for øvrig er nærmeste nabo til HMS Kongens Garde, og faktisk kommer Gardemusikkens dirigent Eldar Nilsen for å lære begge korpsene noen solide gardetips noen timer lørdag. sier Karoline Blengsli.

 

-Deretter reiser vi til Oslo Spektrum for å overvære Military Tattoo, noe som helt sikkert blir til stor inspirasjon for alle sammen, sier hun.

 

Skolekorpset har ”opprykk” 1.mai hvert år. Da blir aspiranter til juniorer, og juniorer går inn i hovedkorpset.

Alt skjer på en egen korpsfest der det blir medaljedryss og kos. Men først på dagen blir det spilling i Spjelkavika, tradisjonen tro.

 

Glade maidager

Maidagene byr på alt fra den faste spillingen hvert år for Cirkus Arnardo, til storstilt 17.maifeiring.

 

Og når skolen tar slutt setter hele korpset seg på flyet til Barcelona, korpstur med sol, varme, bading, spilling og kos.

 

-Vi håper mange tar turen, og husk, passer det ikke i kveld så er vi på plass hver torsdag fra 17.45. Det er bare å ta en tur. Barnet ditt får prøve og spørre. Kaffen er også på plass, det samme er praten og fellesskapet. For korpset er også for oss voksne, sier Fridgeir Walderhaug.