KORPSETS VIDEO:   Spjelkavik skolekorps har laget en egen video for å presentere seg.  Video: TV-SMIA for Spjelkavik Skolekorps


Strømmer til korpset

-Vi har plass til flere, sier styreleder Karoline Blengsli

 

SE VIDEO OVER.

 


 byline pk                       24.mars 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: -At så mange barn vil begynne i Spjelkavik skolekorps er kjempeflott, sier styreleder Karoline Blengsli til spjelkavika.no.

facebookknapp

Inntak

Det var i forrige uke at Spjelkavik skolekorpset kjørte i gang sitt årlige opptak til skolekorpset ved å henvende seg til skolens elever. Hele 17 barn møtte opp, noe som er mer en dobbelt så mange som det korpset har opplevd på flere år.

I år fikk korpset litt drahjelp med Ålesund kulturskole som mandag holdt konsert for elevene fra 1. til 3. klasse. I tillegg besøkte korpsets Solfrid Myhre samtlige klasser på trinnene for å fortelle om hva korpset holder på med.

Torsdag, på korpsets faste øvingsdag, ble alle invitert til å få prøve instrumenter, og å overvære vårkonserten til korpset.

 

Moro med musikk

-Disse årlige inntakene er viktig for at vi skal ha et funksjonelt skolekorps i Spjelkavika, og i år har vi for første gang tatt inn allerede fra 1.klasse, mot normalt fra 3. og oppover. Det har vist seg populært.

 

-Men er de ikke litt unge fra 1.klasse?

-Til å få et instrument rett i hånda, ja. Men her legger vi opp til at det første året skal være musikkleik, dans, drama, rytme og instrumentprøving. Så vil barnet og vi se hvilke instrument som passer, eller om det er en drillstav. Og så er det slik at om en finner ut at et instrument ikke passer, eller en ikke helt får det til, så er det lov å bytte, sier Karoline.

 

-Det er for eksempel mange med barnehagebarn som kanskje ikke vet at de fra høsten kan engasjere barnet sitt i skolekorpset. Det er nå mulig.

 

BESØK KORPSET PÅ FACEBOOK

 

Styrker mestring

Karoline Blengsli har ståltro på at å være med i et korps er sunt for barn.

 

-Korps er en sosial arena, ikke bare for barna, men også for foreldrene faktisk. Og det er slett ikke slik at foreldrene blir dynget ned med dugnader. Det er en myte. Spjelkavik skolekorps er et korps som har fridd oss ut av kjedelige dugnader, for heller å satse på tilstelninger der alle drar i fellesskap.

-Forskning viser at som spiller et instrument gjør det generelt bedre på skolen. Og vi har plass til alle. Ingen sitter på sidelinjen i Spjelkavik skolekorps, men får utfordringer ut fra sitt nivå, sier hun.

 

Mye moro

-litt om hva dere gjør?

-Alle kjenner jo korpset fra 17.mai, den dagen vi kanskje er aller mest synlig, og hvor omgivelsene vil synes det er forferdelig om vi forsvinner. Ut over det har vi korpsturer i inn- og utland. I år er det Barcelona som får besøk fra oss.

 

-Vi arrangerer Juleparade og Nisseløp, og i samarbeid med spjelkavika.no og gutta på fjellet som ordner juletreet. Vi spiller fast for Cirkus Arnardo, reiser på hytteturer for å være sosiale, og har øvingshelger med øving og sosial moro,sier hun.

 

Tar inn flere

-Men tilbake til 1. og 2. klassingene. Er det plass til flere?

-Å jada. Vi har plass til alle som vil. Og vi tar inn nå i tiden framover, og når nye 1.klassinger kommer til høsten.

De som går opp i 3. klasse går inn som aspiranter, mens 1. og 2. klasse får et eget opplegg. Korpsfølelsen og samholdet er viktig. Derfor blir de straks en del av korpset.

 

-Om noen har lyst å bli med så ta kontakt med oss. Gjerne ved å ta en tur på en torsdagsøving etter påskeferien. Kaffen står klar for de voksne, og instrumentene er klar til å bli prøvd, sier hun.