frimerkesak page

PÅ FRIMERKE:   Dirigent Cornelia Myhre og resten av Spjelkavik skolekorps havner på frimerke.  Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


-Dette er virkelig stas

-Å bli frimerkemotiv er ikke dagligdags. Heller ikke å bli frimerkefotograf, sier fotografen.

 byline pk                       19. april 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Nei, vi letter ikke på sløret enda, sier Spjelkavik skolekorps i sin invitasjon til en helt unik og spesiell anledning i kveld.

 

facebookknapp

 

Tofrimerker

Her er årsaken:

I 2018 er Norges Musikkorps Forbund 100 år, og i den forbindelse ville de og Posten Norge gi ut to frimerker i jubileumsåret.(Les om utgivelsen her).

De leita med lykt og lupe blant fotografier av skolekorps og voksenkorps de hadde tilgang til. Og slike bilder finnes det tusenvis av. Men hva fant de?

Det ene de fant var et flott bilde av det nasjonale ikonet Kampen Janitsjar. Alle som vet hvem Wenche Myhre er vet også hvem Kampen Janitsjar er. Et over snittet godt og populært voksenkorps.

Så skulle de ha et bilde av et skolekorps. Og fram i bunken dukket altså et bilde av Spjelkavik skolekorps fram. Og bildet ble tatt av vår redaktør her i spjelkavika.no for å illustrere korpsglede i avisa, og gi det til Spjelkavik skolekorps som ville bruke det på sine sider.

 

-Spesielt og moro

Og en frimerkelansering er slett ikke hverdagskost for verken korps eller fotograf.

-Nei, så absolutt ikke. Det er første gang både jeg som fotograf og Spjelkavik skolekorps er med på noe slikt, sier fotograf og redaktør Fridgeir Walderhaug som selv har en sønn med i korpset, og som har hatt alle sine andre tre, nå voksne barn i korpset.

 

Spurte foreldra

Men alt må gjøres korrekt, selv om bildet kun er på noen få centimeter.

-Vi spurte alle foreldre i korpset om det var greit at barna deres prydet et frimerke, og vi fikk ja. Dermed kunne vi gi vår velsignelse til Posten Norge og NMF, sier styreleder Karoline Blengsli i Spjelkavik skolekorps.

Dermed er det i kveld duket for avdukingsseremoni med pomp og prakt.

 

Avdukingsfest

Korpset spiller selvfølgelig i sin fineste stas. Prominente gjester både fra Posten, NMF, Ålesund kommune og pressen er invitert. Og det er sannelig alle andre som vil komme også.

-Myrstad Mathus ordner ei stor kake, som selvfølgelig er preget av det svært så hemmelige frimerket. I tillegg blir det både boller og brus fra Posten Norge, og kaffe til de som vil ha det, sier styrelederen, som håper at også flere vil ta turen.

-Ja, det hele begynner klokken 18.00 i storsalen til skolen, så alle er hjertelig velkommen til avdukingen og lanseringen, sier hun.

 

Drar til Oslo

Fredag legges frimerkene ut på markedet. Samtidig setter Spjelkavik skolekorps seg i bussen for å reise til Oslo.

Der skal de ha øvingshelg sammen med Huseby Skoles Musikkorps, samt være publikum på Forsvarets Military Tattoo i Oslo Spektrum. I tillegg kommer H.M.S Kongens Gardes nylig avgåtte dirigent for å øve med de to vennekorpsene.

Og trommegjengen i korpsene skal få undervisning i Gardens trommegruppe i signaltroppen sin litt hemmelige trommekomposisjon. Dermed kan det være smart å følge med Spjelkavik skolekorps på årets nasjonaldag.