konk arnardo003

VET DU SVARENE?:   Hvor tungt løfter Arnardos sterke mann Denis? Hva heter cosplay-artisten, og hvor har Arnardo tradisjon med å feire 17.mai? Se nederst i saken, og send inn ditt svar. Foto: SINDRE RØSTUM


Arnardo på vei til Vika

Tradisjonen tro kommer Cirkus Arnardo til Spjelkavika. Vil du vinne billetter?

 

SE BILDENE TIL KONKURRANSEN NEDERST I SAKEN.

 


byline friwal                                11.mai 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Tradisjonen holdes i hevd. Cirkus Arnardo er på vei til Spjelkavika og har forestillinger 16. 17. og 18.mai.

facebookknapp

 

Vinn billetter

Og like sikkert som Norges eldste cirkus kommer for å feire nasjonaldagen sammen med arnardo bredoss, så kjører vi en uhøytidelig konkurranse der tre vinnere kan vinne to billetter hver, om svaret er riktig, og sendes inn innen 15.mai kl. 15.00.

Nedrst i saken ser du spørsmålene til konkurransen.

 

Sterke Denis

Cirkus Arnardo viser virkelig muskler, bokstavelig talt, i sin turné nummer 70.

Denis Ilchenko heter den topptrimmede muskelbunten som både har sin oppføring i Guinness rekordbok, og som har deltatt på britiske TV-show.

 

For her snakker vi om ekstreme løft, om å få en SUV kjørt over magen, sjonglering med bildekk og ikke minst lage karusell med en telefonstolpe der Arnardo-crewet hengene på. Det siste skal du også tippe vekta på, om du vil delta i konkurransen nederst i saken.

 

-Dette er nok noe sunnmøringene ikke har sett tidligere, sier sirkusdirektør Arild Arnardo til spjelkavika.no. Han har nok sett sterke menn i hopetall før, men ikke noen som gjør det Denis gjør.

-Nei, jeg har faktisk ikke opplevd maken selv heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier sirkusveteranen før forestillingene ved Herd-anlegget ved Moa.

 

Cosplay-artist

Den nye forestillingen byr også på cosplay-artist og slangemennesket Kelly Saabel som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinsesse i Middle-earth. Kelly er kjempepopulær i Tyskland med mange tusen følgere på Instagram.

 

Det samme gjelder Kenya Boys. Her er det fart, glade rytmer, limbodans, ild og akrobatikk i skjønn forening fra Afrikas hjerte.

 

Alt er med

Kun et popcornkast unna får du i år også oppleve en stor flokk Siberian husky og Samojed-hunder. Vakre pinto-ponnier, og ikke minst Clown André, som besøker Norge for første gang med rød nese og nye humørfylte idéer.

Og hva med et helt spesielt såpeboleshow med fargerike såpebobler i mega-format? Et dødshjul i ti meters høyde, illusjonister, temposjonglør og dristig flyakrobatikk? Du får det hos Cirkus Arnardo i år, lover sirkusdirektør Arild Arnardo.


(Saken fortsetter under bildet):

korps arnardo

KORPSTRADISJON:  I mange år har Spjelkavik skolekorps og Arnardo hatt som tradisjon at korpset spiller på 16.mai. Det skal også skje i år. I NMF sitt 100 års-jubileum har Arnardo invitert lokale korpst på det samme over alt der de har reist i år. På Sunnmøre skal lokale korps i aksjon både på Stranda, Sykkylven, Vatne, Vigra og i Spjelkavika.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Tradisjon

Allerede fra første dag i Spjelkavika, 16.mai, blir det videreført en tradisjon.

Da kommer Spjelkavik skolekorps og marsjerer fra Helsehuset til sirkusplassen, før de marsjerer inn i manesjen.

 

Faktisk har Cirkus Arnardo ”kopiert” tradisjonen fra med Spjelkavik skolekorps til å invitere korps på de aller fleste plassene de turnerer.

-Ja, her på Nordvestlandet kommer det korps både på Stranda, Sykkylven, Vatne, Vigra og på Vestnes, sier Are Arnardo.

-Vi har alltid hatt et godt forhold til korpsene, helt tilbake til min bestefar som etablerte Cirkus Arnardo i 1949. Og når Norges Musikkorps Forbund i år er 100 år så synes vi det flott å kunne sette farge på lokalmiljøet sammen med oss. Så inviterer vi til forestilling på alle i skolekorpsene etter at de har spilt, sier han.

 

15.05 KL.15.00

Fristen på å delta i konkurransen er 15.mai klokken 15.00. Og svarene A, B eller C på de tre spørsmålene sender du til tevling(a)spjelkavika.no. (Bytt ut (a) med alfakrøll @ ).

Og merk kommentarfeltet: "Arnardokonkurranse"

Husk å skrive telefonnummeret ditt slik at vi kan nå deg.

 

Spørsmålene er altså som følger:

konk arnardo001

1. Hvor mange kilo løfter Denis på dette bildet?

A: 300 kg. B: 350 kg  C: 400 kg.


 

konk arnardo002

2. Hva heter artisten på bildet?

A: Nelly Saabel.   B: Kelly Saabel   C: Henny Saabel


 

konk arnardo 4

3. På bildet ser du 3.generasjon Arnardo, Are Arnardo kjøre i en åpen bil 17.mai. Hvor i landet er dette en tradisjon?

A: Molde kommune.  B: Hamar kommune  C: Ålesund kommune.


 

Da ønsker vi alle lykke til i konkurransen, og husk at du kan få noen pekepinner om du besøker www.arnardo.no, eller på cirkusets side på facebook.