HER ER KORPSET:   Spjelkavik skolekorps setter spor etter seg. Nå tar korpset opp 1.klassinger som medlemmer, der moro med musikk og rytmer er det viktigste. Video: TVSMIA.NO


-De storkoser seg

I dag kan du ta med 1.klassingen din på korpsøving.

 

SE VIDEO OVER.

 


byline pk                       4.oktober 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Normalt har korpsene tatt inn elever fra barneskolen når de kommer i 3.klasse og oppover. Nå har Spjelkavik skolekorps snudd på flisa.

 

facebookknapp

 

Moro viktigst

-Ja, nå tar vi inn allerede fra 1.klasse, og de som har meldt seg storkoser seg med musikk og moro, sier Fridgeir Walderhaug, leder for korpskomiteen i korpset.

Han understreker at det ikke er rett på store instrumenter for de minste.

-Neida, de risikerer ikke å få en stor tuba i armene fra første dag, eller år. Det er moro med musikk, rytme, dans, litt teater og moro som er ingrediensene, og at de får det vi kaller  ”korpsfølelsen”, den er viktig.

 

Korpsfølelsen

-Hva innebærer dette med korpsfølelsen?

-At de får være med i den store helheten med alle de andre barna og ungdommene som er i korpset. Også på turer, som nå sist helg da hele korpset var på vår tradisjonelle hyttetur til Fjellsetra, sier han. (Bildet under).

”Rekrutter” kalles 1.klassingene som samles to torsdager i uka på Spjelkavik barneskole, og det samtidig som både musikk, drill, aspiranter og juniorer har sine øvinger. Og hver første torsdag i måneden er det kveldsmat i fellesskap.


(Saken fortsetter under bildet):

rekruttkorps03

HYTTETUR:  Korpset har nylig vært på sin årlige hyttetur der moro og kos står sentralt. I år måtte Leif i korpskomiteen teste alle papirflyene for å kåre en vinner.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Er det bare å møte opp?

-Ja. Fra klokken 18.00 er rekruttene i gang sammen med resten av korpset, og de holder på i kveld til rundt 19.00 da det er kveldsmat. For nye 1.klassinger er det bare å ta en tur sammen med en foresatt, så blir de raskt kjent med resten av gjengen, sier han, og legger til at "toget" ikke har gått i kveld.

-Neida. Når høstferien er over kommer en ny torsdag der også rekruttene har samling. Det er bare å komme innom og se. For det er lov å titte, kjenne om dette er noe de vil være med på. Vi er der hver torsdag, så alle er velkommen inn.

 

Spjelkavik skolekorps satser på trivsel og ytelse. Rekruttene vil også, på linje med de andre i korpset, få vise fram hva de holder på med når korpset skal ha konserter og arrangement.

-Første anledning til akkurat det er nå 21.oktober. Da har korpset sin høstkonsert, og der skal selvfølgelig både rekrutter og aspiranter få delta sammen med juniorer, drilltropp og musikken.

 

Enorm pågang

-Normalt har vi fått fra fem til sju nye aspiranter hvert år. I år ramla det inn over 20 ivrige barn som ville begynne i korpset, og det er fortsatt plass til alle helt fra 1.klasse som rekrutter, eller aspiranter fra 2.klasse og oppover trinnene.

-Og nye kan begynne nå?

-Ja, det er fullt mulig. I kveld har vi øving med kveldsmat, så det er bare å komme. Og det er ikke for sent å bli med selv om en har gått på skolen noen år. Det er mange som etter hvert finner ut at de vil prøve seg i skolekorpset.


(Saken fortsetter under bildet):

rekruttkorps02

SPANIA:  I sommer var Spjelkavik skolekorps på korpstur til Spania. Her imponerer de med spill og drill ved stranda i Loret de Mar like nord for Barcelona.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Publikumsyndling

Spjelkavik skolekorps skal være en opplevelse både som publikummer og som medlem. Reservebenker finnes ikke, for her skal alle med. Og korpset har vunnet flere priser for blant annet marsjering, og har de senere årene vært en absolutt ener på det feltet.

-Vi ser at korpsmedlemmene synes det er moro og stas. Å gjøre det ekstra bra i marsjering trigger lysten til å prestere. For de møter da et publikum de normalt ikke har på konserter innendørs. Og tilbakemeldingene er veldig gode, og da blir vi jo litt stolte.

I Sommer var vi jo i Spania og imponerte Spanjoler og turister, og mange tok kontakt med korpsmeldemmene etterpå for å fortelle hvor flott opplevelsen var, sier han.

Den store pågangen av nye korpsmedlemmer vil også gi sitt utslag i tiden som kommer.

-Nå fra i år blir vi mange, når både rekrutter, aspiranter og juniorer (2.års aspiranter) skal marsjere sammen med korpset til våren, sier han.