SMAKEBIT:   Her kan du få en liten smakebit av «Vikanissen & Smånissene redder Juleparaden». Video: TV-smia.no og spjelkavika.no


Innspillingen er ferdig

Filmteamet bak «Vikanissen & Smånissene redder Juleparaden» er ferdig. Nå får du en liten smakebit.

 


 

byline einargaas                                10. november 2018

 


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: 

«Vikanissen & Smånissene Redder Juleparaden» har hatt sin siste innspillingsdag etter rundt en måned med innspilling.

 

facebookknapp

 

Begynte som reklame

-Det har gått med både helger og hverdagskvelder, for hovedrolleinnehaverne er jo skolebarn. Og de har gjort en fenomenal jobb, sier manusforfatter og regissør på filmen, Fridgeir Walderhaug.

Som redaktør i spjelkavika.no og TV-Smia ser han og alle medarbeiderne som har vært involvert i prosjektet fram til realiseringen av filmen, som er et samarbeid mellom nettopp spjelkavika.no, TV-Smia, Spjelkavik skolekorps og andre frivillige. Og det er i forbindelse med skolekorpset at de fire filmene om Vikanissen er blitt laget.

-Det begynte jo som en reklame for korpsets arrangement Juleparaden og tenningen av julegrana på toppen av fjellet. Og nå er både korpset, Torbjørn Aarø og Per Ove Stølen klare med både Juleparaden og juletreet, forteller han.


(Saken fortsetter under bildet):

vikanissensiste

SISTE OPPTAK:  Hovedrolleinnehaverne Johannes Walderhaug og Oline Breen spiller de mest fremskutte rollene i årets film. Oline spiller nissejenta Stjerne som faktisk er heltinnen i filmen. Her er de to på aller siste innspillingsdag for filmen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Tålmodige barn

Over 45 personer er involvert i filmen, og i rollene finner en barn fra skolekorpset i hovedrollen, men også fotballgutter fra SIL G13, politimannen Øyvind Vebenstad, et par røynde revykarer fra Vikabørsen og andre statister som teamet har vært helt avheng av for å få prosjektet i havn.

-Folk har vært fantastiske, spesielt barna som har vært skuespillere og statister. For husk at dette er barn som både går på skole, har lekser, fritidsaktiviteter og andre ting de skal på. Og alle har strukket seg langt med å forsake ting slik at vi fikk filmen i havn.

 

Og ikke minst er det mye venting med filming. Og akkurat det er jo en utfordring for barn fra åtte til tolv år. Men de har mestret det fantastisk.

Heldigvis fikk vi låne en bobil av Ålesund Caravan / Kroken Caravan. Den har kommet veldig godt med både til sminke og varmestue under venting, forteller han.

 

Plottet er altså at selve Juleparaden er truet. Av den enkle grunn at en snodig politimester som er mest opptatt av å prate i telefonen med sin kone, ikke har godkjent arrangementet. Det må jo Vikanissene ordne opp i.

 

Juleparade

-Jeg har en mistanke om at de klarer det, uten å avsløre innholdet. Når det er sagt så ser det ut til at skolekorpset akter å arrangere Juleparaden på søndag uansett om de blir arrestert av Øyvind Vebenstad eller ei.

 

Og det kan stemme. For klokken 16.30 stiller korpset opp folket til Juleparade ved Amfi Moa Øst. Derfra går Juleparaden til Spjelkavik ungdomsskole der det blir julekos, nedtelling til tenning av juletreet på fjellet, og muligens en verdenspremiere på «Vikanissen & Smånissene Redder Juleparaden».

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA INNSPILLINGEN

nissefilm01
nissefilm02
nissefilm03
nissefilm04
nissefilm05
nissefilm06
nissefilm07
nissefilm08
nissefilm09
nissefilm10
nissefilm11
nissefilm12
nissefilm13
nissefilm14
nissefilm15
nissefilm16
nissefilm17
nissefilm18
nissefilm19
nissefilm20
nissefilm21
nissefilm22
nissefilm23
nissefilm24
nissefilm25
nissefilm26
nissefilm27
nissefilm28
nissefilm29
nissefilm30
01/30 
start stop bwd fwd

BILDENE:   Her kan du se bilder fra innspillingen, filmen og fritid på filmsettet. Foto: Angelica, Fridgeir, Einar, Per Kristian m.fl. / Spjelkavika.no