FART: Fart blir det i høyeste grad i jubileumsforestillingen til Cirkus Arnardo. Ikke minst når tre unge herrer kjører i gang sitt BMX-show full av stunts. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Fire dager i Vika

Vil du vinne billetter til Cirkus Arnardo sitt jubileumsshow? Nå er Arnardo på vei til fire dager og 17.mai i Spjelkavika.

 


byline friwal

29.april 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: -Klart vi kommer, og vi gleder oss stort til å feire nasjonaldagen i Spjelkavik og Ålesund, og ikke minst vise fram jubileumsshowet vårt, sier Are Arnardo til Spjelkavika.no.

 

70 år

For i dag, 29.april er det faktisk nøyaktig 70 år siden Are sin bestefar oppfylte drømmen om et eget cirkus.

Arne Arnardo slapp inn sitt første publikum i Kongsvinger. Siden har ni (9) millioner mennesker vært samlet rundt manesjen til Norges største og eldste cirksus.

 

Påkostet

Spjelkavika.no har allerede sett jubileumsforestillingen under sesongpremieren i Arendal i mars.

Og her snakker vi om fart, moro og høy wow-faktor fra begynnelse til slutt. Det er tydelig en påkostet forestilling Are Arnardo har satt sammen, men så er det jo ikke hvert år en fyller 70 år.

Alderen borger mest for kvaliteten, og den velkjente Arnardo-atmosfæren som så mange av oss kjenner. Men alderen betyr ikke at vitaliteten og nytenkning ikke får plass. Tvert i mot.

 

Fart - vakkert - humor

Skikkelig fart og spenning blir det når tre karer på BMX-sykler utfører ville stunts høyt og lavet.

Tempo er det også på to av artistene som skifter klær raskere enn du kan blunke. Klovnene er av det elleville slaget, som lover en kakefest du knapt har sett maken til.

Vi skal ikke avsløre alt, men vil jo nevne at komikken, det vakre og de fantastiske prestasjonene er på plass, høyt og lavt. Og nervene. Spesielt når det kastes kniver og skytes med armbrøst med stor presisjon.


(Saken fortsetter under bildet):

BOMBER OG KAKER: Vi skal ikke si hva som skaper mest furore av en bombe i tubaen eller en real kakekrig. Men furore blir det.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Tradisjoner

Tradisjonen tro skal Cirkus Arnardo delta i 17.maifeiringen både i Ålesund sentrum, og i Spjelkavika, der det også blir vist fram noen smakebiter på festplassen etter toget.

En annen tradisjon er at Spjelkavik skolekorps spiller for Cirkus Arnardo og publikum på premieren i Spjelkavika, når publikum kommer til forestillingen ved Herdbana.

Og like tro mot tradisjonene er vi når vi nok en gang gir tre vinnere to billetter hver, om de svarer rett på spørsmålene Are Arnardo har gitt oss.

 

Vinn billetter

Du har frist til 14.mai med å svare, og du sender en e-post merket ”ARNARDO” i emnefeltet. Adressen er: tevling(a)spjelkavika.no  (Du bytter (a) med alfakrøll @ ).

Her er årets tre spørsmål.

 

1.Hvilket år ble Cirkus Arnardo etablert?

A: 1949

B: 1959

C: 1969

 

2.Hvem etablerte Cirkus Arnardo, og ble kalt ”Cirkuskongen”?

A: Are Arnardo

B: Arne Arnardo

C: Arild Arnardo

 

3.Hvilken fugler er med i årets jubileumsshow?

A: Papegøyer

B: Fossekaller

C: Lundefugler

 

Ønsker du noen ledetråder så kan vi anbefale å gå inn på Cirkus Arnardo sine sider, eller på Facebook.

 

Vi ønsker lykke til.