ARBEIDSGRUPPE: Arbeidsgruppen har jobbet i hele vinter for "Vikadagen" og "Pederløpet", med Spjelkavik Panorama som base. Fra venstre Tore Lund Steinsholt fra Myrstad Mathus, Fride Myrstad Dybvik fra Spjelkavik Panorama, Karoline Blengsli, Torgeir Belsvik og Julia Stuen fra Spjelkavik skolekorps, og Kurt Svendsen i Spjelkavik IL. (flere av gruppens medlemmer var ikke til stede da bildet ble tatt). Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Pederløp og markedsdag

Når arbeidsgruppen ville lage folkefest i Vika, så hedrer de samtidig avdøde Peder Nedregaard med eget bakkeløp.

 


byline pk

1.juni 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Flere aktører i Spjelkavika har lenge ønsket mer aktivitet i bygda, og nå skjer det. Kryss av 31.august allerede nå.

 

Vil lage aktivitet

Nettavisen Spjelkavika.no arrangerte i vinter en spontan akedag. Dette var Myrstad Mathus med på, og Spjelkavik skolekorps fikk inntektene av alt salg.

Dette ga mersmak. Derfor gikk Spjelkavika.no sammen med Tore Lund Steinsholt ved Myrstad Mathus for å etablere en dag med moro og aktivitet i Spjelkavik sentrum.

-Løsningen ble å bygge videre på det vi startet med i fjor, da vi hadde markedsdag for oss og noen leverandører. Derfor gjør vi dette nå, og vi tror det skal bli noe å se fram til for folk, sier han.

 

Ildsjeler

Spjelkavika.no og Myrstad Mathus kalte inn en gruppe ildsjeler for Spjelkavika, og i hele vinter har denne arbeidsgruppen diskutert og planlagt aktivitetene denne dagen.

Spjelkavik Skolekorps, Spjelkavik Idrettslag, Vikabørsen, Glenn Struck, Thon Hotel Baronen og Flan Booking ble trukket inn i planleggingen, og nå går gruppen ut med planene.

Foruten en allsidig markedsdag med mange aktører på plenen til Gøta gård i sentrum, har gruppen bestemt at det skal arrangeres et eget bakkeløp fra Spjelkavik sentrum til toppen av Turheisa.

 

Pederløpet

Løpet har fått navnet ”Pederløpet”, fordi gruppen ønsker å hedre ”Mr. Spjelkavika”, Peder Nedregaard som gikk bort i fjor.

Peder var som kjent en ivrig bruker av Spjelkavikfjellet, og hadde blant annet ansvaret for boka ved Høgkubben i mange år, samt at han har lagt ned dugnadstimer gjennom et langt år.

Peders familie er forespurt av gruppen om klarsignal for å kalle bakkeløpet for ”Pederløpet”. Familien har godkjent og gitt gruppen tilbakemelding på at setter pris på initiativet.

Selve løpet vil få flere klasser. En ren trimklasse, en tidklasse, samt en bedriftsklasse der en oppfordrer til moro og skøy. Løypa blir fra Spjelkavik sentrum ved markedsplassen og opp til toppen av Turheisa.


(Saken fortsetter under bildet):

BANKETT: I de flotte lokalene til Spjelkavik Panorama vil det bli arrangert bankett med tapas, underholdning og ikke minst premieutdeling.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


I sentrum

Senere på dagen blir det arrangert bankett på ”Spjelkavikas tak” Spjelkavik Panorama, samt at Thon Hotel Baronen og Flan Booking planlegger dansetilstelning inne på området til hotellet. Her kommer arrangørene tilbake med flere detaljer senere.

-Det er mange planer, og vi etablerer nå et event på sosiale medier. Der, i Spjelkavika.no og gruppen ”Det skjer i indre bydel” vil vi slippe nyheter etter hvert som de kommer inn fram mot selve arrangementet, forteller Lund Steinsholt.

Spjelkavik Idrettslag og Spjelkavik skolekorps skal ha inntektene av ”Vikadagen” og ”Pederløpet”. Peder Nedregaard var som kjent både idrettsmann og korpsmann hele sitt liv. Derfor vil frivillige fra korpset og SIL være med å arrangere både løpet og ”Vikadagen”.

 

Bruk hele Vika

-Alle kan delta med sitt, forteller redaktør Fridgeir Walderhaug i Spjelkavika.no.

-Hovedarenaen blir på gården og i Spjelkavik sentrum, men vi ønsker gjerne at hele Spjelkavika tas i bruk denne dagen. Mulighetene er mange både for næringslivet og andre til å trekke ut under åpen himmel med salg av varer, tjenester eller stelle i stand noe moro. Både parkene, området rundt Lillevatnet og andre oaser i Spjelkavika kan også brukes, samt utearealene rundt de forskjellige butikkene i hele Spjelkavika, sier han.

-Bare si fra til oss, så setter vi det inn i programmet og sprer det ut under vignetten ”Vikadagen”, legger han til.

 

Sett av dagen

Publikum får muligheter til å kjøpe deltagerbevis til ”Pederløpet”, inngang til tapas og hyggelig bankett med premieutdeling hos Spjelkavik Panorama, samt dans og moro på området til hotellet i en og samme pakke.

Arbeidsgruppen lover flotte premier i alle klassene til ”Pederløpet”, giveaways fra mange leverandører av mat og drikke, kafételt, fotballradar, hoppeslott og mye moro den 31.august, i tillegg til stands på markedsplassen.

 

Noter dagen og følg med fram til 31.august.