BRAGE OG VERDEN: Når Musikklaget Brage holder høstkonsert vil de ta for seg musikk fra ale verdens hjørner. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Verden på høstkonsert

Endelig er det "grand old" Brage sin tur til å ha høstkonsert. Da tar de like godt for seg fjerne himmelstrøk.


byline friwal

30.oktober 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Neida, det har ikke noe med microsoft sitt operativsystem Windows å gjøre. Men musikk verden rundt. Brage vil være ”Windows of the world” i musikkens verden denne høsen.

 

Konsertprogram

Musikkalget Brage er av de aller eldste korpsene vi har i vår region, og konsertprogrammet deres er omfattende på denne tiden av året.

For snart er det Lucia og julekonsert (13.desember), og spilling på omsorgssentrene på Blindheim og i Spjelkavika (17.desember).

Korpsets publikum vet at Brage aldri skuffer. Kanskje spesielt når tematikk tas opp, som her, og når den gode julestemningen skal synke inn.

Men før den tid inviterer korpset sitt publikum på en aldri så liten reise verden rundt.

 

Verdensvindu

Stedet er Spjelkavik barneskole, som også er korpsets øvingslokale. Hele helga har korpset satt av til øvingshelg før konserten.

Dermed er det et godt oppvarmet Brage som møter sitt publikum førstkommende søndag klokken 17.00. Da blåser de løs de første tonene i ”Windows of the world”.

Og som de fleste har gjettet nå så er tematikken og repertoaret sterkt preget av musikk fra alle verdenshjørner.

 

Verden rundt

«Around tthe world in 80 days» av Otto Swarz, «Antarctica» av Carl Wittrock, «Orient Express» av Philip Sparke og «Windows of the world», ett stykke i 6 deler av Peter Graham er titlene på noen av musikkstykkene publikum får høre.

Korpsets nye dirigent, Nick Ost leder musikerne gjennom det omfattende programmet.

Duoen Pål Bakke og Line Trones Sæter er konferansierer, og selvfølgelig blir det mulighet til å kjøpe både lodd og godsaker fra kafeen.

Og er du medlem i et skolekorps kommer du gratis inn, så lenge du har på deg en korpsgenser eller lignende. Barn under 12 år går forøvrig også gratis inn.