lerstad_skolekorps2.jpg
lerstad_skolekorps2.jpg
« 1 of 65 »

STOR BILDESERIE: Her kan du se en stor bildeserie fra «Pusterom i Julestria» med Lerstad skolekorps og Aalesunds Veterankorps. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika og KRISTIN BLOMVIK
(Klikk på bilde for å sette i gang automatisk bildeskift og full skjermsvisning)


Sjarm og ekspertise

Lerstad skolekorps og Aalesunds veterankorps ga publikum både sjarme og ekspertise i Spjelkavik kyrkje tirsdag.

 


byline friwal

11.desember 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR:  Førjulstid betyr kø av julekonserter i kirkene våre. Og vår soleklare konklusjon etter å ha hørt Lerstad skolekorps og Aalesunds veterankorps i Spjelkavik kyrkje må være at de lokale hjertesmedene er de beste.

 
Sjarm og erfaring
For med dyktige, sjarmerende og ivrige barn og ungdom i Lerstad skolekorps, sammen med til sammen mange hundre års kompetanse og ekspertise i rekkene til Aalesunds veterankorps, ble konserten med det svært talende navnet «Pusterom i julestria» en sann fryd.
 
Spjelkavika.no skal innrømme at den aller første delen av konserten rakk vi av ulike grunner ikke.
 
Men det var vertskapet, Lerstad skolekorps, taktfullt dirigert av dirigent Ingolf Dragset som åpnet ”pusterommet”, og det gjorde de ved å strekke seg etter stjernene, som en jo gjør i jula. Og da med ”The Force Awakens” fra Star Wars-universet.
 

Fredag 13.desember inviterer Musikklaget Brage til Luzia-konsert i Spjelkavik kyrkje, med Spjelkavik skolekorps og Barnekantoriet som gjester.

 
Yngste garde
Ved døra, der vi sto heseblesende, ble vi fortalt at ting satt som et skudd for korpset, også med ”The Lion King” og ”On Joyful Wing”. Hvilket vi ikke hadde problemer med å tro på når vi heldigvis fikk med oss resten av konserten.
 
Det gror godt også i de yngste rekkene på Lerstad.
Dirigent Anastasia Anderson fikk fram det beste i korpsets, for anledningen, nissekledde aspiranter.
 
Og nå ble det jul skal du vite.
”Jinglebells” og en liten blues sto på programmet.
 
Veteranene
Dirigent Tore Kleive i Aalesunds Veterankorps ligger nok langt under snittalderen på de øvrige medlemmene i korpset han dirigerer. For her sitter det samlet mye kompetanse.
Ansiktene i korpset kjenner vi fra flere voksenkorps i området, og felles for de aller fleste av dem er at de begynte i et skolekorps.
 
Aalesunds veterankorps vartet opp både med jul og litt mindre jul, men hele veien med trøkk og stemningsskaping av første klasse.
(Saken fortsetter under bildet):

LEVERTE:  Dirigent Ingolf Dragset og Lerstad skolekorps leverte et nydelig "pusterom" i Spjelkavik kyrkje tirsdag kveld.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Solister

Til slutt var det de unge vertene som igjen tok plass i hesteskoen i Spjelkavik kyrkje. Og det begynte sterkt. For raskt forsto vi at også i Lerstad skolekorps sine rekker var det høy kompetanse på det å prestere og å våge å prestere. Det ble solistenes avdeling.
 
Erling (vi holder oss på fornavn med musikantene) var første solist ut, og publikum holdt fokus på den unge trompetisten som imponerte i ”Reodors Ballade”.
 
Det samme gjorde Guro, Beate og Fride som solister i ”Christmas Consert”.
 
Mektig slutt
Også korpsets juniorkorps var med. Dette er andreårs musikanter som er på vei inn i hovedkorpset, og nå ble de med på ”The Christmas Song” og ”Deilig er den himmel blå”.
Til slutt ble alle i kirkerommet med på ”Deilig er Jorden”, før trompetisten Erling igjen imponerte, men ikke alene.
 
For også Imre imponerte med trompeten når de to avsluttet «Pusterom i julestria» med ”Tappenstrek”.
Vi håper Lerstad skolekorps gir oss flere slike ”pusterom”.