luciakonsert_brage_01.JPG
« 1 of 47 »

LUCIA- OG JUL: Se bildene fra Lucia- og julekonserten Musikklaget Brage inviterte til i Spjelkavik kyrkje. Gjestene var Spjelkavik kyrkjes Barnekantori og Spjelkavik skolekorps. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.

(Klikk på bildet og få startet bildeframvisningen - Også i fullskjermmodus.)


Lucia- og Julekonsert

Det ble god julestemning i Spjelkavik kyrkje fredag.

 

SE BILDESERIE OVER.

 


byline friwal

14.desember 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Det har blitt en tradisjon at Musikklaget Brage inviterer til kombinert Lucia- og julekonsert i Spjelkavik kyrkje, med gjester.


Kongelig start

I år var det Spjelkavik kyrkes Barnekantori og Spjelkavik skolekorps som var gjester.

Musikklaget Brage og King Henry VIII åpnet det hele med sistnevntes ”Pastime with Good Company”. Dermed var standarden satt for kveldens konsert. Både litt høytidelig, sjarmerende og stemningsfull.

Brage og dirigent Nick Ost skapte stemning med melodier som ”A Winter`s Tale”, ”Hung Aloft the Night”, ”Christmas Popes”, ”Gaudete”, ”A Winter`s Night”, ”A Most Wonderful Christmas” og den nesten obligatoriske allsangen til slutt; ”Deilig er jorden”.

Men det var altså helt til slutt.


Lucia

Så til den absolutte sjarm.

Luciabarn med lys i prosesjon er alltid flott å se på, og det har unektelig sin sjarm med småtroll som lurer på om de klarer å dytte lyset opp i nesa, samtidig som de skal synge flotte julesanger.

Spjelkavik kyrkjes Barnekantori var et flott skue og flinke sangere i en spredt aldersgruppe. Ja til og med dyktige solister viste seg fram som modige og dyktige sangere.

Med Barnekantoriet økte julestemningen, og ikke minst sjarmfaktoren mange hakk.


Film og TV

Jo, også Spjelkavik skolekorps er gode på sjarm, og fredag dro de oss inn i lerret og TV-skjermenes univers, av det koselige slaget.

”Let it Go”, fra Disneys Frost, og NRK sin julekalendersuksess Snøfall fikk vi ”Selmas sang”.

”Cold Wather Crossing” fikk vi også høre, og det ble høytid når dirigent Cornelia Myhre ba korpset finne fram salmen ”Mitt Hjarte alltid Vanker”.

Takk for en hyggelig stund og en verdifull tradisjon.