blunck_001.JPG
« 1 of 22 »

HUMOR PÅ SITT BESTE: Når Øyvind Blunck står på scenen så forstår en raskt hvorfor salen er full. En rendyrket entertainer så tilbake på 50 år på scenen, en reise vi fikk være med på - Takk. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.
(Klikk på første bildet i serien for å starte karusellen, eller få fullskjerm av bildene)


En ekte entertainer

Øyvind Blunck ga fra sitt sceneliv.

 

SE BILDESERIE OVER

 


byline friwal

byline pk

16.februar 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR:  Trekker du ikke på smilebåndet, eller får trimmet lattermusklene med Øyvind Blunck på scenen, ja da vil vi påstå at du har en svært dårlig dag.

 
Entertainer
For en mer rendyrket entertainer enn Blunck skal vi lete lenge etter i dette landet.
 
I femti år har Blunck underholdt med komikk, revy, teater, sang og stunt. Det siste har vært høyst ufrivillig i løpet av disse fem tiårene.
 
Arnardo-tilbud
Og det er under tittelen «Cirkus Blunck» han nå turnerer landet rundt sammen med kapellmester Trond Nagell-Dahl.
 
Cirkus? Jo, for det har vært et cirkus, og når hovedpersonen angret dypt etter å ha takket nei til selveste Arne Arnardo om å turnere sammen med cirkuset hans. Tilbudet kom da de unge utgavene av Øyvind Blunck og Sverre Anker Ousdal spilte inn NRK-serien Klabb og Babb i 1974.
(Saken fortsetter under bildet):

HEMORIDER: Å sitte er slett ikke smertefritt om en har kelnerens hemorideproblem, godt illustrert av Øyvind Blunck som kelner i særklasse.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no
(Se bildeserie øvers i saken).


TilbakeBlunck

Tittelen kunne like gjerne vært «TilbakeBlunck», for til sammen 1.100 mennesker fikk i løpet av to forestillinger i Parken kulturhus bli med entertaineren gjennom et langt live på scenen, på godt og vondt. Aller mest det første.
 
For publikum likte det de så. Det gjorde også Spjelkavika.no. Stemmeprakten, Imitatoren, Reidar, og den spritproduserende kvinnebedåreren Fritjof fra Ytre Enebakk var på plass, alt i hop.
 
Når vi sneia innom ”vondt”, så innrømmer artisten at det er i rollen som Fridtjof det har gjort mest vondt. Verst var det da et hammondorgel eksploderte i nærvær av pianovirtuosen Richard Claydermann i 1999, noe som resulterte i et opphold på Ullevål.
 
TilbakeBlunck
Poengene satt tett, som vanlig. Og som Fridtjof fortalte han om en nabo i Enebakk som var blitt sjaman og kunne helbrede kreps. Han hadde dysleksi, men varme tenner. Denne og flere andre historier fikk publikum til å bryte ut i latter.
 
Likeså når Blunck, foran garderobespeilet på scenen ble forvandlet til «Imitatoren».
Den litt spesielle mannen fra Sinsen, som har to hobbyer i livet. Utstopping av reker, og å imitere blant annet ei ugle og selveste Mr. Bean.
En morsom, vakker og svært fornøyelig reise gjennom 50 år.