STUDIO: Mandag tar Pål med seg studioet sitt ut til stien ved Lillevatnet for å arrangere pop up gatekunst for alle som vil se teknikken hans. -Jeg tror det blir morsomt. Jeg bor rett ved vannet og har et lite studio hjemme, sier 16.åringen. Foto: PRIVAT


Viser fram teknikken

-Jeg vil at folk skal se hvordan kunsten lages, sier Pål til Spjelkavika.no.

 


byline friwal

13.juli 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | UNGDOM: -Jeg og mamma tenkte vi kunne ta litt storbyliv inn til Spjelkavika, sier Pål Juliebø Osnes.

 
Talenter
16.åringen har så aldeles rett, og ikke minst er det spennende. For de som har tråkka rundt i storbyer har nok møtt på gatekunstnere som ikke bare er kjappe, men som også har unike teknikker, før de kan presentere et flott resultat.
 
Spjelkavika har mange skjulte talenter, og både Spjelkavika.no og Team Spjelkavika er opptatt av å få disse opp og fram i lyset. Spesielt yngre mennesker som er på terskelen til livet, slik Pål er.
 
Fikk ja
Driftig som han er søkte Pål kommunen om å få ta kunsten sin ut og ned på stien ved Lillevatnet, der han selv bor og har et lite studio.
 
-Kommunen sa ja til å ha et slikt pop up arrangement på stien, så det blir spennende å møte folk. Kanskje det blir en liten overraskelse for store og små som spaserer rundt vannet, forteller Pål, som gikk ut som elev fra Spjelkavik ungdomsskole nå i vår.
 
Viser teknikkene
Pål er klar på hvorfor han vil ut og møte folk med kunsten sin, for her er det ikke bare snakk om å vise fram bilder, men vise hvordan de lages.
 
-Jeg synes dette er veldig spennende, og jeg ønsker at folk skal se hvordan kunsten lages.
 
-Spray paint art ble jeg interessert i etter å ha sett en del av det på YouTube, og har holdt på med dette noen måneder nå, og jeg jobber stadig med å perfeksjonere teknikkene.
(Saken fortsetter under bildet):

KLODER: -Jeg har alltid vært fascinert av verdensrommet, sier Pål.
Foto: PRIVAT


Verdensrommet

-Det er kloder og verdener på mange av bildene dine. Fascinerer det deg?
-Ja. Jeg har alltid vært fascinert av verdensrommet, så det er spesielt artig å lage klodene.
Det er jo ikke ekte kloder, men fantasiplaneter.
 
-Ellers har jeg også jobbet fram teknikker med å lage byer, sjøer, ja også isdekte sjøer, forteller han.
 
Malte Skrik
Pål har alltid vært interessert i kunst og musikk. Allerede som 11-åring laget han en kopi av Munchs kjente ”Skrik” (se bildet), og interessen for bilder og musikk har gjort at han allerede har mange år bak seg på Kulturskolen visuell kunst.
(Saken fortsetter under bildet):

SKRIK: Som 11-åring malte Pål Juliebø Osnes denne kopien av Munchs Skrik".
Foto: PRIVAT


Klokken 16.00 i dag (mandag) begynner Pål på sin performance ved Lillevatnets østre del på Vasstrandsiden. Der vil alle som spaserer forbi få se teknikkene han bruker for å lage sine fantasiverdener. (Her kan du se eventet på Facebook)

-Det går ganske raskt å lage bildene. Etter ti femten minutter så kommer verdenene fram, så det er en spennende prosess å se, sier han.
 
Har du et talent?
Pål Juliebø Osnes er en av mange dyktige på sitt felt. Vi vil gjerne komme i kontakt med flere.
Er du en med et skjult talent? Eller kanskje du kjenner noen? Gi oss et tips på tips(a)spjelkavika.no.