SCENETEKKE: Spjelkavika.no ville sjekke om de tre initiativtakerne til Spjelkavik Revy og Teater har scenetekke. Sceneskrekk fantes det i alle fall ikke. Nå inviterer de store og små til å lage revy og teater. Siri Hatlen Gjerde (nederst), Synnøve Frostad (fremst) og Gunn-Lisbeth Nakken bakerst. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Starter revy og teater

Spjelkavik Revy og Teater har sett dagens lys. Blir du med?

 


byline friwal

16.september 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: De diskuterer ivrig og kaster seg ut i latter inn i mellom ideene, Gunn-Lisbeth, Siri og Synnøve. Og ideer er det ikke få av.

Tar initiativ
Spjelkavika.no samlet tre av ildsjelelene bak det som har fått arbeidsnavnet Spjelkavik Revy & Teaterlag på det som faktisk er den eneste scenen i Spjelkavik sentrum, gamle Baronessen. Vi ville se om de hadde ”scenetekke”. Sceneskrekk var det i alle fall lite av hos de tre ildsjelene.
 
-Det er mye som skjer i Spjelkavika akkurat nå, og med Team Spjelkavika som fører an med liv og røre fant vi ut at da trår vi jaggu til med et revy og teaterlag, sier Siri Hatlen Gjerde.
 
Vi møter henne sammen med Gunn-Lisbeth Nakken og Synnøve Frostad. Disse, og Per Kristian Olsen har allerede hatt et idémøte, og har fått flere navn på blokka som er interessert i å være med.
Nå er imidlertid tiden inne til å gå ut med en invitasjon, mener de.
 
Et savn
-Det eneste vi har hatt av for eksempel revy er Vikabørsen sin interne revy. De har noen fabelaktige og hysterisk morsomme karakterer vi gjerne vil ha med oss. Men vi ønsker å danne et eget revy og teater der alle som vil kan delta, sier Siri.
 
-Vi vet at revy og teater er et savn i Spjelkavika og indre bydel. Samtidig vet vi at mange barn ønsker å være med i teater, men må stå i årevis i kø for å bli med i Jugendteateret. Å skape et tilbud for disse, samt voksne som ønsker å være med på revy og teater er noe vi vil bidra til.
 
Barn og voksne
-Så Spjelkavik Revy og Teater vil også ha barneteater?
-Ja. Det finnes mange barn som vil være med på teater, og som både synger, danser og spiller teater med stor glede når skolen har sine klasseforestillinger, sier Synnøve. Etter flere år som ansatt ved Spjelkavik barneskole vet hun at barn både kan og vil.
 
-Og så er det jo selvfølgelig for voksne. Her kan en få prøve seg på revyscene og teaterscene. Men ikke bare det. Mange kunne nok tenkt seg å være med uten å stå på scenen også. Da tenker vi på lyd og lys, kulisseproduksjon, å sy drakter og kostymer, drive med rekvisitter og mange andre ting til oppsettingene.
(Saken fortsetter under bildet):

MORO PÅ SCENEN: -Det aller viktigste er at alle har det moro på og av scenen, sier (f.v) Gunn-Lisbeth Nakken, Siri Hatlen Gjerde og Synnøve Frostad, tre av initiativtakerne til Spjelkavik Revy og Teater.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Inviterer alle

-Hva er planen nå framover?
-Nå inviterer vi alle som vil være med, barn og voksne som vil delta både på og av scenen.
Når vi har fått inn en del som er interessert kjører vi på med stiftelsesmøte og går i gang, forteller Siri, som er klar til å ta mot interesserte.
 
-Planen er jo at vi skal ha en revy for folket i Spjelkavika en gang i året. I tillegg hadde det vært tøft med en god forestilling eller to for og med barn, og kanskje noe for voksne, sier Siri.
 
-Det aller viktigste er at alle har det moro. Så får vi gripe tak i skribenter som kan skrive sketsjer og teaterstykker, instruktører og alt rundt etter hvert. For vi er også på jakt etter folk som er erfarne og kan lære oss mer på veien, sier hun.
 
Ta kontakt
Gunn-Lisbeth Nakken er den av de tre som har lengst erfaring med revy og teater. Hun gleder seg til å komme i gang.
-Dette blir moro. Så får vi se hvor mange som melder seg, sier hun.
 
-Send oss en epost på revyteater(a)spjelkavika.no og meld på deg selv, barnet ditt eller tanta di. Alle er velkommen. Trå over dørstokken og hiv dere med, lyder oppfordringen fra de tre.
(For å sende e-post til Spjelkavik Revy og Teater, bytter du ut (a) med @. Jounr.anm.).