STOR PLASS: Det er her, på den store parkeringsplassen øst for NMK-bygget Ålesund Studentsamfunn skal ha drive-in kino lørdag. -Det er plass til rundt 100 bilder, sier arrangementsansvarlig i Ålesund Studentsamfunn, Morten Sagnes. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Kjører to filmer

Det blir vist film både for barn og voksne.


byline friwalog Bypatrioten

25.september 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: Lørdag kan hele familien eller vennegjengen få en filmopplevelse utenom det vanlige. Ålesund Studentsamfunn arrangerer nemlig Drive-in kino på parkeringsplassen til NMK, og starter med en barnefilm.

To filmer
-Det stemmer. Klokken 19.30, akkurat når det er mørkt nok til å vise film ute, kjører vi i gang med barnefilmen «Tottori – Sommeren vi var alene», og følger opp med voksenfilmen «Tenet» klokken 22.00, sier Morten Sagnes.
 
Han er arrangementsansvarlig i Ålesund Studentsamfunn og dermed kinosjef for en dag. Og det på en måte vi ikke er helt vant til her på våre kanter.
 
Lyd i bilen
-Arrangementet er et samarbeid med Odeon kino CampusUka, NRNU og Folkekinoen. Det er sistnevnte som skal rigge opp lerretet som måler fjorten gange sju meter på den østlige veggen til NMK.
 
I følge Moren Sagnes så har det vært en del jobb med blant annet å få ordnet med lyden folk skal ha inne i bilene under framvisningen.
 
-Ja, det var litt styr å få til, men nå er det altså på plass. Saken er at publikum får kinolyden inn i bilen ved å hente inn en frekvens på FM-nettet.
 
Stor plass
-Hvordan vil dette foregå i praksis?
 
-Vi har beregnet at det vil bli plass til rundt hundre biler på parkeringsplassen. Disse kjører inn på sørsiden av bygget og får sin plass.
Vi har sørget for at rømningsveier står åpne.
Folk henter inn lyden i bilen, så er det bare å nyte filmen.
 
-Vi kommer også til å ha kioskutsalg på plassen for de som ønsker det.
 
Samarbeid med Odeon
-Og prisen?
-Den er satt til 250 kroner for barnefilmen «Tottori – Sommeren vi var alene», og 300 for «Tenet». En betaler altså for bilen, ikke personene, sier Morten Sagnes.
 
Billettene kjøpes via Odeon kino sine nettsider (se link nedenfor).
 
 «Tottori – Sommeren vi var alene» handler om Vega (8) og Billie (4) som er på fjelltur med pappa da ulykken inntreffer. En spennende film med høy eventyrfaktor.
 
«Tenet» er både action, drama og en thriller. Og den er blant annet filmet i Norge. En ny storfilm fra regissør Christopher Nolan, mannen bak Batman triology og Dunkirk.
 
Billettene kan du kjøpe via Odeon sine nettsider. «Tottori – Sommeren vi var alene» - «Tenet» .