SCENEKLAR: Det nye styret til Spjelkavik Revy & Teaterscene ble valgt på stiftelsesmøtet. (Foran f.v) Josef Dan Karlsson, Siri Hatlen Gjerde, Anita Tørlen og Lill Rustad. (bak f.v) Lina Walderhaug og Anja Aamås. Camilla Lund og varamedlem Synnøve Frostad var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Teaterstyret

Spjelkavik Revy & Teaterscene (SRT) etablerte seg med sitt første valgte styre.


byline friwal

29.oktober 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: 30.september fikk ildsjelene bak Spjelkavik Revy & Teaterscene nærmest bakoversveis av alle som ønsket å være med.

Populært
Og et tjuetalls personer møtte til teaterets første bestemmende møte, som ble et stiftelsesmøte med årsmøtesaker. Deriblant kontingent og valg av styre.
 
-Ble dere tatt litt på senga 30.september?
 
-Ja, det kan du trygt si. For det ramla inn med over 30 barn og en haug voksne som ønsket å være med. Nå er tallet oppe i 50 barn, og vi har fått på plass en herlig gjeng som skal danne det jeg tror blir en artig revytropp.
 
-Revyen har i alle fall begynt å utveksle vitser seg i mellom, så dette tegner bra, sier en av initiativtakerne, Siri Hatlen Gjerde.
Hun ble SRT sin første styreleder.
 
Første styret
Med seg i styret fikk hun Lill Rustad, Anja Aamås, Josef Dan Karlsson, Anita Tørlen, Lina Walderhaug og Camilla Lund. Synnøve Frostad gikk inn som varamedlem til styret.
Styrets medlemmer er en god blanding av aktive og foreldre.
 
-Vi starter nå oppgaven med å formalisere Spjelkavika Revy & Teaterscene som en organisasjon. Videre arbeider vi med å få på plass instruktører til barneteateret i SRT, noe vi nå er i gang med.
 
Lav terskel
-Også kontingenten ble en sak. Er dette dyrt å være med på?
 
-Nei, faktisk så har vi helt bevisst ønsket å ligge lavt. Det var alle på møtet enige i. Dermed havner vi med en kontingent som er en tredjeldel av det andre lignende organisasjoner har. Vi vedtok også søskenmoderasjon.
 
-Vi ønsker at dette skal være noe alle kan se seg råd til å være med på, og vi har lagt oss på en såkalt dugnadsfri linje. Det vil si at i SRT skal en slippe å selge doruller, fisk og lodd til naboene, men heller satse på å skaffe inntekter på arrangementer vi gjør sammen.
 
-For det skal være sosialt å være med i Spjelkavika Revy & Teaterscene, sier hun.
 
Teaterkø
Ålesund kommune har flere barneteater, men felles for de fleste er at det er lange ventelister med å komme inn. Det mener Siri Hatlen Gjerne Spjelkavika Revy & Teaterscene nå bøter på.
 
-At det kommer rundt 30 barn første kvelden, og at det stadig siger på flere er et tegn på at dette er et savn i indre bydel og byen for øvrig.
 
-En må ikke bo i Spjelkavika?
-Nei, det er åpent for de som ønsker å være med, uansett hvor de bor. Men basen vår er her.
 
-Er det fortsatt mulig å melde seg på både teater og revy?
 
-Ja, det er mulig. Vi har opprettet en side på Facebook der all kontaktinformasjon ligger. Nå har vi ikke så langt vært særlig flink til å oppdatere den. Men nå skal det bli andre boller.
Så her er det bare å hive seg med, lyder oppfordringen til teater- og revylagets første styreleder.