SPJELKAVIKA I NRK1: De populære TV-gutta Øysten Bache (t.v) og Rune Gokstad skal lede et to timer langt TV-program 1.søndag i advent. Og der skal Spjelkavika være med. Foto: NRK


Tennes på direkten

Duoen Bache og Gokstad henter inn Spjelkavika direkte i to timers sending på NRK1.


byline pk

20.november 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: «Nasjonal Julelystenning» heter programmet de folkekjære programlederne Rune Gokstad og Øystein Bache skal lede 1.søndag i advent.

-Dette blir moro!
For i år blir det store endringer rundt tenning av julegraner og julegater rundt om i landet. Dette har NRK tatt på alvor og svinger i gang en to timer lang sending ledet av de to populære programlederne.
 
I programmet, som kanskje kan minne litt om en 17.maisending på NRK, skal en ta inn flere steder i landet der julegraner og lys tennes uten at stire folkemengder samles. En av de plassene som er valgt ut til å bli med i sendingen er Spjelkavika, og tenning av juletreet på toppen. Og en har funnet en god og fin løsning slik at mange får delta, uten å samles i en stor flokk.
 
-Utrolig moro at NRK1 har valgt ut julebygda Spjelkavika, for her har korpset, oss på fjellet og nå i samarbeid med Team Spjelkavika hatt dette som tradisjon i mange år, sier Per Ove Stølen, som sammen med Torbjørn Aarø i år vil tenne juletreet på Spjelkavikfjellet for 14.gang.
(Saken fortsetter under bildet):

KOMMER TIL VIKA: Kameramann og vikagutt Remi Sagen (t.v) har med seg reporter Idun Aalbu Rasmussen og kamerakollega Jan Erik Rudi Finsæther til Spjelkavika, for å lage innslaget til «Nasjonal Julelystenning» på NRK1 1.søndag i advent.
Foto: NRK Møre og Romsdal.


 

Nytt av året er samarbeidet om hele adventshelga mellom Team Spjelkavika, der også gutta på fjellet er med, og Spjelkavik skolekorps. Og begge arrangørene gleder seg til helga og TV-sendingen.

-Ja dette gleder vi oss til. Det blir fjorten år siden ”landemerket” på fjellet ble tent første gang, og femten år siden første Juleparade ble arrangert, sier leder for Team Spjelkavika, Fridgeir Walderhaug. Men en tradisjon brytes i år, forteller han.

 
Ta med lykt og lys!
-Ja, Juleparaden blir avlyst av smittevernhensyn, men vi har gode erstatninger slik at vi på en forsvarlig måte kan sette Spjelkavika på ”julekartet” også i år, og at store og små får delta.
 
-I år har vi valgt å ta i bruk både lørdag og søndag, og oppfordringen er, spesielt søndag når NRK1 tar oss inn direkte, at folk tar med lykter og lys, kanskje kjøper fakler med Spjelkavik skolekorps som er medarrangør, og rett og slett går tur rundt Lillevatnet, oppfordrer han.
 
-Og da spesielt rundt klokken 17.30, for da skal vi direkte på NRK1, og juletreet på toppen skal tennes. NRK sine folk vil være tilstede både på toppen og nede ved Lillevatnet for å fange opp stemningen, sier han.
 
-Hva med den tradisjonelle nedtellingen?
 
-Den skal vi ha, men vi ber folk stå rundt vannet der de ser toppen, og så vil vi har høytaleranlegg på sørsiden, der vi håper og tror at lyden bærer over.
NRK skal ha folk både på toppen av fjellet og nede ved Lillevatnet, og vi skal vise hele landet hvem som er mest ”Julete” sier han.
 
Også Spjelkavik skolekorps gleder seg til dette.
-En helt ny måte å feire 1.søndag i advent på, og vi tar også lørdagen i bruk, sier Karoline Blengsli, som er styreleder i korpset.
 
-Korpset blir med og gir god julestemning. Lørdag og søndag blir det utsalg av pølser i brød, sveler, samt varm og kald drikke. Vi må nok droppe kafé i år, men folk får ta med seg noe godt på sin ferd rundt Lillevatnet, sier hun.
 
Spjelkavika.no, skolekorpset og Team Spjelkavika vil informere mer om programmet lørdag 28. og 29. november. Men her er litt av det som skal skje.
(Saken fortsetter under bildet):

FÅR BESØK: Per Ove Stølen (t.v) og Torbjørn Aarø får besøk av NRK på toppen.
Foto: ARKIV/ Spjelkavika.no


Dette skjer

Lørdag blir det åpen salgsboder i sentrumsnære omgivelser av rundturen rundt Lillevatnet.
 
Samtidig arbeides det med en liten overraskelse etter mørkets frambrudd.
 
Søndag blir den store dagen der Team Spjelkavika fra klokken 12.00 til 15.00 arrangerer Nisseløp rundt vannet.
Her er det mange muligheter til å vinne store og små gevinster. Og som navnet på arrangementet forteller, så gjelder det å være så ”Nissete” som mulig. For også det kan gi en fin premie.
 
Nisseløpet blir i år arrangert kun for familier og enkeltpersoner som slett ikke trenger å løpe, men vandre nissete rundt vannet og delta på konkurransene. Her kommer mer informasjon om ikke lenge.
 
Utsalgskioskene vil holde åpent fra 11.00 og utover kvelden søndag, og rundt klokken 17.30 tennes altså juletreet med påfølgende fyrverkeri.
 
Detaljer og tider vil en altså komme tilbake til ganske raskt, men hold av helgen.
 
-Vi håper så mange som mulig vil være med. For tenk hvilket skue kameraet til NRK får fra toppen av fjellet om folk møter opp med lykter, lys og fakler, sier Per Ove Stølen.
 
Team Spjelkavika ønsker flere frivillige med på laget, så har du noen ledige timer, og ønsker å skape liv og røre i Spjelkavika, så meld deg på. De trenger også folk lørdag og søndag i adventshelga.
 
(Team Spjelkavika finner du på facebook, eller du kan melde deg hos oss i Spjelkavika.no, og vi formidler videre).