ROMJULSMORO OG KOS: Team Spjelkavika håper mange tar turen og blir med på quiz, spiser svele, drikker kaffe eller kakao, og kanskje går julebukk onsdag.. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Romjulskos

Romjulskiosk ved Lysparken og Romjulsquiz rundt Lillevatnet.

 


byline pk

29.desember 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | TEAM SPJELKAVIKA: Team Spjelkavika sine folk er rastløse etter rolige juledager. Nå inviterer de til julemoro og kos ved og rundt Lillevatnet og Lysparken.

Rastløs?
-Ja, nå må noe skje, så vi fant ut at vi kjører på med et arrangement vi egentlig ikke helt vet hva vi skal kalle, men har havnet på Romjulsmarsj med Romjulsquiz og Julebukk, sier leder i Team Spjelkavika, Fridgeir Walderhaug.
 
Her legges det altså opp til Romjulskiosk ved den svært så populære Lysparken, og Romjulsquiz og Julebukk rundt vannet.
 
Quiz for alle
-Og Romjulsquiz, litt som Påskequizen?
 
-Ja. Her setter vi ut åtte poster med enkle spørsmål med jul som tema, og ikke minst for hele familien, og her kan en vinne flotte premier, men det er noen viktige punkt en må huske for å delta.
 
-I år kjøper deltagerne et svarskjema, som også er et lodd, for kr. 50.-
 
-En kan kjøpe flere skjemaer for hver familie. Vinnersjansene øker jo for hvert skjema en leverer inn.
Pengene går til enda mer aktivitet og arbeid trivsel i Spjelkavika, forteller han. Og presiserer opplegget med kjøp og innlevering.
 
-Onsdag klokken 15.00 til 19.00 har vi Romjulskiosk ved Lysparken. Der blir deltagerskjemaene solgt fram til klokken 19.00. Men en trenger ikke ta quizen på onsdagen, men gå når det passer, helt til 18.00 1.nyttårsdag, da skjemaene må være levert i Romjulskiosken.
1.nyttårsdag vil Romjulskiosken være bemannet fra 16.00 til 18.00 og en kan kjøpe skjemaer da også. God tid til å delta med andre ord.
(Saken fortsetter under bildet):

HER SKJER DET: Her ved Lysparken i Spjelkavika vil en få kjøpt svarskjema, sveler, kakao og kaffe.
Foto: PER KRISTIAN OLSEN/ Spjelkavika.no


Vil du gå Julebukk?

-Men Julebukk?
 
-Ja, det kan bli moro. Her oppfordrer vi alle til å ta tilbake tradisjonen om Julebukk, der en altså kler seg ut og ringer på dører for å synge for folk. Men det skal en jo ikke gjøre nå i disse koronatider, men kle seg ut og synge kan en jo gjøre, og gå rundt vannet. For vi henger opp noen sangvers her og der, der en kan stoppe opp og synge litt.
 
-Sørg for å ta et bilde og sende det enten til tevling(a)spjelkavika.no (skift (a) med @) eller legge det på Instagram med taggen #teamspjelkavika.
 
-Slå dere løs og bli med, for også her venter det premier.
 
Kakao
-Og kakao med svele?
 
-Ja, så klart. Nå skal ikke jeg forplikte oss selv langt ut i framtiden, men på en vag måte si at ”Alltid svele med Team Spjelkavika”. Svela har nesten blitt varemerket vårt, som svela var for gamle MRF, men så er jo svele godt da, og enda bedre med en god kopp varm kakao til, eller en kaffe for de som ønsker det, eller brus, forteller han.
 
Med andre ord, opp av stolen, gå tur og bli med på moroa fra onsdag til og med fredag.
 
Slik gjør du altså:
Kjøp svarskjema/lodd i Romjulskafeen som er åpen onsdag fra 15.00 til 19.00, og fredag fra 16.00 til 18.00.
 
Gå runden og svar på spørsmål (husk penn, og gjerne ei lykt om det er mørkt), gå gjerne Julebukk og syng om du vil, Her er det også premier å hente.
 
Lever svarskjemaet i Romjulskiosken, med siste frist 1.nyttårsdag klokken. 18.00.