KNALLÅPNING  Alf Aarseth i Flan Booking satser på ei knallåpning 19. og 20. november, med Hildegunn Moltubakk og svogeren Leif-Per på Vikascena. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no og artistfoto: John Andresen. RUMPERETUSJERING: Hans-Robert Moltubakk


Førjulstyting

Hildegunn & Leif-Per skal tyte jula inn når Vikascena åper.

 


byline friwal

PUBLISERT
19.oktober 2021 

Spjelkavika.no

KULTUR:

VIKASCENA

Det jobbes fra tidlig morgen til sene kvelder for å få Spjelkavikas nye kulturscene, Vikascena klar for åpning.
 
 
Åpner med show
 
-Og da slår vi på stortromma i to dager med Hildegunn & Leif-Per på plakaten 19. og 20. november. Billettene kan allerede kjøpes på Tikkio, og en kan altså velge fredag 19.november eller lørdag 20.november, sier Alf Aarseth i Flan Booking.
 
Det er Alf og selskapet hans, Flan Booking som er produsent for showet, og som skal drive Vikascena, som ligger ved Baronen Bowling og Thon Hotel Baronen.
 
 
Pusset opp
 
Lokalene i det gamle bygget har opp gjennom årene huset alt fra teaterscene, pub, diskotek og sist en menighet.
Nå har lokalene fått en real omgang med oppussing og bare venter på at vikapublikummet og tilreisende skal komme på besøk.
 
BILLETTER?
 
 
 
-Vi har jobba mye mer å lage ei intim flerbruksscene som skal kunne presentere både intimkonserter, revy og stand-up, forteller Alf, som gleder seg til å åpne stedet som vil ha sitteplasser til rundt 250 personer.
 
Og i åpningshelga, som skal bli uforglemmelig, skal det tytes. Og da skal det er jula som skal tytes inn, sier hovedpersonene for helga.

ROMPETRØBBEL: Sier seg selv..
Foto: John Andresen og RUMPERETUSJERING: Hans-Robert Moltubakk

 
 
Rompetrøbbel
 
- Det har vore eit tøft år – ikkje berre på grunn av Covid, men mest på grunn av ei bildeflause eg gjorde for litt sidan, innrømmer den strikkeglade frua frå Ulsteinvik.
 
Etter å ha gått gjennom ei heftig skilsmisse i fjor, rasa Hildegunn ned i vekt, noko som igjen førte til at rompa rett og slett vart for lita, noko ho oppdaga då ho og Leif-Per hadde vore i fotostudio:
 
- Eg såg umiddelbart at rompa mi dessverre var blitt for lita, og for å rette på det fekk eg sonen min, Hans-Robert, til å fotoretusjer rompa ein del større - slik at eg framleis såg ut som ei kvinne, og ikkje ein tilfeldig mann i dameklede, forteller hun.
 
-Problemet var berre at eg la ut bilda både på Facebook og Instagram utan å informere følgjarane mine om at rompa var kraftig fotoretusjert, seier ei fortvila Hildegunn i ein kommentar.
 

(Saken fortsetter under bildet):

TYTER JULA INN: Hildegunn & Leif-Per er første par ut på Vikascena.
Foto: John Andresen

 
Pilar som mus
 
Ho fortel vidare at reaksjonane ikkje let vente på seg, og det framleis pregar livet hennar i stor grad:
 
- Eg skal ikkje nemne namn, men det er fleire folk i strikkemiljøet som framleis pilar som mus og unngår augekontakt når eg ser dei på butikken, seier den pratesalige husmora.
 
Svogeren Leif-Per er sjølvsagt med på førjulstytinga på Vikascena, og har følgjande kommentar til fotoflausa:
 
- Det er klart at dette har fått ringverknader, og no likar ikkje eg å gje råd – men dersom eg vart truga til det, ville eg sagt at dette viser at ein må tenke seg kraftig om før ein tek ut skilsmisse, sier Leif-Per, før husmora sjøl avslutter med noe hun synes er svært viktig å få med seg i intervjuet.
 
- Hugs å få med no da, at rompa mi på bildet er fotoretusjert! skyt Hildegunn inn.