TIL LAAVFEST: Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (t.v) og leder og ordførerkandidat for Ap, Anne Berit Støyva Emblem kommer til Laavfest lørdag. Der vil kulturministeren møte mange kreative barn og unge. Foto: Ålesund Arbeiderparti


Til Laavfest

Laavfest  får statsrådbesøk.

 


byline friwal

PUBLISERT
8.august 2023Spjelkavika.no

NYHETER

KULTUR

LAAVFEST:

 

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) kommer lørdag til Ålesund.

 

Til Laavfest

Utgangspunktet for turen til Jaffery er valgkampåpningen for Ålesund Arbeiderparti skal holde på Parken kulturhus, og når den nye kulturministeren er i Ålesund samme dag som Laavfest arrangeres i Spjelkavika faller det naturlig å avlegge familiefestivalen et besøk.

Laavfest er den andre festivalen som får besøk av kulturministeren denne sommeren. Tidligere i sommer besøkte hun Molde Jazzfestival.

Laavfest er frivillighetens festival der mange barn og unge skal i sving for å vise fram musikk, idrett og kultur. Noe som jo faller midt i det statsråden jobber med til daglig. 

-At kulturministeren får møte barn i Ålesund og våre lokale kulturorganisasjoner er så viktig, sier partiets ordførerkandidat i Ålesund, Anne Berit Støyva Emblem til Spjelkavika.no.

-Laavfest er en festival som fremmer den lokale breddekulturen vår på en så fin måte. Det er jeg stolt over å kunne vise kulturministeren, sier hun.

Også arrangørene av Laavfest ser fram til statsrådsbesøket.

 

(Saken fortsetter under bildet):

FANTASTISK: Arrangørene av Laavfest er klare for festival, og nå gleder de seg til å kunne vise fram festivalen for kulturminister Lubna Jaffery. (t.v) Kai Martin Kvalsund og Inger Johanne Langeland.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

-Stas

-Vi synes det er fantastisk stas å få besøk av kulturministeren vår, sier Inger Johanne Langeland i arrangementskomiteen for Laavfest.

-Hva vil dere vise fram for statsråden?

-Det er flere ting. Det en er å få vist fram selve Laavfest og alt det enestående arbeidet som blir gjort i lokalmiljøet både av frivilligheten og av de som bidrar inn til festivalen.

-Og dere huser mange unge talenter denne dagen?

-Ja, og vi vil gjerne at hun skal få møte mane av våre unge, flinke og lokale talenter som opptrer på scena, kanskje for aller første gang. Og all entusiasmen som barn og voksne viser når vi arrangerer Laavfest, sier hun.


Bruker en time

Lubna Jaffery kommer til Laavfest i 14-tiden lørdag, og vil komme sammen med ordførerkandidat Anne Berit Støyva Emblem (Ap) som også er leder for oppvekstkomiteen i Ålesund kommune, samt og øvrig følge.

Kulturministeren og følge vil bruke en snau time, før reisen går tilbake til Oslo.

 

Får oppleve mye

Inger Johanne Langeland og Laavfest er overbevist om at de skal få vist fram mye på denne tiden, og besøket skjer i perioden der Laavfest har fokus på barn, unge og familer.

-Det skal vi klare. Og hun vil oppleve at Laavfest fronter frivillighet og kultur. Og hun vil oppleve sang, leik, konkurranser, dans og mye moro, sier hun.