korpstur pagetop

SOMMERKORPS:   Spjelkavik Skolekorps var sammen med Solevåg Skolekorps to av rundt 15 korps under årets Nordsø-festival i Blokhus Danmark. Foto: WENCHE LIE ÅKRE


Tok en flott 2.plass

Moro på korpstur til Danmark.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.        13.juli.2016faceknapp


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR: Denne sommeren dro Spjelkavik skolekorps til Nordsøfestivalen i Blokhus i Danmark, en festival som innebærer både spilling, konkurranse og ikke minst kos.

 

Tidlig start

Og korpsmedlemmene måtte tidlig på beina sist lørdag da bussen satte kurs sørover.

 

-Ja, vi reiste allerede klokken 04.00 fra barneskolen. Første etappe var Larvik for å kjøre Color Line Superspeed til Hirtshals, forteller turleder Wenche Lie Åkre til spjelkavika.no.

 

-Det var jo populært må vite. I tillegg til en flott buffet så fikk korpset spise så mye is de ville fra egen isbar på båten.

 

Klokken 22.30 var vi endelig framme i Blokhus, forteller hun.

 

   LES OGSÅ:

  JUBEL PÅ KORPSSAMLING

 

 

 

 

Tett program

Men det ble ikke snakk om å ligge på latsiden utover søndagen, tross tidlig start og lang reise dagen i forveien.

 

For allerede søndag var det konkurranse i Saltum med programkonkurranse og noe de kaller Prima Vista.

 

 

korpstur page2b

2.PLASS:  Spjelkavik Skolekorps tok en flott 2.palss i konkurransen.  Foto: CORNELIA MYHRE

 

Konkurranse og moro

 

Lang reise til tross. Spjelkavik skolekorps kom på en flott andreplass i konkurransen, men blant annet programmet de vant med lokalt under Sommersamlingen i mai.

 

Etter en god middag på Action House kastet flere av medlemmene seg ned i gokarter og kjørte på. Andre koste seg med andre aktiviteter.

 

Mandagen hadde korpset satt av til Fårup Sommerland. Samme dag hadde værgudene bestemt seg for å vaske Danmark, men vestlendinger som de er så sto korpsmedlemmene han av og gjorde karuseller, berg-og dalbaner og andre fornøyligheter i samfulle sju timer.

 

Tirsdag marsjerte korpset i Aalborg sammen med de andre korpsene på festivalen.

 

-Det er en konkurranse i marsjering, men i motsetning til Norge så er ikke danskene helt vant til å møte korps i gatene, sier reiselederen.

 

"Korpssjokk" på Mc Donalds

Onsdag satte korpset seg igjen på bussen for å returnere til Spjelkavika, men ikke før de hadde gjort spenstøvelsen Spjelkavik skolekorps er blitt litt kjent for; nemlig å gi ansatte på Mc Donalds, en eller annen plass på reiseruten et ”korpssjokk”.

 

For medarbeiderne i hamburgerkjeden ser først kaoset framfor seg, før de fattet går til oppgaven med å lage menyer til et femtitalls sultne på korpstur. Denne gangen var det Mc Donalds på Lillehammer som fikk sitt første store korpsminne.

 

-Litt kaos ble det, men vi var jo lykkelige når vi fikk maten da. Og klokken 03.00 var vi tilbake i Spjelkavika, forteller Wenche Lie Åkre.