korpstur pagetop

SOMMERKORPS:   Spjelkavik Skolekorps var sammen med Solevåg Skolekorps to av rundt 15 korps under årets Nordsø-festival i Blokhus Danmark. Foto: WENCHE LIE ÅKRE


Tok en flott 2.plass

Moro på korpstur til Danmark.



This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.        13.juli.2016faceknapp


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR: Denne sommeren dro Spjelkavik skolekorps til Nordsøfestivalen i Blokhus i Danmark, en festival som innebærer både spilling, konkurranse og ikke minst kos.

 

Tidlig start

Og korpsmedlemmene måtte tidlig på beina sist lørdag da bussen satte kurs sørover.

 

-Ja, vi reiste allerede klokken 04.00 fra barneskolen. Første etappe var Larvik for å kjøre Color Line Superspeed til Hirtshals, forteller turleder Wenche Lie Åkre til spjelkavika.no.

 

-Det var jo populært må vite. I tillegg til en flott buffet så fikk korpset spise så mye is de ville fra egen isbar på båten.

 

Klokken 22.30 var vi endelig framme i Blokhus, forteller hun.

 

   LES OGSÅ:

  JUBEL PÅ KORPSSAMLING

 

 

 

 

Tett program

Men det ble ikke snakk om å ligge på latsiden utover søndagen, tross tidlig start og lang reise dagen i forveien.

 

For allerede søndag var det konkurranse i Saltum med programkonkurranse og noe de kaller Prima Vista.

 

 

korpstur page2b

2.PLASS:  Spjelkavik Skolekorps tok en flott 2.palss i konkurransen.  Foto: CORNELIA MYHRE

 

Konkurranse og moro

 

Lang reise til tross. Spjelkavik skolekorps kom på en flott andreplass i konkurransen, men blant annet programmet de vant med lokalt under Sommersamlingen i mai.

 

Etter en god middag på Action House kastet flere av medlemmene seg ned i gokarter og kjørte på. Andre koste seg med andre aktiviteter.

 

Mandagen hadde korpset satt av til Fårup Sommerland. Samme dag hadde værgudene bestemt seg for å vaske Danmark, men vestlendinger som de er så sto korpsmedlemmene han av og gjorde karuseller, berg-og dalbaner og andre fornøyligheter i samfulle sju timer.

 

Tirsdag marsjerte korpset i Aalborg sammen med de andre korpsene på festivalen.

 

-Det er en konkurranse i marsjering, men i motsetning til Norge så er ikke danskene helt vant til å møte korps i gatene, sier reiselederen.

 

"Korpssjokk" på Mc Donalds

Onsdag satte korpset seg igjen på bussen for å returnere til Spjelkavika, men ikke før de hadde gjort spenstøvelsen Spjelkavik skolekorps er blitt litt kjent for; nemlig å gi ansatte på Mc Donalds, en eller annen plass på reiseruten et ”korpssjokk”.

 

For medarbeiderne i hamburgerkjeden ser først kaoset framfor seg, før de fattet går til oppgaven med å lage menyer til et femtitalls sultne på korpstur. Denne gangen var det Mc Donalds på Lillehammer som fikk sitt første store korpsminne.

 

-Litt kaos ble det, men vi var jo lykkelige når vi fikk maten da. Og klokken 03.00 var vi tilbake i Spjelkavika, forteller Wenche Lie Åkre.