cadenza front

BERGMANN:   Rune Bergmann (bildet) er også i år festivaldirigent når årets Fjord Cadenza starter 11.august. Han skal blant annet dirigere Kaunas City Symphony Orchestra, som nesten er for "husorkester" å regne. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Verdens vakreste festival?

Det mener i alle fall arrangørene av Fjord Cadenza, og så langt fra sannheten er det nok ikke.

 

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                              29.juli.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR:  Musikkken er allsidig, stemningsfull og like vakker som en solnedgang bak de gamle Skodjebruene.

 

En verdensfestival

For klassisk musikk, i skjønn harmoni med litt andre varierte musikktyper blir aldri feil. I alle fall ikke når det er snakk om live-konserter, og når en i tillegg lokker med kjente verdensstjerner og lokale stjerneskudd så bør veien til billettluka være kort til Fjord Cadenza.

facebookknapp

 

For spjelkavika.no har vært tilstede de to siste årene av Fjord Cadenza, en festival med et ekstremt potensiale for å nå ut mot verden, og arrangørene vet nettopp det, en festival en ikke angrer på at en besøkte.

 

For det er langt flere enn lokale musikkinteresserte som tar turen til festivalens konsertlokaler under den fire dager lange festivalen.

 

Achucarro

Allerede 10.august "tjuvstarter" en med kunstutstilling på Jentekolonien i Skodje.

Der er Det kunstner Ragnhild Søvik som har salgsutstilling i regi av Lions.

 

Det musikalske eventyret 2016 starter imidlertid med en intimkonsert, og ikke med hvem som helst.

 

Kjennere og musikkelskere verden over vet godt hvem pianisten Joaquin Achucarro er.

 

Pianisten er faktisk etterkommer av vår egen Edvard Grieg, og slektsforfedrene hans hadde så absolutt flere enn en finger med i spillet når vårt norske klippfiskeventyr starter. Så det er mange grunner til at Achucarro hører hjemme her.

Intimkonserten holdes på Nerskøyløa, der temaet selvfølgelig er Grieg og Bacalao.

 

(Saken fortsetter under bildene)


achucarro page

VERDENSPIANIST:  Joaquin Achucarro er et navn mange musikkelskere kjenner. Den internasjonale pianisten er for verdensstjerne å regne, og på Fjord Cadenza har du flere muligheter til å oppleve ham. Foto: PRIVAT

aln page

ALNÆS:  Frode Alnæs på en festival mange forbinder med klassisk musikk? Dette blir spennende. Foto: PRIVAT.

 

Åpningskonsert

Fredag er det fanfare og stor åpningskonsert i storstua Gomerhuset på Skodje.

Og Achucarro blir også der for å glede sitt publikum.

 

Åpningskonserten er etterspurt, og også i år er det festivaldirigent Rune Bergmann som dirigerer seg gjennom kvelden med Kaunas City Symphony Orchestra. Og som alltid er det stor spenning knyttet til årets festivalkomposisjon som i år er av Magnar Åm.

 

I de små nattetimer fortsetter hyggen på Skodje, men da flyttes festivalpublikummet seg til Publix Bar for Natt-Cadenza og lett underholdning.

 

Orkesterskole

Fjord Cadenza har også tradisjon for å være avslutningsarena når Ålesund Orkesterskole sitt sommerkurs skal ha avslutningskonsert.

 

Dette skjer i Spjelkavik kyrkje lørdag klokken 13.00.

 

Et par timer senere er det i Ellingsøy kyrkje det skjer, når festivalkomponist og Kaunas går sammen med solist Geir Draugsvoll.

 

Denne må du få med deg

Lørdag kveld får vi en kanskje uvant variasjon.

 

Frode Alnæs, Joaquin Achucarro, Kaunas og Rune Bergmann. Dette bør friste de fleste med musikalsk nyfikenhet.

 

Og i så fall må du nesten uttaskjærs, til Fosnavåg og Fosnavåg Konserthus.

 

Samme kveld avholdes DNB Nasjonal konsert i Gomerhuset, der morgendagens stjerner får vise sitt talent.

 

Fyrverkeri til slutt

Magne Fremmerlid og Charlotte Fongen er to kjente navn for mange, og søndag holder de gratiskonsert på Skodje Omsorgssenter.

 

På jentekolonien holdes det kunstutstilling, tapas og musikkinnslag, før en på kvelden tar på finstasen for å overhøre avslutningskonserten på Gomerhuset. Tradisjonen tro en forrykende konsert, i år med Alnæs, Kaunas, Fremmerlig, Fongen og Inga Våga Gaustad.