solfrid page

HEDER TIL SOLFRID:   Ronnie Mansfield ved Musikk Impuls i Spjelkavika delte ut gavekortet på 10.000 kroner til ildsjelen Solfrid Myhre. Foto: MUSIKK IMPULS


-En virkelig ildsjel alle setter pris på

Dommerne hos Musikk Impuls var ikke i tvil, tross mange gode kandidater. Det måtte bli Solfrid.


byline friwal         byline pk                       13.oktober. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR: Da musikkbutikken Musikk Impuls i Spjelkavik sentrum skulle feire sine 30 år så ønsket de å hedre en ildsjel i musikk- og korpsmiljøet de lever av og for. En slik ildsjel er Solfrid Myhre.

 

facebookknapp

 

Ville hedre ildsjel

Hos Musikk Impuls kjenner de korpsmiljøet på Nordvestlandet kanskje bedre enn de fleste ettersom de er korps og janitsjar-butikken framfor alle.

Og som kjent er korpsene i Norge drevet av dyktige foreldre og ildsjeler som ofrer mange timer hver uke for sitt korps.

 

Musikk Impuls fant ut at de skulle hedre disse ildsjelene med en åpen konkurranse der korpsfolket fikk sende inn forslag på sin kandidat.

Det med hederlig omtale med ildsjelpris, diplom og 10.000 kroner.

 

Et selvsagt valg

Og i innboksen til Musikk Impuls lå der et selvskrevet navn; Solfrid Myhre fra Spjelkavik Skolekorps og Musikklaget Brage, og Hatlehol Skolekorps før det.

 

For hovedpersonen selv skulle nyheten avsløres sist torsdag ved at datter Cornelia (tidligere korpsmedlem i Spjelkavik Skolekorps, nå dirigent for korpset) skulle ta med mor til butikken hun så ofte er innom, Musikk Impuls.

Der fikk hun overrakt diplom og sjekk på 10.000 kroner av daglig leder Ronnie Mansfield.


 

(Saken fortsetter under bildet):

solfrid 2009

PAUL HARRIS FELLOW:  Solfrid Myhre ble hedret også i 2009. Da fikk hun medalje og bevis på at hun av Spjelkavik Rotary var hedret som "Paul Harris Fellow". Også det for hennes innsats for unge korpsmedlemmer. Her sammen med ektemannen Ernst. 
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

-Solfrid ruler

Men det sluttet ikke der.

For samme dag skulle Solfrid på korpsøving med skolekorpset. På planen sto det læring av vask av messinginstrumenter. Og Solfrid startet læringen med en og en av korpsets messingblåsere, uvitende om to flotte marsipankaker som sto klar. For de unge korpsmedlemmene ville også være med på å hedre Solfrid, sammen med styre, korpskomité og andre foreldre som så ofte dukker opp på øvingene og den alltid sosiale rammen.

 

-Jeg visste absolutt ingenting, bedyret Solfrid til Nettavisen spjelkavika.no. I 2009 ble hun også hedret da hun sammen med bl.a. Helge Osdal og Per Waagan ble tildelt prisen ”Paul Harris Fellow” av Spjelkavik Rotary.

Også da for hennes innsats for barn og unge i korpsmiljøet.

 

-Solfrid ruler, slo en ung korpsgutt fast da Solfrid fikk æren av å ta det første kakestykket.


 

(Saken fortsetter under bildet):

solfrid page1

KAKEFEST:  Samme dag som Solfrid Myhre ble overrasket på Musikk Impuls med ildsjelpris og 10.000 kroner, var det korpsøving for Spjelkavik Skolekorps. Dermed ble det kakefest for store og små i korpset.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Et korpsliv

I 17. år spilte Solfrid i Hatlehol Skolekorps. Deretter bar det rake veien til Musikklaget Brage hvor hun er aktiv musiker fortsatt.

 

I 2001 begynte datter Cornelia i Spjelkavik Skolekorps. Et par år etter begynte sønnen Marius, og Solfrid tok sin naturlige plass som mor og ”ja-menneske” i korpskomiteen.

Og selv om barna nå er voksne er hun fortsatt med både som støttemusiker, instruktør, dirigent for aspirantkorpset og alt det andre praktiske som hører med i korpsdriften.

Solfrid Myhre har i flere tiår vært det første mennesket nye korpsbarn fikk et forhold til, og på fornavn med.

 

Hun oser av trygghet, tålmodighet og vennlighet. Egenskaper som gir unge musikanter fra 3.klassetrinn en egen ro og trygghet over prestasjonene som skal framvises.

 

Solfrid sier ikke nei, noe hele korpsmiljøet i området vet. Enten det skal lånes slagverk, ryddes i noter eller svares på spørsmål så stiller hun opp når det skulle være.

Spjelkavika og de to korpsene vi har er stolte av å ha Solfrid, det har de god grunn til.