paradekart2

HER SKAL DET SKJE:   Spjelkavik barneskole blir stedet for kafé, fest og underholdning etter Juleparaden. I den røde firkanten bør du stå om du skal se Julegrana på fjellet. Foto: spjelkavika.no


Måtte endre i Juleparaden

Starten av Juleparaden flyttes.


byline pk                       26.november 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR: I siste liten har arrangørene bak Juleparaden 2016 vært nødt til å foreta endringer.

 

facebookknapp

 

Ny startplass

-Det er startplassen vi må endre, forteller Juleparadegeneral Fridgeir Walderhaug.

 

-Store endringene er det ikke ut fra det som er annonsert, men på grunn av graving på stedet der vi de siste åra har startet paraden må vi flytte startpunktet litt, men ikke mer enn snaue 150 meter, sier han.


 

(Saken fortsetter under bildet):

paradekart

NY PLASS:  Årets Juleparade starter fra P-plassen inne i den røde sirkelen, og ikke som tidligere der vi har satt en sirkel med strek. Foto: Spjelkavika.no


 

Det er Amfi Moa som graver på stedet. Det er i følge arrangørene plass, men paraden blir tvunget så langt ut i vegbana før denne stenges at det ikke blir sett på som forsvarlig med så mange barn.

 

-Vi starter i fred og ro inne på parkeringsplassen bak Fellini. (Se bildet over). Plassen er nyasfaltert og en flott plass å starte siden sentrene ikke har startet med søndagsåpent enda, sier han.

 

- Folk trenger ikke engste seg. Korpset vil spille fra startpunktet så gå etter lyden. Ellers vil det stå folk fra skolekorpset med vester og rettlede folk inn mot plassen. Med den nye plasseringen går Juleparaden ut på vegen mellom Fellini og ungdomssenteret i rundkjøringen.

 

HER SER DU VIKANISSENS TUR TIL SPJELKAVIKA

 

 

Barneskolen

-I år blir arrangementet ”hjemme” på barneskolen, det også gir litt utfordringer for dere?

 

-Vel, ikke mer enn vi er vant til, men det gir litt mindre sikt opp til julegrana på fjellet.

Det blir som vanlig nedtelling til tenning, og da vil vi forsøke å stoppe Juleparaden i vestenden av parkeringsplassen der skolebussen også bruker å stoppe. (Se firkant i bildet).

Der skal en se godt, noe en også gjør fra toppen.

 

-Skjer det mer på plassen?

 

-Litt, blant annet en liten ”lysende” overraskelse, samt fyrverkeriet umiddelbart etter grantenningen. Ellers vil det meste av musikk og annen underholdning skje inne i aktivitetshallen.