vikanissen nissen

ALLE ER KLAR:   Spjelkavik Skolekorps har øvd inn julesangene, drillen har pynta nissens bil, og både Julenissen og Vikanissen er klar for Juleparaden 2016. Foto: spjelkavika.no


...OG JULA ER I SPJELKAVIKA!

Byens mest "julete" bydel er klar for Juleparaden 2016.


byline pk                       26.november. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR:  Spjelkavik Skolekorps er klar, gutta med juletreet på fjellet er klar, Spjelkavik Røde Kors er klar, Vikanissen, Julenissen og en liten armé korpsforeldre er alle klar for årets Juleparade.

 

facebookknapp

 

Underholdning og moro

Og årets Juleparade inneholder også noen små og store overraskelser, skal vi tro general Fridgeir Walderhaug, som foruten å være redaktør i spjelkavika.no også har styrt med Juleparaden som korpsfar helt siden den første Juleparaden i 2005.

 

-Jo, noen overraskelser blir det, og det på deltagersiden samt inne på skolen like etter at Juleparaden og tenningen av julegrana er ferdig. Der blir det julekafé, moro og underholdning for store og små, forteller han.


 

LES OGSÅ: Vikanissens tur til Juleparaden

SE DEL 2 AV FILMEN HER

vikanissen sover

 


Det er Spjelkavik barneskole som er base for moroa etter Juleparaden og julekafeén åpner allerede klokken 16.30 for de som vil møte Juleparaden på skolen.

Men før selve underholdningen begynner inne i skolens aktivitetssal vil arrangørene Spjelkavik Skolekorps først bruke parkeringsplassen på oppsiden av skolen til det som skal skje ute.

 

-Det er slik at på skolen er det ikke alle plasser en ser julegrana på toppen. Derfor vil vi stoppe Juleparaden så langt ned mot den vestlige delen av parkeringsplassen slik at alle får se grana når den tenner, sier juleparadegeneralen.

 

-Av erfaring vet vi at mange vil kjøre bort før paraden kommer. De anbefales å bruke parkeringsplassene på østsiden av skolen eller på ungdomsskolen. Plassen der en kan se julegrana vil bli avsperret før Juleparaden kommer.


 

(Saken fortsetter under bildet):

tobbpegg page2

GRANA KLAR:  Torbjørn Aarø (nærmest) og Per Ove Stølen har allerede vært oppe og gjort klar årets julegran.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Pass på dyra

Han vil også komme med et lite varsel til dyreeiere i området.

 

-Ja, det har vært en tradisjon å fyre av fyrverkeri like etter tenningen av julegrana. Det vil vi også gjøre i år.

 

-Når skjer dette?

 

-Det er litt flytende tider her, men pluss minus 18.00. Det beror litt på selve tenningen, og når alle er inne på plassen. Tidligere har det vært i forkant av 18.00, så de med dyr som reagerer på smellene bør kanskje ta forhåndsregler fra 17.30 og til en hører det er slutt. Vi skal ikke drøye det, sier han.

 

-For gutta på fjellet er klare?

-Ja de har vært klare i noen uker allerede. Alt er klart, og Torbjørn Aarø og Per Ove Stølen har testa og montert treet, så alt er klart for nedtelling.

 

Endringer

-En annen endring er det også på paraden, og det etter annonsert oppstart?

 

-Ja, som nevnt tidligere så graves det der Juleparaden skulle starte, men det er ikke verre enn at vi flytter hundre meter sørover, altså inne på den nye parkeringsplassen sør for Fellini restaurant. Der er det god plass å starte i fred og ro. Men folk fra skolekorpset vil stå der og sende folk inn på plassen etter hvert som de dukker opp.

 

-Dessuten så må vel jeg stå der og gaule i mikrofonen, men dette skal vi få til med korpsfolk som loser alle inn, og når til og med fineværet vi bestilte ser ut til å bli levert til rett tid.


 

(Saken fortsetter under bildet):

pentno page

KLARNER:  Klart fineværet er bestilt.
Skjermdump: pent.no


 

Støtt skolekorpset

-Hvor mange tror du vil møte opp?

 

-Det er umulig å si, men vi blir stadig flere, uten at vi har klart å telle. Men det er viktig at vi møter opp og støtter dette samarbeidet mellom Spjelkavik Skolekorps, de to gutta på fjellet, og vi i spjelkavika.no som deltar aktivt i dette arrangementet. Hele overskuddet går til skolekorpset, og det er viktige kroner i et korps som har valgt å satse på dette, og heller droppe andre dugnader de tidligere var avhengig av.

 

Nettavisen spjelkavika.no gikk ut med et par tips som vi gjentar her.

 

Fjøslykt og julete

Det ene er at en Juleparade i mørketiden bør lyses opp. Derfor selger skolekorpset fakler til kr. 50.- (kontant). Men dette er forbeholdt de voksne, og en håper flest mulig kjøper fakler.

Men et godt alternativ for barna er telys eller LED-lys i ei fjøslykt, eller andre små lyskilder.

 

Juleparaden blir for øvrig preget av lys på en helt spesiell måte i år, men det er en liten overraskelse.

 

Tips to er varme klær. Selv om været klarner opp så blir det fort kaldt. Kom julete, kun fantasien setter grensene, men ikke frys.

 

Lykke til alle sammen.