VARIERT:   Å oppleve Respons gir aldri annet enn yr glede. Det ble julestemning og det ble trøkk, slik vi er vant til å høre et av landets beste ungdomskor. Her er et utdrag av konserten. (Vi beklager litt overstyring av lyd på et par av melodiene). Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  OG PER KRISTIAN OLSEN / spjelkavika.no


-Sikkert ikke siste julekonsert

Respons-høvding Arild Berstad sier tilbakemeldingene etter konserten er overveldende positive.

 

SE VIDEO OVER.

 


byline friwal         byline pk                       14. desember. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR: Lite er mer oppkvikkende enn å høre ungdommene i Ungdomskoret Respons, og nå også med en god dose julestemning.

 

facebookknapp

 

Første gang

Allerede utenfor Emblem bedehus kunne publikum se at her blir det stemning, og det ble et nesten fullsatt bedehus som sto pyntet og klar for konsert med Respons.

 

-Det er første gang på vår 43 årige historie at vi har en slik konsert. Tidligere har vi kjørt en spesialdesignet julemusikal. Noe vi gjorde noen år, som konsert, sier kapellmester Arild Berstad.


 

(Saken fortsetter under bildet):

respons arild

KONGENS MEDALJE:  Selve "Respons-høvding" Arild Berstad ble tidligere i år hedret med Kongens fortjenestemedalje for sin innsatts med ungdommene i Respons.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Kongens medalje

Han er leder for koret som i år altså er 43 år, og Arild har blitt lagt merke til for sin jobb med ungdommene i koret, også fra kongehuset.

For i år fikk han tildelt Kongens Fortjenestemedalje for sin innsatts.

Denne kvelden skulle det serveres en lett miks mellom det Respons framfører ellers, og en god porsjon julesanger. Og slik ble det.

 

-Vi har jo deltatt i Julenattine i Ålesund kirke, samt julekonserter og slike ting, men aldri helt alene. Nå valgte vi å gjøre dette, og det blir nok ikke siste gang, for tilbakemeldingene har vært vanvittig gode, sier han.

 

Populært kor

Arild Berstad leder et kor som faktisk blir nytt hvert sjette år. Da er alle kormedlemmene skiftet ut.

 

-Noen overdragere er det, men det er sjelden. Det skjer at noen som har vært borte for å gå på skole gjerne vil synge i koret når de vender hjem, men det er unntakene, så joda, koret er nytt hvert sjette år.

 

-Hvem kan bli med i koret?

-Vi har satt en nedre aldersgrense ved ungdomsskolealder, sånn omtrent tretten år. En øvre har vi ikke satt, men de eldste kan bli rundt 20.

 

Konserten i sin helhet blir snart

tilgjengelig på vår youtube-kanal.

 

-Og dere har god rekruttering?

-Ja, så absolutt. Og det er stort sett kormedlemmene selv som rekrutterer blant sine venner og kjente. De er svært entusiastiske ovenfor koret sitt.

 

Ordner alt selv

Det er ikke bare sang Respons bedriver. For det er mye som skal følge med når de både øver og har konserter.

 

-Ja, vi har et eget band som er fullverdige medlemmer i koret. I tillegg har vi også lyd og lysgruppa som lærer og styrer på slik at vi får både god lyd og stemningsfull lyssetting, sier Arild Berstad til spjelkavika.no.


 

(Saken fortsetter under bildet):

respons page

SOLISTER:  André Bjerknes var en av flere dyktige solister som sang sammen med et stødig kor.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Skinte i egen prakt

Flere av de tidligere kormedlemmene har nådd langt innen sangen, som Birgitte Velsvik. Hun er blant dem som etter hvert har blitt godt kjent ute blant publikum.

 

Men denne adventskvelden sto koret og skinte i egen prakt, og med egne solister, og ikke minst dyktige musikere.

 

”Stille Natt”, ”Himmel på Jord”, ”Den glade julesongen”, og ikke minst ”O Helga natt” satte sitt julestempel på en flott konsert.

Og i tillegg ble det fart, slik vi kjenner Respons fra både Color Line Stadion under fotballkamper, eller på forskjellige scener.

 

Låter som ”Greater” og ”Joyfull” var blant sangene som satte tempo på scenen.

 

Og publikum likte det de fikk servert. Sangglade var de også. Det ble bevist da Arild og koret to ganger inviterte til allsang med sangene; ”Det lyser i stille grender”, og selvfølgelig med ”Deilig er Jorden” som grand finale.