LUCIA-KONSERT:   Musikklaget Brage laget julestemning og Lucia-konsert med kirkens barnekor og Spjelkavik Skolekorps. Og da Elise Linge (12) tok opp trompeten ble publikum mer enn imponert. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  OG PER KRISTIAN OLSEN / spjelkavika.no


Elise (12) imponerte med "Vidda"

Imponerte publikum og garvede musikere.

 

SE VIDEO OVER.


 byline pk                       17. desember. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR:  Nok en gang inviterte Musikklaget Brage til julekonsert, i år som en Lucia-konsert. Og det var ei 12 år gammel jente alle snakket om etterpå.

 

facebookknapp

Inviterte barn og unge

Årets konsert falt på 13.desember, og hva var da vel naturlig å ha en Luciakonsert, og å invitere barn?

 

For Brage har alltid med gjester, både spillende og syngende på sin tradisjonelle konsert. Og i år var det Spjelkavik kyrkjes barnekantori, og Spjelkavik Skolekorps som var gjester.

 

Alt startet med Lucia-prosesjon og lys, en rekke dannet av drilltroppen og juniorene i Spjelkavik Skolekorps, samt barna i kirkens barnekor.

En vakker og stemningsfull åpning som Brage bragte videre.


 

(Saken fortsetter under bildet):

barnekor page

BARNEKOR:  Spjelkavik kyrkjes barnekor varmet godt.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Inviterte barn og unge

Det oste av både jul og Lucia, med en flott ramme og gode valg av melodier og sanger.

Ikke minst fra barna i koret, som tross stor spredning i alder ga det de hadde, med solister som var modige og dyktige i møte med sitt publikum.

 

Den solisten alle snakket om etter konserten var imidlertid ei 12 år gammel jente i Spjelkavik Skolekorps.

 

"Vidda"

Elise Linge spiller trompet i korpset og tok på seg det store vågestykket det i utgangspunktet er å spille Ole Edvard Antonsen ”Vidda”.

 

Konsentrert gikk hun fram sammen med sine to medsolister. som fulgte henne et lite stykke på vei i sine stemmer, Viktor Boge og Elise G. Blindheim.

 

Men etter hvert sto 12-åringen alene framfor korpset sitt, rettet mot publukum, og spilte så rent at de fleste nok fikk ”julegåsehud”.

Garvede musikere sperret både ører og øyner opp for å få med seg alt både Elise og skolekorpset serverte i sin framføring av "Vidda".

 

Mot slutten, på det aller høyeste, og vanskeligste partiet snublet Elise litt, men tok seg fint inn igjen og avsluttet med stil og stor applaus.

Hun hadde garantert fått en klem av Ole Edvard Antonsen om han hadde vært der, men fikk i alle fall en varm klem fra egen dirigent, Cornelia Myhre, for også hun og resten av Spjelkavik Skolekorps kunne være stolte etter framføring av sine tre melodiske bidrag i Spjelkavik kyrkje.