HER ER JULETRELYSA:   Sammen med Bjørn Havnegjerde i SEAS har Per Ove Stølen og Torbjørn Aarø funnet de perfekte lysene til juletreet. Men det koster. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


-Dette er solide saker

Per Ove og Torbjørn er ikke i tvil. Lysløsningen til SEAS er perfekt, men det koster mer enn de trodde.

SE VIDEO OVER.

 


byline friwal                                3. mars. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | JULEGRANA:  Per Ove og Torbjørn har sammen med Bjørn Havnegjerde på SEAS i Vasstranda funnet det som blir nytt juletrelys.

facebookknapp

 

Måtte skiftes ut

 LED-teknologien har kommet langt, og det er LED som har prydet juletreet på Spjelkavikfjellet fram til januar i år da de to ildsjelene måtte kaste inn håndkleet.

 

-Lysene var ødelagt, og det var ingen mulighet til å kunne sette dem opp til kommende jul, var beskjeden fra de to da Nettavisen spjelkavika.no 22.januar i år tok initiativet til innsamlingsaksjonen.

 

Topp kvalitet

LED lyser bra, det avgir ikke noe særlig varme, og det er strømsparende.

 

-Hi-Lux NEON-230+ heter de nye lysene og skal erstatte de gamle LED-stripene som ble brukt på juletreet fram til i år, forteller daglig leder i SEAS, Bjørn Havnegjerde til spjelkavika.no. Han er full av lovord om det nye systemet.

-Det er lett å forme til bokstaver og figurer, som for eksempel et juletre. Det er som tidligere 230V, men isolasjonsmaterialet er mye tykkere enn i den forrige. Her sprer også lyset 360 grader, i motsetning til den gamle som hadde 120 grader.


 

(Saken fortsetter under bildet):

juletrelysinni page

SLIK SER LYSA UT:  De gule firkantene er selve LED-diodene som lyser. Disse står tett i tett innestøpt i et UV sikkert materiale som er formbart.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

-Materialet er UV-bestandig og tåler sollys, og har 144 LED-dioder (lyspunkt) pr. meter, så stripen vil oppfattes som et eneste langt lysrør, forteller Bjørn Havnegjerde som skal levere 18 slynger med en total lengde på 504 meter.

 

Men en halv kilometer lang ”lyskabel” med LED, innestøpt i et lysledende materiale som er formbart koster penger.

 

Opp mot 70.000

-Ja, dette koster, men det er betraktelig mer solid enn det vi hadde tidligere, så det vil holde mye lenger, sier Torbjørn Aarø. Han og makker Per Ove Stølen så først for seg en prislapp på 30.000 til 40.000 kroner. Så ble det beregnet til rundt 50.000.

Nå viser det seg at det blir enda litt dyrere, men er til gjengjeld en endelig pris med rabatter fra leverandøren SEAS.

 

De to ”juletreekspertene” er like vel optimister.

 

-Dette skal vi få til, men vi må få flere til å være med. Så langt har vi fått 5.000 kroner hver fra Spisestua og Fellini, i tillegg har Spjelkavik Helselag gitt 10.000 kroner. Dette, sammen med 115 andre private givere så er vi nå oppe i 46.400 kroner.


 

Gi til Julegranaksjonen og du kan vinne...

MIDDAG FOR 2 PÅ SPISESTUA

spisestua page

 


-Hvor mye vil dette koste?

 

-Det vil raskt bli på mellom 65.000 og 70.000 kroner, så vi har en liten vei igjen å gå. Folk har vært helt fantastiske, men dessverre er vi ikke i mål enda og må gå ut og be om at folk er med å gi enda litt mer.

 

-Ja, det er vel flere enn 115 personer som setter pris på den julestemningen treet gir?

 

-Det er nok det, så vi tror det er mange vi ikke har nådd enda, så oppfordringen blir at folk deler sakene som skrives om aksjonen, og blir med på spleiselaget, sier Per Ove og Torbjørn.

 

Vi i spjelkavika.no fortsetter med aksjonen og minner på at blant giverne blir det trukket ut en person som sammen med en annen kan nyte en god middag på Spisestua Moa.