ellingsoykorps 18jpg

FESTKONSERT:   Publikum ble vitner til et Ellingsøy Skolekorps og dirigent Odd Fossum i storslag søndag. En feiende flott festkonsert med solister, medaljedryss, gratulasjoner og glitter. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Odd og korpset = festmusikk

Når Ellingsøy Skolekorps og dirigent Odd Fossum inviterer til fest, ja da blir det fest.

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN

 


byline friwal         byline pk                       20. mars. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR:  Det er ikke mange korpsmusikanter på våre trakter som ikke vet hvem Odd Fossum er.

facebookknapp

Odd og kidsa

Og de som har vært så heldige å få et nærmere bekjentskap med denne romslige østlendingen har i de aller fleste tilfeller blitt bedre musikanter.

Et gammalt utrykk heter at millitæret gjør gutter til menn. I overført betydning så gjør Odd Fossum (stor) blåsere til musikere.

 

Det gjelder i aller høyeste grad Ellingsøy Skolekorps som denne helga feiret sitt 40-årsjubileum med en fantastisk jubileumskonsert i egen storstue; gymsalen til skolen på Hoffland.

 

Det vil si, det som i utgangspunktet var og faktisk fortsatt er en gymsal.

For den var ikke til å kjenne igjen etter at foreldre og korpsentusiastene på øya hadde gjort den om til en tipp topp konsertsal pynta til fest.

 

SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN

 

Festkonsert

Festen ble åpnet av korpspappa, styremedlem og konferansier Pål Bakke. Selv trommis som nå og da stepper inn for å bistå ”kjøkkenavdelingen”.

Og fra han introduserte dirigent Odd Fossum så gikk det bokstavlig talt tone i tone.

 

Odd Fossum er ihuga storbandentusiast på sin hals, og har startet flere big-band, blant annet to med kun korpsmusikanter. Musikken Ellingsøy skolekorps framførte i første omgang bar sterkt preg av dette, og det ble alt i alt en feiende flott konsert utført av dyktige barn og unge som virkelig kunne sine saker.

 

Solister

Også solister utenfra hadde Ellingsøy skolekorps å skilte med. Og de spilte sammen med dem.

14 år gamle Angelica Storøy sang Agretha Franklins klassiker ”Respect”, før hun avsluttet med tittellåten til filmen Toy Story.

Karethe Kristoffersen Aam trollbandt publikum med Sinatra og Dyland.


(Saken fortsetter under bildet):

ellingsoykorps 04

HUMØR:  Pål Bakke er korpspappa, styremedlem i Ellingsøy skolekorps og selv trommis som stepper inn hos "kjøkkenavdelingen" nå og da. Han og dirigent Odd Fossum ledet festkonserten med stø stemme og stø dirigentstokk.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Dirigent i 22 år

Ellingsøy Skolekorps har ikke alltid vært like stort som det er i dag. Korpset er i vekst og har sju aspiranter som dyktig viste fram hva de har øvd på. Korpset har vært nede i fem seks medlemmer, men i 1981 kom Odd Fossum inn som dirigent.

 

-Jeg har vært der egentlig i flere perioder etter at jeg flytta ut på øya. Til sammen har jeg dirigert korpset i 22 år, forteller Odd til spjelkavika.no.

 

Oslo-gutt

Odd kommer fra Årvoll i Oslo og starta i guttemusikken der. Så langt ble karrieren kort for Odd som senere utdannet seg til bilmekaniker. For allerede som 13.åring slutta han i korpset, for senere å ta opp igjen trompeten.

 

Da sønnen skulle begynne i Tomra Brass satte faren ned foten.

-Jeg sa at det ikke kom på tale å kjøre ham helt inn dit, vente i to timer og kjøre tilbake uten at jeg fikk delta. Og slik ble det, jeg fikk være med, forteller Odd.

 

Siden har den populære dirigenten holdt seg nært til musikken og er lærer ved Ålesund kulturskole.

 

Satt pris på

Mye av æren for at Ellingsøy skolekorps er så dyktige som de er tilfaller Odd.

 

-Det er alltid kjekt å bli satt pris på. Det setter jeg veldig høyt. Jeg blir jo litt rørt også, sier dirigenten som til sommeren skal ha med seg hele korpset på tur til Tyskland.

-Vi skal til Weissenhauser nord i Tyskland. En flott plass vi har vært tidligere. Så dette gleder vi oss til. Vi har mange gode minner derfra, sier han.

 

Gratulanter

Blant gratulantene sto blant annet Spjelkavik skolekorps som skiltet med ei kasse snop.

 

Kultursjef Oskar Skulstad troppet opp med blomster og rosende ord. Det samme gjorde et par av voksenkorpsa i byen.

 

Korpsets historie fra 1977 og fram til i dag ble fortalt av Oddmund Myklebust, en historie om et glødende ønske om å gi ungdommene på Ellingsøya et sunt musikktilbud. Det har de til gangs i dag.


 

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | KULTUR | KONSERTEN

ellingsoykorps_01
ellingsoykorps_02
ellingsoykorps_03
ellingsoykorps_04
ellingsoykorps_05
ellingsoykorps_06
ellingsoykorps_07
ellingsoykorps_08
ellingsoykorps_09
ellingsoykorps_10
ellingsoykorps_11
ellingsoykorps_12
ellingsoykorps_13
ellingsoykorps_14
ellingsoykorps_15
ellingsoykorps_16
ellingsoykorps_17
ellingsoykorps_18jpg
01/18 
start stop bwd fwd

BILDENE:   Her kan du se noen bilder fra festkonserten til Ellingsøy Skolekorps Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG og PER KRISTIAN OLSEN / Spjelkavika.no