brage nm 1

KLAR FOR DYST:   Musikerne og dirigent Jette H. Holstad klarte målet de satte seg før NM i Trondheim: De skulle rykke opp. Foto: Musikklaget Brage


2.plass og opprykk

Musikklaget Brage ga alt og fikk opprykk.

 

 


byline friwal                                3. april. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR: 110 åringen Brage spilte seg opp en divisjon under helgas Janitsjar-NM i Trondheim.

facebookknapp

Rykka opp

Og som vanlig var det i Olavshallen i Trondheim slaget skulle stå da Musikklaget Brage satte seg på bussen grytidlig fredag morgen.

 

Korpset, under ledelse av dirigent Jette H. Holstad hadde et må for øyet, å rykke opp en divisjon.

 

Lørdag sto Lille sal i Olavshallen klar for Bragianerne. For der skulle 5.divisjon vise hva de hadde øvd og terpet på de siste ukene og månedene.

For Brage sin del dreide det seg om «Flashback» av Jan de Haan, et stykke de hadde prøvd på sitt eget publikum før trondheimsturen, og fått bestått.

Nå dreide det seg altså om dommerne Elisabeth Fossan og Petter Langfelt Karlsen. Og de likte det de hørte.


 

 LES OGSÅ: Brage ønsker nye uniformer

BER OM DIN STEMME

brage marsj

 


"Fungerte utmerket"

De beskriver et korps som ”klinger bra, med god intonasjon. En godt gjennomarbeidet presentasjon der korpset låter homogent, og samspill mellom dirigent og korps fungerer utmerket”.

 

-Vi var en spent gjeng som var på festkonsert i Olavshallen Store sal, med Luftforsvarets musikkorps, forteller Elisabeth Grønningsæter Kristiansen til spjelkavika.no.

For det var der og da dommen skulle komme.

 

Nerver

-Når de startet med premieutdelingen sto nervene i høyspenn, og når vi fikk tildelt pris for beste gruppe, som gikk til vår euphoniumsgruppe med Liv Solfrid Ervik Hanken, Øystein Abelseth og Svein Ulvestad, ja da øynet vi håp om en god plassering, sier hun.

 

Og helt riktig. Elisabeth og resten av Brage kunne juble høyt.

 

-En 2.plass med 90 poeng, og et etterlengtet opprykk til 4.divisjon var et faktum, sier Elisabeth som forteller at det på øving tirsdag blir feiring av de gode resultatene.

-Vi lover å jobbe godt for å høyne nivået gjennom hele sesongen til neste års NM, sier hun.