ARNARDO KOMMER:   Men Are Arnardo har tre spørsmål i videoen over. Klarer du å svare på dette, og sender det til oss, ja så kan du bli en av tre som kan ta med en venn på cirkus. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Arild Arnardo er hjemme

I år er det sønnen Are Arnardo som leder Cirkus Arnardo når de kommer til Spjelkavika.

 

SE VIDEO OVER.

 


byline friwal                                10. mai. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR:  Nok en gang er Cirkus Arnardo på vei til Spjelkavika for å feire 17.mai og å underholde.

facebookknapp

 

Hvem, hvor og når?

Og tradisjonen tro har Nettavisen spjelkavika.no en konkurranse der tre heldige vinnere kan ta med seg en ekstra person til en av forestillingene.

I filmen over presenterer Are Arnardo spørsmålene som skal svares på innen 14.mai.

Svarene sender du på e-post til: tevling(a)spjelkavika.no (bytt ut (a) med @ ).

 

Søndag kveld den 14.mai presenterer vi vinnerne av konkurransen, så send inn før kl.19.00. og bli med i trekningen.

 

Et lite tips til dere som vil delta er å gå inn på Cirkus Arnardo sine hjemmesider. Der vil dere finne svarene på spørsmålene til Are.


(Saken fortsetter under bildet):

arnardo topp

KLOVNENE  Selvfølgelig er de med. Og de er musikalske. 
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Stryn først

Allerede fredag kommer Cirkus Arnardo til Nordvestlandet, og innleder landsdelsturneen i Stryn klokken 18.00.

Deretter er det Stranda, Sykkylven, Vatne og så tre dager i Spjelkavika, før turneen fortsetter til Vestnes og nordover til Nordmøre, Trøndelag og Nordland.

 

I Spjelkavika holder Cirkus Arnardo sine forestillinger 16. 17. og 18.mai. Og på 16.mai og Spjelkavik-premieren vil Spjelkavik Skolekorps marsjere fra Helsehuset sammen med cirkusets klovner ca kl. 17.00.

Alle som vil gå sammen med dem er hjertelig velkommen.

 

Arild ikke med

I år er det et markant generasjonsskifte hos Cirkus Arnardo. Det er Are Arnardo, som har tittelen assisterende cirkusdirektør, som leder landets eldste omreisende kulturinstitusjon.

Pappa Arild og mamma Bjørg er hjemme i Lillesand, der også 4.generasjon Arnardo, Luigi går på skole og bor sammen med besteforeldrene.

 

Men det er Arild Arnardo som fortsatt er direktør, selv om det i år er sønnen Are som vil være cirkusets ansikt utad under 17.maifeiringen i Spjelkavika.

 

Et magisk univers

Arild Arnardo har i en mannsalder sett ansiktene, reaksjonene og smilene til sitt publikum.

 

-Vi ser det jo hver dag. Små og store som kommer gjennom vårt inngangsparti med det helt spesielle blikket. Et blikk av spenning og forventning. Et blikk som i all tydelighet forteller at en har lagt noe igjen utenfor. Hverdagen, sier cirkusdirektør Arild Arnardo.

 

Han ser det også på sitt publikum etter et par timer når alle skal hjem til sitt.

-Vi ser at blikkene forteller at de er fornøyd. De forteller ivrig til vennene sine om det de har sett, selv om vennene så akkurat det samme. For cirkus er noe en deler med andre. Ikke bare med venner en kom sammen med, men også med alle de andre som sitter i teltet. Ja også med artistene.

 

Og når vi ser dette på publikum, og vet at de ivrer etter å dele opplevelsen med de utenfor, ja da har vi lykkes som humørspredere, sier han.

Cirkus skal være slik Arild Arnardo beskriver, og slik er den ekte arnardoatmosfæren også. Der ute, og her inne. En verden som skal imponere, skape latter og glede, og som skal gi alt hva våre sanser begjærer. Et magisk parallelt univers.

(Saken fortsetter under bildet):

arnardo page

I ALLE DAGER:  Dette har du garantert ikke sett på cirkus før.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Alt er med

Og også i år har Arnardo beholdt den berømte ”Arnardo-atmosfæren” generasjoner har fått oppleve helt siden Ares bestefar Arne Arnardo etablerte Cirkus Arnardo i 1949.

Det er luftig, det er komikken, det er spenningen. Alt er der, også det rare som vi ikke har sett før.

-Vi står absolutt inne for årets forestilling. Den er både nyskapende og tradisjonell, og den engasjerer og skaper de blikkene vi elsker å se hos vårt publikum.

Når vi ser smilende blikk forlate vårt cirkus, ja da er det selve livet som smiler til oss, sier Arild Arnardo, som for første gang får oppleve 17.mai i hjembyen Lillesand.

 

-Det er litt rart å ikke være i Spjelkavik 17.mai, men vi får i alle fall en sørlands 17.mai for første gang, sier han til spjelkavika.no.