bragekaffe

KAFFE OG IS:   Peder har ikke bare den viktige jobben med å koke kaffe for Brage. Når det er bursdag leverer han ut is til små og store barn. Ellers steller han med vedlikehold, bærer fane eller gjør andre ting. Og hvert år på 17.mai sitter han og småfuglene på Kollen klokken 06.00 og venter på at de andre bragianerne skal komme for å spille bygda klar for nasjonaldagen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Peder - Bragianer siden 1948

Når han og småfuglene neste 17.mai kl.06.00 er på plass på Kollen, så feirer han 70 år som Bragianer. I år feirer Brage 110 år.


byline friwal         byline pk                       15. juni. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR:  -Holder jeg ut til 17.mai neste år så er det 70 år siden jeg startet i Brage.

 

facebookknapp

 

Peder et "must"

Peder Nedregaard (87) er en absolutt nødvendighet på øvingene til Musikklaget Brage, og det selv om han ble nødt til å legge instrumentet på hylla en dag på 80 tallet, da idretten også ville ha en bit av den lille kjempen.


LES OGSÅ: Peder Nedregaard

FIKK FØRSTE VIKABUKETTEN

17mai dirigerer

 


Eller en stor bit, er vel mer riktig. For Peder, som har hatt begge beina godt plassert i både musikken og idretten skulle bli leder for Spjelkavik Idrottslag, i dag kjent som SIL, eller Spjelkavik Idrettslag.

Men Musikklaget Brage var det ikke aktuelt å forlate, selv om jobben som idrettstopp i bygda krevde sitt.

 

For det er to personer Brage ikke kan være foruten på øvingene, og det er kaffekoker Peder, og dirigenten Jette Holstad.

 

Altmuligmann

Da Peder la fra seg hornet var det oppgaven som kaffekoker og fanebærer han tok på seg. For Brage klarte seg ikke uten Peder, og Peder klarte seg ikke uten Brage. Kjærligheten er for sterk. Og slik har det vært siden 1994.

Peder er en ”ja-mann” av de store. En pilar i Spjelkavika alle respekterer og er glad i.


(Saken fortsetter under bildene):

brage korps

BRAGE I 110:  Musikklaget Brage anno 2017 feirer 110 årsjubileum.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

bragekake

BRAGE-KAKE:  Myrstad Mathus sørget for bursdagskaka, og Turistforeningen sto for utdelingen da Brage feiret sine 110 år med tur og kake ved Lillevannet
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Bygger hoppbakker

Peder er der på fotballkampene, han er på vei ned fra fjellet når han møter folk som tror de er tidlig på tur, og på vei opp.

Han møter når Spjelkavik skolekorps arrangerer konserter eller juleparade, driver dugnad på Stolheisa, eller som nå, bygger hoppbakker.

Han har hatt styreverv i Sunnmøre ungdomsmusikklag. Og han har traktert althornet i flere tiår.

 

-Joda. Jeg er vel den som har vært med lengst, siden 1948. Men det er folk som har spilt lenger enn meg. I miljøet rundt Brage er det nok jeg som har rekorden ja, sier Peder inn i mellom isutdelingen på Brages tur rundt Lillevannet.

Peder har fått jobben med å dele ut is til barna som kommer til feiringen.


Kommer i spjelkavika.no:

Syklet til Kristiania for å

kjøpe instrumenter i 1907.

Startet Brage i Spjelkavika


Så lenge helsa holder

-Du sier du har vært med i 70 år neste 17.mai, om du holder ut. Du har vel ikke gått lei?

-Å neida. Langt i fra. Jeg blir med så lenge helsa holder.


(Saken fortsetter under bildene):

brageis

IS:  Peder delte ut is til alle som ville ha.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

brage baalpanne

BRAGE-BÅL:  Bål hører med på tur. Også når Brage har 110 år bak seg.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Både 87-åringen Peder og Musikklaget Brage er spreke. Sistnevnte er 110 år, og i den forbindelse inviterte de folk på bursdagsfest og tur.

Først med en liten konsert i plana til barneskolen, før de frammøtte startet turen rundt vannet, med stopp ved brua i Fremmerholen.

 

Der sto Turistforeningen klar med kaffe, kaker og frukt. På veien hadde enda flere sluttet seg til det musikalske turfenomenet Brage, som også ved brua holdt en minikonsert til de frammøtte, og de som uvitende gikk tur rundt Lillevannet.

 

Med støtte fra både Gjensidigestiftelsen, Myrstad Mathus og Turistforeningen ble bursdagsselskapet en suksess. For til og med regnet holdt pause under feiringen.