SÅ HATTEN PASSER:  Kongens Garde er på vestlandsturé, og tirsdag besøkte de Geiranger. Men hva gjør en soldat om hatten IKKE passer? For alt Garden foretar seg skal være med stil. Også dette. Foto og video: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Fikk hatten på hodet

H.M.K. Garde har stilfulle hatter, og som du ser i videoen har Garden en elegant løsning om en gardist skulle miste hatten.

SE VIDEO OVER.


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


{adselite}

spjelkavika.no | REPORTASJE: Av og til kan en få så hatten passer, heter det seg. Men noe gikk galt for gardisten i gardens drilltropp tirsdag.

 

Da gardisten skulle bøye seg i en øvelse ramlet hatten av, men livet går videre, så også marsjen. Hatten ble liggende til det passet seg å gjøre noe med det.

 


 faceknapp


 

Bowlerhatt

Den kjente hatten til Gardens paradeuniform er en såkalt "Bowlerhatt", og er et resultat av at den svenske prinsesse Louise i 1860 insisterte på det.

Årsaken var prinsessens beundring for hattene til et italiensk skarpskytterkorps som bar navnet Bersaglieri. Hattene til de italienske skarpskytterne var nesten identiske med hattene Garden bruker i dag.

I begynnelsen var hattene prydet med fuglefjær.

Etter hvert ble imidlertid fuglefjærene byttet ut med bøffelhår, og har blitt et kjennemerke for alle Gardens gjøremål der en benytter paradeuniform.

 

 

garden front

  SE OPPTREDEN:.  Klikk og se Gardens opptreden i Geiranger.
   Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Bowlerhatt

 

I Geiranger gikk opptreden perfekt for de vel 120 gardistene i musikk, signal- og drilltropp.

 

 

SE GARDENS OPPTREDEN I VIDEO

 

 

 

I alle fall til det lille hattefallet.

Men som altid har Garden en elegant og stilfull løsning på det meste, også hattefall.

 

Den uheldige gardisten, og resten av troppen, fortsatte som om ingen hatt hadde ramlet av, helt til en naturlig pause i programmet.

 

Da kom en assistent marsjerende fram til hatten, tok den opp og marsjerte til den ventende gardistkollega.

Vel framme fikk gardisten plassert hatten på kollegaens hode, strøk til bøffelhårene og marsjerte bort til applaus fra publikum.

Etter endt opptreden i Geiranger dro gardistene med båt ut fjorden, før en tre timers spasertur til fjellgården Skageflå ble unnagjort. Men da uten paradeuniform og instrumenter.